کاوشگران از مدتها قبل مشغول کاوش و بررسی مقبره 2200 ساله مجللی هستند که در چین کشف شده و حالا یک کارشناس این فرضیه را مطرح کرده است که مقبره به یک پادشاه چینی تعلق دارد.
به گزارش ایسنا، یک کارشناس باستانشناس اعلام کرد که یک مقبره 2200ساله مجلل در شرق چین کشف شده است که احتمالا به فرمانروای «ایالت چو» تعلق دارد.
به گفته اداره ملی میراث فرهنگی چین، این مقبره بزرگترین و پیچیدهترین مقبرهای است که در «ایالت چو» کشف شده است و میتواند اطلاعات جدیدی درباره وضعیت آن دوره از تاریخ ارائه دهد.
بنابر گزارش «لایوساینس»، باستانشناسان چهار سال اخیر را صرف کاوش این مقبره در منطقه «Wuwangdun» کردهاند که در نزدیکی شهر «هواینان» در استان «آنهوئی» واقع شده است.
براساس گزارشهای «شینهوآ»، باستانشناسان بیش از 1000 اثر تاریخی را در این محوطه باستانشناسی کشف کردهاند که از جمله آنها به ظروف برنزی مخصوص مراسمهای تشریفاتی، آلات موسیقی و یک تابوت به همراه بیش از هزار نشان حکاکیشده میتوان اشاره کرد.
تاریخگذاری رادیوکربن و سایر بررسیها نشان میدهد قدمت این مقبره به اواخر دوران «ایالت چو»، یعنی حوالی 220 پیش از میلاد، زمانی که این منطقه تحت تاثیر ایالت «چین» قرار گرفته بود، بازمیگردد.
ایالت «چین» در نهایت در بین هفت ایالت جنگطلب پیروز شد و اتحاد بعدی آن کشور رسماً به عنوان آغاز چین مدرن در نظر گرفته شد.
«ژیچنگ گونگ» (Xicheng Gong) ـ باستانشناس مؤسسه آثار فرهنگی و باستانشناسی استان «آنهوئی» ـ که هدایت کاوشها را بر عهده دارد، به «شینهوا» گفت که تاریخ این مقبره به دوره حساس قبل از فروپاشی سیستم فئودالی «چو» مربوط است. کشف این مقبره و یافتههای آن میتواند تصویری کلی از شرایط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، فناوری و اجتماعی ایالت چو ارائه دهد.
«ژیگو ژانگ» (Zhiguo Zhang)، محققی که در کاوشهای مرکز ملی باستانشناسی چین (بخشی از NCHA) مشارکت دارد، گفت که باستانشناسان در آزمایشگاه ویژهای با اکسیژن کم که در محوطه تاریخی ساخته شده بود، فعالیت کردند تا آثار کشفشده را سالم نگه دارند.
این محقق همچنین توضیح داد که علاوهبر روشهای سنتی اندازهگیری، محققان از اسکن دیجیتال، نقشهبرداری و طراحی برای ایجاد یک مدل سهبعدی دقیق از مقبره استفاده کردند و نشانههای نوشتهشده روی در تابوت با فناوری تصویربرداری مادون قرمز ثبت شد.
به گفته «ژانگ»، محققان فقط یکسوم از مقبره را کاوش کردهاند و هنوز مشخص نیست که چه کسی در آنجا دفن شده است.
هویت فردی که در مقبره دفن شده ممکن است آنقدرها هم اسرارآمیز نباشد، چراکه پس از انتشار گزارش «شینهوا»، یک کارشناس به «لایو ساینس» گفته است این مقبره احتمالاً به پادشاه ایالت فئودالی «چو» تعلق داشته باشد.
«مارگارت پروچ» (Margarete Prüch)، باستانشناس و مورخ هنری دانشگاه هایدلبرگ در آلمان که در کاوش این مقبره مشارکت نداشته است، گفت که اخیرا در سفری به کره با استادان دانشگاه درباره این مقبره گفتوگو داشته است.
در سال 202 پیش از میلاد، قلمرو «چو» تحت کنترل سلسله «هان»، جانشینان سلسله «چین» (کین) قرار گرفته بود و در سال 194 پیش از میلاد نیز یکی دیگر از دولتهای وابسته به «هان» یعنی «یان»، کنترل بخش شمالی کره را به دست گرفته بود، بنابراین مقبرههای چینی این دوره از تاریخ در کره بسیار مهم است.
«پروچ» در گفتوگو با «لایوساینس» اعلام کرد که این مقبره احتمالا به پادشاه «کائولی» تعلق دارد که در فاصله 262 تا 238 پیش از میلاد حکومت کرد.