ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

یک مقام دولتی از کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن خبر داد/ دردسر "پیرمردهای برانداز" برای مردم ایران

رئیس کمیسیون عمران مجلس هشدار داد که ناتوانی مردم از پرداخت اقساط نهضت ملی مسکن می‌تواند منجر به ورود دلالان به بازار خانه‌های ساخته شده با تسهیلات دولتی شود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

یک مقام دولتی از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن خبر داد

یک مقام دولتی از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن خبر داد/ دردسر "پیرمردهای برانداز" برای مردم ایران

مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران در مصاحبه با ایلنا از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن در تهران خبر داده است!

حسین جنتی در تکمیل این حرف گفته است: ریزش قیمت مسکن از شهرهای حومه به شهر تهران هم رسیده‌ که مهمترین علت آن برخورد با مشاوران املاک غیر مجاز است و در استان تهران بیش از ١6٠٠ واحد مشاور املاک غیر مجاز را پلمپ کردیم و از سوداگری مسکن در این مشاوران املاک جلوگیری کردیم که این اقدام در بازار مسکن موثر بود و برخورد با مشاوران املاک غیر مجاز همچنان ادامه دارد و به طور میانگین در هفته ٣٠ واحد مشاور املاک غیر مجاز پلمپ می‌شود.

او در پاسخ به این نکته که "کارشناسان می‌گویند علت اصلی ریزش قیمت‌ها رکود مسکن است، ورود مسکن به دوره رکود چه میزان در افت قیمت‌ها اثرگذار بوده" نیز تصریح می‌کند: یک بخشی از این ریزش قیمت‌ها به موضوع عرضه مسکن برمی‌گردد که در حال انجام است و برخی از پروژه‌ها در حال بهره‌برداری هستند و عامل دیگر در افزایش عرضه مسکن برخورد با مالکان خانه‌های خالی بوده‌ است که به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. در نهایت مهمترین عامل ریزش قیمت‌ها برخورد با مشاوران املاک سوداگر و غیر مجاز بوده‌ است.[1]

*ما قضاوت درباره ادعای کاهش 25 درصدی قیمت مسکن در تهران و علت اصلی آن که گفته شده برخورد با سوداگران بوده است را بر عهده نهادهای ناظر و نهادهای علمی خارج از دولت می‌گذاریم.

برخی کارشناسان معتقدند رکود غیر تورمی فعلی (که بخشی از آن ممکن است در کاهش قیمت مسکن نمود پیدا کرده باشد) صعوبت بیشتری برای معیشت مردم ایجاد کرده و با ایجاد قفل در کسب و کارهای بر زمین مانده از قبیل بخش مسکن و مشاغل مرتبط با آن؛ سبب‌ساز مشکلات اقتصادی بیشتری خواهد شد.

چندی قبل نیز یک نماینده مجلس تأکید کرده بود که مردم رونق تورمی را به رکود غیر تورمی ترجیح می‌دهند.[2]

جدای از اینکه نظر اقتصاددانان درباره این گزاره چیست اما باید این نکته را خاطرنشان کرد که مردم ایران در شرایط فعلی حتی دستاورد رفتارهای غیر تورمی را هم احساس نمی‌کنند. چه اینکه مثلا می‌بینیم دستور رئیس‌جمهور برای تعیین سقف 20 درصد برای اجاره بها عملا اجرا نمی‌شود و یا بازار پر کشش خودرو، گرانی‌های خود را تحمیل کرده است.

لازم به اشاره است که وزیر اقتصاد چندی قبل گفته بود اگر مردم دستاوردهای اقتصادی و ضد تورمی دولت را احساس نمی‌کنند؛ به این دلیل است که عملکرد اقتصادی دولت روحانی نامناسب بوده است!

***

چرا همیشه تقصیر حاکمیت است؟

دردسر "پیرمردهای برانداز" برای مردم ایران

یک مقام دولتی از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن خبر داد/ دردسر "پیرمردهای برانداز" برای مردم ایران

جبهه اصلاحات اخیراً در بیانیه‌ای به بهانه قتل مرحوم مهرجویی و درگذشت ناگهانی یک دختر جوان نوشت: اندکی پس از قتل مرحوم داریوش مهرجویی و همسرش؛ جان باختن آرمیتا گراوند در بیمارستان، بار دیگر ناتوانی حاکمیت را در اقناع افکار عمومی به نمایش گذاشت. این بار نیز این رسانه رسمی و رسانه‌های وابسته به حاکمیت بودند که به رغم برخورداری از امکانات فراوان و بودجه های هزاران میلیاردی و انبوه تبلیغات و مستندسازیهای یک سویه و نمایش آن در دهها شبکه تلویزیونی، در جنگ روایتها از رسانه ها و شبکه های فضای مجازی شکست خوردند. حاکمیت که نشان داده است در فراموشی ناکامی ها و انباشت مسایل حل ناشده بر روی هم مهارتی مثال زدنی دارد، حال نیز به سان گذشته این ماجرا را به فراموشی می سپارد و هرگز به این صرافت نمی‌افتد که مسؤولیت ناپذیری و بی اعتنایی به سقوط شتابناک سرمایه اجتماعی ناشی از ناتوانی در اقناع افکار عمومی چه بحرانهای سخت و فرساینده ای در پی دارد. راه برون رفت از این چرخه ویرانگر و بحران ساز تجدید نظر در رویکرد حاکم در مدیریت سیاسی اجتماعی کشور است.

به گزارش کانال تلگرامی امتداد، بیانیه مذکور می‌افزاید:

"در هر کشوری ممکن است قتلی مشکوک رخ دهد یا دختری نوجوان کشته شود یا تصادفاً جان دهد، پرسش اما این جاست که چرا در ایران بر خلاف بسیاری از کشورها بلافاصله در پی این حوادث انگشت اتهام به سوی حاکمیت نشانه می‌رود؟ پاسخ بی طرفانه و مسؤولانه به این پرسش خود راه حل مسأله است. بی اعتمادی به مردم و رسانه های مستقل و آزاد مهمترین عامل و منشاء عملکردهای خطای بعدی است. دیدگاهی که مردم را بالغ و صاحب تشخیص نمی داند، همواره نگران هدایت افکار عمومی از سوی دشمن و نا اهلان علیه خویش است از این رو حتی در مواردی که قصور یا تقصیر مسؤولان و کارگزاران بحران می آفریند، سعی در خطا پوشی دارد تا مبادا دشمن سوء استفاده کند و افکار عمومی را آشوبناک سازد. نتیجه این بی اعتمادی و نگرانی از سوء استفاده نااهلان سیطره رویکرد امنیتی در هر مسأله ریز و درشتی است."[+]

*پاسخ شبهه چپ‌های ستادی که می‌گویند "چرا در ایران بر خلاف بسیاری از کشورها بلافاصله در پی این حوادث انگشت اتهام به سوی حاکمیت نشانه می‌رود؟"؛ نه حرف‌های مطروحه در بیانیه آنان بلکه یک مفهوم ساده است...

و آن اینکه در سایر ممالک و کشورها؛ یک اپوزسیون داخلی مرکب از تعدادی پیرمرد و پیرزن برانداز، بد سابقه و مخالف با انتخابات در قامت تشکل سیاسی حضور ندارند که بلافاصله در هر حادثه‌ای حاکمیت را بعنوان مقصر معرفی کنند!

چون در آن ممالک به دلیل طولانی بودن سابقه حکمرانی، همه فهمیده‌اند که چنین کاری مصداق خیانت است اما در ایران ما به دلیل جوان بودن حکمرانی و پایین بودن سطح جهاد تبیین؛ هنوز برای همه جا نیافتاده است که فعالیت سیاسی با "خیانت" توفیر دارد و البته سزای خائن هم برخورد شدید و انعزال از جامعه است.

فلذا حاکمیت ایران مجبور با مدارا با پیرمردها و پیرزن‌های اشاره شده است و در پاسخ به شبهه‌افکنی‌های آنها در حد امکان توضیح می‌دهد، فیلم منتشر می‌کند و صبر پیشه می‌سازد.

ادعای خطاپوش بودن در بیانیه مذکور نیز ناشی از یک عناد کورکورانه است. وگرنه کیست که برخورد نظام اسلامی با فرزندان معاون اول قوه قضائیه، حصر نخست‌وزیر سابق به دلیل ایجاد ناامنی، اعدام یک مأمور پلیس به دلیل استفاده نابجا از اسلحه و آزادی و پرداخت دیه به اشخاصی که اشتباها در یک پرونده امنیتی دستگیر شده بودند را ندیده باشد؟!

***

رئیس کمیسیون عمران مجلس هشدار داد:

احتمال ورود گسترده دلال‌ها به بازار مسکن

یک مقام دولتی از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن خبر داد/ دردسر "پیرمردهای برانداز" برای مردم ایران

محمدرضا رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس یازدهم در یک هشدار مهم به خبرگزاری ایلنا گفته است:

"بعضی‌ها واقعا توان –پرداخت برای مسکن- ندارند. در همین قانون جدید تولید مسکن، یک فردی 2 و 3 یا قسط اول را پرداخت می‌کند اما بعد اگر نتواند بدهد چه کاری انجام می‌دهد؟ می‌فروشد. به دلال‌ها می‌دهد. اگر شرایط به گونه‌ای باشد که فرد نتواند همه آورده‌اش را بیاورد و بار بر دوش مردم سنگینی کند، معنی‌اش این است کار وسط راه به دلال داده می‌شود و آن دلال وسط می‌آید و سوداگری می‌کند که خود به خود باعث گرانی مسکن می‌شود.[3]

*این هشداریست که دولت حتما باید آنرا شنیده بگیرد. چه اینکه قرار بود طرح نهضت ملی مسکن موجب خانه‌دار شدن قشرهای کم‌درآمد شود. حال اما با توجه به وضعیت اقساط در نظر گرفته شده و سود وام‌های اعطایی به نظر می‌رسد این هدف دور از دسترس باشد.

ورود دلال‌ها به عرصه تسهیلات دولتی و مسکن‌های ارزان‌ساخت (به نسبت درآمد ثروتمندان) می‌تواند تنش‌های بزرگ قیمتی را در بخش مسکن ایجاد کند.

پیش از این، آیت‌ا... اعرافی، رئیس حوزه‌های علمیه کشور در نامه‌ای سرگشاده به رئیسی بحث گرانی اقساط نهضت ملی مسکن را گوشزد کرد.[4]

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1416374

2_ mshrgh.ir/1540562

3_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1415969

4_ mshrgh.ir/1537196

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان