حمزه یوسف نخست وزیر اسکاتلند گفت که والدین همسرش در نوار غزه گرفتار شده اند و در نتیجه حمله اسرائیل به غزه با خطر تمام شدن آب مواجه هستند.
به گزارش عصرایران به نقل از سایت خبری "عربی 21"، حزب ملی اسکاتلند گفت که این تجربه برای دو تن از اعضای خانواده نخست وزیر به منزله شکنجه است.
نخست وزیر اسکاتلند بیش از یک بار از دولت بریتانیا خواست تا اجازه عبور امن غیرنظامیان از غزه را بدهد.
"حمزه یوسف" 38 ساله، پاکستانی تبار و مسلمان در فروردین گذشته به عنوان نخست وزیر اسکاتلند انتخاب شد. پدرش اهل پاکستان و مادر اهل کنیاست. آنها 60 سال قبل به اسکاتلند مهاجرت کردند.
حمزه یوسف نخست وزیر اسکاتلند و همسرش . او مهاجر و پاکستانی تبار و همسرش ،فلسطینی تبار است.
"جیمز کلورلی" وزیر امور خارجه بریتانیا گفت با اسرائیل و مصر برای باز کردن گذرگاه رفح همکاری میکند تا به شهروندان بریتانیایی برای خروج از منطقه کمک کند.
گذرگاه رفح، منطقه غزه را به مصر متصل می کند. رفح تنها راه دسترسی منطقه غزه به جهان خارج است.
الیزابت النخلا و همسرش ماجد، والدین نادیا همسر حمزه یوسف، نخست وزیر اسکاتلند، برای ملاقات با یکی از بستگان بیمار خود به غزه سفر کرده اند.
"الیزابت النخلا" مادر همسر نخست وزیر اسکاتلند
نخست وزیر اسکاتلند (حمزه یوسف) در حال بازدید از شهر سیل زده برچین در آنگوس اسکاتلند بود که برای دریافت یک تماس تلفنی از مشاوران خود دور شد، اما بعداً فاش کرد این تماس از سوی مادر همسرش در غزه بود.
یوسف گفت: "وضعیت فاجعه بار است، برای ما کابوس و برای آنها شکنجه است. آنها نمی توانند بخوابند و البته نگران احتمال بمباران خانه ای هستند که در آن زندگی می کنند."
یوسف گفت: این زوج (پدر و مادر همسرش) تنها 6 بطری آب آشامیدنی دارند و در خانه ای زندگی می کنند که حداقل 100 نفر از جمله یک کودک دو ماهه در آن پناه گرفته اند.
وی افزود: "ما شاهد رسیدن کمکها هستیم اما این کمکها بسیار کمتر از آنچه نیاز است. باید مرزها باز شود تا مردم بتوانند آنجا را ترک کنند زیرا نه فقط والدین همسرم بلکه تعداد زیادی از مردان، زنان و کودکان بیگناه و وجود دارند. بسیاری از مردان، زنان و کودکان بی گناه به شدت رنج می برند."
جمعه گذشته نخست وزیر اسکاتلند (حمزه یوسف) کلیپی از مادر همسرش در حساب کاربری خود در پلتفرم X (توییتر) منتشر کرد. مادر همسرش در این فیلم می گوید: " این آخرین ویدیوی من خواهد بود. همه در غزه بدون غذا یا آب هستند. هنوز آنها را در حین جابجایی بمباران می کنند. وجدان و احساس مردم جهان کجاست که می گذارند در روزگار ما چنین اتفاقاتی بیفتد؟