سرویس دفاع و امنیت مشرق _ یکی از مهمترین جنبه های امنیت روانی و نظامی رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر تلاش برای ایجاد چتر پدافندی گسترده با بالاترین درصد موفقیت برای مقابله با حملات موشکی، راکتی و پهپادی مقاومت بوده است.
صنایع نظامی این رژیم با کمک های تکنولوژیک و حمایت مالی گسترده امریکا و اروپا چندین سامانه پدافندی مشهور نظیر گنبد آهنین، فلاخن داود، پیکان و ... توسعه داده است که در جنگ اخیر نیز در سطح گسترده ای مورد استفاده قرار گرفتند.
اما با توجه به گستردگی کم سابقه عملیات طوفان الاقصی، نرخ بالای شلیک راکت از نوار غزه و کیفیت بیشتر راکت و موشک های شلیک شده در نبرد اخیر و همچنین حمایت سایر اعضای مقاومت نظیر حزب الله لبنان و انصارالله یمن از مقاومت فلسطین و حملات راکتی و موشکی آنها به سرزمین های اشغالی هم موارد اصابت موفق پرتابه ها به شهرک های صهیونیست نشین به شکل چشمگیری افزایش داشته است و هم آتشبارهای پدافند هوایی اسرائیل با بحران کمبود ذخایر موشک و احتمال "اوت نامبر شدن" مواجه هستند.
به همین دلیل است که با فشار نمایندگان جمهوری خواه به کابینه بایدن برای تصویب هر چه سریعتر بسته نظامی 14 میلیارد دلاری ویژه حمایت از این رژیم، امریکا سریعا دست به کار شده تا اسرائیل را از خطر از دست دادن پوشش پدافندی و اصابت هزاران راکت و موشک به سرزمین های اشغالی نجات دهد.
جزئیات بسته 14 میلیارد دلاری آمریکا
در بسته کمک تسلیحاتی امریکا برای رژیم صهیونیستی به ارزش 14 میلیارد دلار به شکل قابل توجهی روی کمک به بازسازی ذخایر موشک های پدافندی و ساخت پرتابگرهای بیشتر برای ارتش این رژیم تاکید شده است.
بنابر جزئیات منتشر شده توسط منابع نزدیک به وزارت دفاع امریکا "پنتاگون" در این بسته کمکی 4 میلیارد دلار تنها برای بخش پدافندی ارتش اسرائیل تخصیص داده شده است.
3 میلیارد دلار به منظور توسعه سیستم کوتاه برد گنبد آهنین؛ شامل ساخت 100 پرتابگر جدید و 14 هزار موشک رهگیر "تامیر" که در این سامانه مورد استفاده قرار می گیرد.
1 میلیارد دلار به منظور توسعه سامانه پدافندی فلاخن داود و 650 تیر موشک "استانر" مورد استفاده در این سامانه.
وضعیت ذخایر موشکهای پدافندی گنبد آهنین و فلاخن داود بحرانی است
به نظر می رسد عجله شدید امریکا برای تصویب بسته تسلیحاتی سنگین برای رژیم صهیونیستی و اختصاص دادن بخش بزرگی از آن به تقویت پدافند هوایی ناشی از وضعیت بحرانی عملکرد و ذخایر موشکی اسرائیل در این بخش باشد.
پدافند هوایی رژیم صهیونیستی مجموعا 10 آتشبار سامانه گنبد آهنین را تحت خدمت خود دارد که برای دفاع از شهرهایی نظیر سدیروت، عسقلان، اشدود، تل آویو، بیت المقدس غربی، حیفا و ... مستقر شده اند.
تقریبا با هر موج شلیک راکت های مقاومت در غزه صهیونیست ها بایستی سریعا آتشبار موجود در شهر مربوطه را مجددا با موشک های تامیر بارگذاری کرده و آماده حملات بعدی شوند.
از ابتدای نبرد طوفان الاقصی در 7 اکتبر تا امروز نزدیک به 10 هزار راکت از نوار غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین شلیک شده اند که وضعیت ذخایر موشک های تامیر را برای اسرائیل نگران کننده کرده است؛ تعداد اصابت های بسیار بیشتر به نسبت نبردهای سال گذشته نیز این موضوع را تایید می کند که اسرائیل با مشکل ذخایر موشک های پدافندی مواجه است.
اما این تمام مشکل صهیونیست ها نیست؛ علاوه بر نوار غزه در جنگ اخیر تهدید حملات موشکی-راکتی-پهپادی از سه جبهه دیگر نیز آنها را تهدید می کند، یعنی جنوب لبنان، جولان اشغالی و یمن.
اسرائیل ناچار است علاوه بر سامانه های ضد بالستیک پاتریوت و پیکان، دست کم 1 آتشبار گنبد آهنین خود را همواره در بندر ایلات مستقر داشته باشد تا با حملات پهپادهای انتحاری و موشک های کروز یمنی مقابله کند.
در صورتی که سطح تنش با حزب الله لبنان بالا برود دیگر تقریبا می توان گفت با موجودی فعلی، پدافند هوایی اسرائیل در مبحث مقابله با راکت های توپخانه ای کار خاصی نمی تواند انجام دهد و تنها سیستم های دیگر نظیر پاتریوت، فلاخن داود و پیکان در بحث مقابله با موشک های بالستیک می توانند با درصدی از تهدیدات مقابله کنند.
به همین دلیل دولت امریکا قصد دارد ضمن کمک فوری خود چند ده آتشبار جدید گنبد آهنین و حدود 650 موشک مخصوص سامانه فلاخن داود را فراهم کرده تا در صورت کشیده شدن کار به یک جنگ فراگیر منطقه ای عمق خاک سرزمین های اشغالی با آسیب و خسارات غیر قابل جبران مواجه نشود.