خبرگزاری مهر، گروه سیاست- سیروس سجادیان: یک کارشناس مسائل سیاسی- امنیتی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد، به ابعاد مختلف اقدام تروریستی تکفیری ها در تهران پرداخت متن کامل این یادداشت بدین شرح است:
تروریست های تکفیری در ساعت 10:30 روز چهارشنبه هفدهم خرداد ماه یکهزارو سیصد و نود و شش مجلس شورای اسلامی را هدف عملیات خود قرار دادند.
آنها در پوشش ملاقات وارد سالن مراجعات مردمی می شوند و گفته شده به محض ورود مبادرت به تیراندازی به سوی ملاقات کنندگان کرده و ضمن شهید کردن یکی از محافظین در حالی که تیراندازی میکنند، وارد یکی از طبقات ساختمان مجلس شورای اسلامی شده و درگیری بین آنان و عوامل حفاظتی سپاه صورت می پذیرد. در این درگیری که قریب به شش ساعت بطول می کشد 17 نفر شهید و چندین نفر نیز زخمی و درگیری حدود ساعت 16:15 با تلاش تیم های امنیتی سپاه و همکاری عوامل انتظامی و امنیتی وزارت اطلاعات خاتمه پیدا می کند.
همزمان در همین روز دو فرد مسلح دیگر ساعت 10:40 به قصد انجام عملیات تروریستی، در ضلع غربی محوطه بیرونی حرم امام خمینی(ره) به گفته رئیس کلانتری حرم، برای جلب توجه اقدام به منفجر کردن نارنجک صوتی و تیراندازی می کنندکه با هوشیاری و آمادگی عوامل کلانتری، درگیری بین تروریستها و عوامل انتظامی شروع می شود، در لحظات اولیه یکی از تروریستها به هلاکت میرسد و تروریست دیگر با مشاهده این صحنه و مقاومت عوامل انتظامی با انجام عملیات انتحاری خود را به هلاکت میرساند.
با همکاری مردم و هوشمندی واشراف کارکنان ناجا، زنی که با تروریستها همدست بوده نیز در محل شناسایی و دستگیر میشود. در این عملیات تروریستی یک نفر خدمه حرم، توسط تروریستها شهید و چند نفر نیز بدلیل تیراندازی مجروح می شوند. به دلیل آمادگی و هوشیاری عوامل پلیس قائله حداکثر ظرف مدت نیم ساعت خاتمه و ادامه عملیات تروریستی خنثی می شود.
به خانواده هایی که در این حادثه تروریستی، عزیزانشان را از دست دادند، تسلیت گفته و برایشان طلب صبر کرده و برای مجروحان این اقدام وحشیانه و غیر انسانی، از درگاه ایزد منان طلب سلامتی می نماییم.
برای کارکنان هوشیار و آماده نیروی انتظامی و عوامل سپاه پاسداران و کارکنان اطلاعات که با همت و تلاش خود با تروریستها مبارزه و امنیت را به مردم ارزانی داشتند از خداوند بزرگ طلب سلامت، عافیت و عاقبت بخیری مینماییم.
تروریسم و پیشینه گروه تروریستی داعش
تروریسم رفتار بدون منطق اجتماعی نیست، گونه ای استراتژی برای رسیدن به اهداف سیاسی خاص به شیوه ای نظامی و با مدیریتی حساب گرانه است. استراتژی تروریسم باید شناخته شود، و داوری های ارزشی و اخلاقی کمترین کمک را در زمینه شناخت تروریسم به دنبال دارد. تحرکات تروریستی چندین مشخصه شامل: کیفیت خشن (در حقیقت تروریسم، رایج ترین ابزار برای ایجاد ترس و وحشت فیزیکی است)، ماهیت خشن و فوق نرمال خود تروریسم، ویژگی سمبلیک و عمل خشونت بار است چرا که عمل ترور معنایی بیش از تأثیرات خود عمل دارد.
ریشه اصلی شکل گیری گروه هایی مانند داعش مربوط به تحولات دهه آخر قرن بیستم در افغانستان، همزمان با روی کارآمدن رژیم طالبان در افغانستان وحمایت القاعده است. با سقوط طالبان در سال 2001 میلادی، تداوم فرماندهی شبکه های زنجیره ای القاعده در بیش از 60 کشور جهان حفظ شد.
به دنبال حمله آمریکا به عراق، ابومصعب الزرقاوی، از رهبران القاعده، با شعار مبارزه با صلیبیهای اشغالگر وارد عراق شد و شاخه القاعده موسوم به «القاعده در سرزمین رافدین» تشکیل شد.
از آنجا که القاعده در عراق با اشغالگران مبارزه می کرد، با استقبال جوانان عراقی و سایر جوانان آزادی خواه مواجه شد و زرقاوی را به قدرتی در عراق تبدیل کرد. اما القاعده در عراق با تمسک به تکفیر، حکومت جدید عراق و شهروندان بیگناه و بویژه شیعیان را نیز مورد حمله قرار داد.
عملیات های القاعده در عراق ادامه داشت تا اینکه زرقاوی پس از سرپیچی از دستورات بن لادن در سال 1386 توسط آمریکایی ها کشته شد و پس از وی گروه های جهادی وابسته به القاعده عراق زیرچتر سازمانی به نام «دولت اسلامی عراق» به رهبری ابوعمر البغدادی گرد آمدند.
پس از کشته شدن ابوعمر، ابوبکر البغدادی به رهبری دولت اسلامی عراق رسید. با خروج آمریکایی ها از عراق و حملات ارتش عراق و عشایر، این گروه دچار افول و در شروع بحران سوریه جان تازه ای گرفت. البغدادی با گسترش فعالیت های خود در سوریه، سازمان خود را به «دولت اسلامی عراق و شام» که مخفف آن «داعش» است، تغییر نام داد.
آنها نام شام(به جای سوریه) را برگزیدند چرا که آرمان بازگشت به دوران اقتدار خلافت اموی را در سر می پرورانند، خلافتی شامل سوریه، اردن، لبنان، رژیم صهیونیستی و فلسطین، بخشهایی از غرب عراق و صحرای سینا.
راهبرد جغرافیایی داعش
راهبرد داعش، تثبیت و توسعه قلمرو و نهایتاً سیطره جهانی از طریق برپایی خلافت اسلامی است که برای عملیاتی کردن این راهبرد، جهان را به سه حلقه جغرافیایی تقسیم کرده است:
1) حلقه داخلی، شامل عراق و شامات
2) سرزمینهای نزدیک، شامل خاورمیانه و شمال آفریقا (ایران شامل این جغرافیا میشود)
3) سرزمینهای دور شامل اروپا، شرق آسیا وایالات متحده آمریکا
در این تقسیم بندی برای هر حلقه راهبرد جنگی ویژه ای تعریف شده است:
در حلقه یکم جنگ سنتی صورت می گیرد. در حلقه دوم اولویت با جنگهای چریکی است و در حلقه سوم حملات تروریستی و انفجارات انجام میشود. تحولات ژئوپلتیک، برآیند تقابل دو جبهه است یکی جبهه مقاومت و دیگری جبهه مثلث آمریکا، رژیم صهیونیزم و کشورهای مرتجع منطقه.
تکفیری ها با گرایش های مختلف در سودای برپایی حکومت اصطلاحا اسلامی، به صورت قارچ گونه در کشورهای مستعد عربی همچون عراق، سوریه و لیبی شکل گرفته و رشد کردند و همچنان برادعای پرچمداری خود اصرار می ورزند.
در گذشته سلفیهای جهادی با هدف احیای تمدن اسلامی، به جهاد علیه بیگانگان و حاکمان مستبد کشورهای اسلامی می پرداختند، که بتدریج با تحت تأثیر قرار گرفتن از سوی سلفی های تکفیری، جهاد را در شکلی دیگر و در واقع، به معنای برادرکشی و جنگ درون تمدنی منحرف کردند وهمواره نقش ابزاری برای تأمین منافع کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا ایفا کرده اند.
مهم ترین علت حمایت بیگانگان از این گروه از آنجا ناشی می شود که اینان اساسا وجه سلبی دارند، یعنی مهارت این جریان نه در سازندگی و ایجاد تمدن بلکه در تخریب و نفی آنچه موجود است، میباشد. آمریکا با حمایت و تجهیز سلفی های افراطی و تکفیری درصدد کنترل و به انحراف کشاندن موج اسلام گرایی در منطقه و جهان است.
در این راستا که رهبری فرمودند: «عده ای تکفیری به جای توجه به رژیم خبیث صهیونیستی، به اسم اسلام و شریعت، اکثر مسلمانان را تکفیر میکنند و زمینه ساز جنگ و خشونت و اختلاف میشوند و به همین علت، وجود این جریان تکفیری، مژده ای برای دشمنان اسلام است ... با این وضع آیا کسی میتواند تردید کند که وجود این جریان و پشتیبانی مالی و تسلیحاتی از آن، کار دستگاههای امنیتی دولت هایی مانند آمریکا و دست نشاندگان آنها نیست؟»
بنابراین، گروه تکفیری داعش علاوه براینکه اقدام به تخریب چهره اسلام در سطح دنیا می کند، عملا با برادرکشی، در راستای تأمین منافع استثمارگران، یعنی آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر قدرت های مستکبرجهانی قدم برداشته و با این اقدامات، جبهه دشمنانشان را تقویت می کنند.