درمان رایگان کودکان زیر هفت سال و همچنین سه دهک نخست جامعه، افتتاح 16هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم، 350 بیمارستان بالای 25 سال سن در کشور، ماجرای بیمارستانهایی که تمدید پروانه نشدهاند و ... از مباحثی بود که معاون درمان وزارت بهداشت در نشستی خبری به تشریح آن پرداخت.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید کریمی در نشست خبری «فجر سلامت» که صبح امروز، یکشنبه 15 بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: تمام خدمات درمانی مراکز دولتی و مراکز درمانی دانشگاهی برای کودکان زیر 7 سال به صورت رایگان ارائه میشود. موضوع ارائه خدمات درمانی رایگان در مراکز دولتی و مراکز درمانی دانشگاهی مورد تایید سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است.
درمان رایگان 3 دهک اول جامعه در مراکز دولتی
وی گفت: همچنین 3 دهک نخست جامعه، مددجویان بهزیستی و افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز از خدمات رایگان برخوردار میشوند.
افتتاح 16هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
وی با اشاره به تعداد تختهای بیمارستانی کشور گفت: دولت سیزدهم توانست 16 هزار تخت به ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور اضافه کند. با توجه به اینکه تعداد تختهای بیمارستانی کشور 160 هزار مورد است، باید گفت که 10 درصد از ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور در دولت سیزدهم ایجاد شده است. این عدد، 15 درصد تختهای بیمارستان بخش دولتی را شامل میشود.
کریمی ادامه داد: رئیسجمهور در سفرهای استانی خود مراکز درمانی را افتتاح میکنند و 7 هزار تخت دیگر نیز در شرف افتتاح و اضافه شدن به مجموعه تختهای بیمارستانی کشور است.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت توانسته است تعداد تختهای «پی ایسییو» را افزایش دهد. پیش از اینکه دولت سیزدهم اجرای امور را در دست بگیرند، تعداد تختهای پی ایسییو معادل 500 مورد بود که در حال حاضر تعداد این تختها به 1050 مورد رسیده است. توانستهایم تعداد تختهای آیسییو را نیز به 2500 تخت برسانیم.
شناسایی 300 بیماری نادر و صعبالعلاج
وی درباره وضعیت درمانی بیماریهای صعبالعلاج نیز گفت: 300 بیماری صعبالعلاج و نادر شناسایی شده که از این تعداد، 100 بیماری تحت پوشش بیمه ای قرار دارند. اگر منابع مورد نیاز تامین شود تعداد بیماریهای تحت پوشش را افزایش میدهیم.
ثبت 80هزار بیمار هپاتیت سی در کشور
کریمی با بیان اینکه موضوع درمان هپاتیت سی را در کانون توجه قرار دادهایم، افزود: 80 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد 26 هزار نفر درمان قطعی شدهاند. به طور قطع، تعداد افراد مبتلا به هپاتیت سی بیشتر از 80 هزار نفر است و تعداد آنها حدود 160 هزار نفر برآورد میشود. علت این موضوع به دلیل حضور کارتنخوابها و معتادهای متجاهر است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: توجه به اینکه درمان هپاتیت سی تحت پوشش بیمه پایه قرار دارد، بیماران فقط 10 درصد هزینه درمانی را پرداخت میکنند.
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش با اشاره به اینکه قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سال 86 به تصویب رسید، افزود: این قانون در دهه 80 به تصویب رسیده است اما در سال جاری اجرا شد.
کاشت 2000 حلزون شنوایی رایگان برای کودکان زیر 4 سال
وی درباره وضعیت کاشت حلزون شنوایی در کودکان نیز گفت: وزارت بهداشت دولت سیزدهم توانسته است 2000 حلزون شنوایی برای کودکان زیر 4 سال کاشت انجام دهد. اگر کاشت حلزون شنوایی انجام شود نه تنها مشکل شنوایی کودکان برطرف میشود بلکه مشکلات مربوط به تکلم آنها نیز از میان برداشته میشود.
سیر طبیعی افزایش بیماریهای تنفسی در فصل سرما
کریمی درباره وضعیت بیماریهای تنفسی نیز گفت: همواره با شیوع فصل سرد سال میزان بیماریهای تنفسی مانند آنفولانزا و کووید افزایش مییابد و به همین دلیل میزان بستریهای مرتبط با این بیماری زیاد میشود. افزایش بیماریهای تنفسی در فصل سرد سال یک سیر طبیعی دارد و بیانگر این نیست که ما در این حوزه با چالش روبرو هستیم.
وی ادامه داد: من از کسانی که دچار بیماری تنفسی میشوند میخواهم که نکات بهداشتی را رعایت کنند. اگر کودکان به بیماریهای تنفسی مبتلا میشوند به مدرسه نروند. همچنین بزرگسالان اگر دارای علائم بیماریهای تنفسی هستند و در مکانهای عمومی حضور مییابند به طور حتم باید ماسک داشته باشند.
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه خدمات «هومکر» (مراقبت در منزل) را در کانون توجه قرار دادهایم، افزود: پیش از این خدمات ممکن بود فقط شامل خدمات پرستاری میشد اما موارد دیگر به خدمات هومکر اضافه شده است.
سفر یک میلیون و 200هزار توریست سلامت به ایران
مجوز 290 مرکز درمانی در کشور برای توریسم سلامت
کریمی درباره وضعیت توریسم سلامت نیز گفت: یک میلیون و 200 هزار نفر برای دریافت خدمات درمانی به کشور سفر کردهاند. سفر یک میلیون و 200 هزار توریست سلامت به کشور موجب ارزآوری یک میلیارد دلاری برای کشور شده بخشی از آن سهم مراکز درمانی و بخشی دیگر نیز سهم هتلها میشود. حدود 290 مرکز دارای مجوز در کشور وجود دارند که میتوانند خدمات درمانی را به توریستهای سلامت ارائه دهند.
وی با بیان اینکه همکاری بین بخشی نهادها و سازمانهای مختلف سبب کنترل حادثه بیمارستان گاندی شد، افزود: 93 بیمار بدون اینکه دچار سانحه شوند به بیمارستانهای دیگر منتقل شدند. خوشبختانه حادثه بیمارستان گاندی هیچ تلفات جانی نداشت و این حادثه مدیریت شد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: نباید تصور کرد که موضوع فرسودگی ساختمانها فقط مربوط به بیمارستانها میشود بلکه مراکز خرید مانند پاساژها نیز فرسوده هستند.
350بیمارستان کشور بیش از 25 سال قدمت دارند
فرصت 6ماهه وزارت بهداشت به 100 بیمارستان
کریمی با بیان اینکه 350 بیمارستان در کشور حضور دارند که بیش از 25 سال قدمت دارند، افزود: این بیمارستانها به اورهال نیاز دارند. وزارت بهداشت به این بیمارستانها طی یک بازه زمانی شش ماهه فرصت دادیم که نسبت به رفع خطر اقدام کنند.
وی ادامه داد: 200 بیمارستان از 350 بیمارستانی که باید نسبت به رفع خطر اقدام میکردند، در این زمینه اقدام کردند. پروانه 100 بیمارستان بهدلیل عدم رفع مشکلات، تمدید نشده است که بیمارستان گاندی نیز جزو همین بیمارستانهایی بود که مجوزش تمدید نشده بود.
معاون درمان وزارت بهداشت درباره فرصت در نظر گرفته شده برای بیمارستانها گفت: بیمارستانهایی که باید نسبت به خطر اقدام میکردند 6 ماه فرصت داشتند در این مسیر گام بردارند. این فرصت شش ماهه به پایان رسیده است و ما فرصت شش ماهه دوم را برای بیمارستانها لحاظ کردهایم.