یک مطالعه نشان داده که انجام بازی تتریس پس از تجربه یک رویداد آسیبزا و تروماتیک می تواند به کاهش خطر ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه یا PTSD کمک کند.
به گزارش روزیاتو، این بازی ویدیویی محبوب به کاهش احتمال بروز فلاشبک و یادآوری های ناشی از اختلال اضطراب پس از حادثه بعد از تجربه یک رویداد آسیبزا کمک می کند.
به گفته محققان، این بازی ممکن است به جلوگیری از یادآوری خاطراتی از مناظر و صداهایی که فرد در آن زمان شاهد آن ها بوده، کمک کند.
تحقیقات دیگری نشان داده که انجام این بازی تنها به مدت 20 دقیقه میتواند منجر به ایجاد تغییرات در مادرانی شود که تا هفت سال مشکلات مربوط به زایمان داشتهاند.
دکتر کاترین دیپروز از دانشگاه آکسفورد که روی اولین پژوهش کار می کرد، گفته است:
ما می دانیم که یک دوره حداکثر شش ساعته وجود دارد که در آن می توان انواع خاصی از خاطرات که در ذهن انسان ثبت می شوند را تحت تاثیر قرار داد.
ما نشان دادهایم که انجام بازی «تتریس» توسط داوطلبان سالم در این پنجره زمانی میتواند خاطرات فلاشبک را بدون از بین بردن توانایی درک رویداد کاهش دهد.
PTSD یک اختلال اضطرابی است که بر اثر تجربه رویدادهای بسیار استرسزا، ترسناک یا ناراحتکننده ایجاد شده و می تواند منجر به کابوس، یادآوری مکرر خاطرات حادثه و احساس انزوا شود.
علل بروز PTSD می تواند از تصادفات جاده ای جدی گرفته تا حملات خشونتآمیز، مشکلات سلامتی یا مسائل مربوط به زایمان متغیر باشد.
راهکارهای درمانی اختلال اضطراب پس از حادثه شامل درمانهای گفتاری، مانند درمان شناختی رفتاری و مصرف داروهای ضد افسردگی مانند پاروکستین یا سرترالین هستند.
اولین مطالعه که در مجله PLOS One منتشر شده، به بررسی این موضوع پرداخته که بازی تتریس (یکی از محبوب ترین بازیهای ویدیویی در تمام دوران) چه تاثیری بر احتمال ابتلا به این اختلال دارد.
محققان فیلمی را به 40 داوطلب سالم نشان دادند که شامل تصاویر آسیبزا و ناراحتکننده از جمله تبلیغاتی بود که خطرات رانندگی در حالت مستی را برجسته می کرد.
پس از 30 دقیقه انتظار، 20 نفر از داوطلبان به مدت 10 دقیقه تتریس بازی کردند؛ در حالی که نیم دیگری از شرکتکنندگان هیچ کاری انجام ندادند.
آنهایی که این بازی را انجام داده بودند، در هفته بعد به طور قابل توجهی فلاشبکهای کمتری به فیلم را تجربه کردند.
دکتر امیلی هولمز از دانشگاه آکسفورد گفته است:
ما میخواستیم راهی برای کاهش فلاشبکها و یادآوری خاطرات منفی ناشی از تروما پیدا کنیم.
تتریس ممکن است با رقابت بر سر منابع مغز برای اطلاعات حسی اثربخش باشد.
ما معتقدیم که این بازی به طور خاص با روشی که خاطرات حسی در دوره پس از تروما ایجاد میشوند تداخل دارد و به همین خاطر تعداد فلاشبکهایی که پس از آن تجربه میشوند را کاهش میدهد.
مطالعه دوم که در مجله اختلالات عاطفی منتشر شده، به این موضوع پرداخته که چگونه میتوان از این بازی برای درمان مادران سالها پس از زایمان تروماتیک و آسیبزا استفاده کرد.
محققان علائم PTSD را در 18 زن مبتلا به این بیماری بین 7 ماه تا 6.9 سال پس از تولد ردیابی کردند.
به این زنان «نشانه های یادآوری» مانند بازگشت به بخش زایمان داده شده و از آنها خواسته شد 15 روز بعد تتریس بازی کنند.
محققان علائم PTSD آنها را در تمام طول مدت اندازهگیری کردند و دریافتند که پس از درخواست از آنها برای انجام بازی، این علائم حدوداً نصف شدهاند.