به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد پرورش» امروز (سه شنبه) در آیین بهرهبرداری از نخستین مخزن و سامانه آبرسانی اضطراری کشور در محله زرگنده تهران، گفت: طرح بلندمدت ما ساخت این مخازن در 352 نقطه تهران است تا در هر محله در زمان وقوع حوادث طبیعی، آب بهداشتی در روزهای ابتدایی وقوع حادثه در اختیار شهروندان قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ساخت این مخازن را برای تامین آب شرب و بهداشتی شهروندان در هنگام وقوع حوادث طبیعی همانند زلزله مهم ارزیابی کرد و گفت: ساخت این مخازن یکی از مواد هشتگانه طرح جامع آبرسانی اضطراری تهران است.
وی درباره مشخصات این مخزن گفت: مخزن آبرسانی اضطراری زرگنده برای 11 هزار نفر در سه روز ابتدایی به ازای هر نفر سه لیتر در روز آب تامین میکند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین استفاده از ظرفیتهای مردمی در زمان وقوع زلزله را مهم خواند و اظهار داشت: ما بحث فنی و ساختوساز این مخازن را انجام میدهیم، اما مدیریت و بهرهبرداری از این مخازن در زمان وقوع حوادث بر عهده شوراهای محلی و ظرفیتهای مردمی است و باید در این زمینه کار فرهنگی شود.
به گزارش ایرنا، این مخزن با ظرفیت ١٠٠هزار لیتر برای شرایط خاص مانند وقوع حوادث طبیعی طراحی شده است و در شرایط بحرانی در سه روز ابتدایی برای ١١هزار نفر به ازای هر نفر سه لیتر در روز آب مورد نیاز را تامین میکند.
در ساخت این مخزن از لوله جنس چدن داکتیل با قطر 2 هزار میلی متر استفاده شده و این برای نخستین بار در کشور است که تولیدکنندگان داخلی موفق به تولید این سازه میشوند.
بر اساس این گزارش، همه لوله و اتصالات استفاده شده در ساخت مخزن در برابر زمین لرزه مقاوم است.
مراحل اجرایی و ساخت این مخزن که تابستان 1395 در محله زرگنده آغاز شده بود، هم اکنون پس از ٩ ماه به پایان رسیده است.
حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در آیین بهرهبرداری از این سامانه آبرسانی گفت: با توجه به حادثهخیزبودن کشور ما، توسعه و گسترش سامانههای اضطراری از جمله در بحث تامین آب از اهمیت شایانی برخوردار است.
وی با بیان اینکه چنین طرحهایی باید در قالب مباحث پدافند غیرعامل اجرایی شود ادامه داد: با تفاهمنامهای که با آموزش و پرورش داشتهایم، قرار است آموزشهای لازم در زمینه چگونگی استفاده از سامانههای آب در مواقع اضطراری در مباحث درسی دانشآموزان گنجانده شود.
مشاور وزیر نیرو اظهار داشت: قرار است تعداد بیشتری از این سامانهها در نقاط مختلف تهران ساخته شود و در آینده نیز تمامی شهرهای ایران باید از این سامانه بهرهمند باشند.
جانباز گفت: پس از استقرار سامانههای آبرسانی اضطراری از طریق شورایاریهای محلات نشستهای توجیهی برای شهروندان برگزار خواهد شد تا آشنایی لازم با این سامانهها را فراگیرند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189** 1561**خبرنگار: اسماعیل داودی**انتشار:مژگان توانا