به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین نجفعلی میرزایی، عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی(ص) العالمیه دوشنبه، 11 آذرماه، در نشست علمی آسیب شناسی پژوهشهای ایرانی از منظر نیازمندیهای جهان اسلام، در تالار همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم، گفت: یکی از مشکلات اساسی در پژوهشهای اندیشهای ایرانی و شیعی برای ورود به جهان اسلام و عرب، عدم برخورداری از یک رویکرد سیستماتیک و اثربخش در حوزه تمدنی ناظر به خارج است.
وی افزود: متاسفانه هنوز یک اتاق فکر برای مدیریت و مهندسی علمی برای ارایه این اندیشهها به خارج و به خصوص جهان عرب و اسلام در درون پژوهشکدههای ما ایجاد نشده است.
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی(ص) العالمیه یادآورشد: اگر بخواهیم نگاه تمدنی سیستماتیک ناظر به اندیشه متعالی شیعی را به جهان عرب صادر کنیم باید این ادبیات را بشناسیم و ظرفیتهای خود در حوزه پژوهش و صدور آن را نیز بازشناسی و تصحیح کنیم.
وی گفت: اگر نتوانیم مناسبات منطقی درون پژوهشی کشور را با رفع نقایص گفتمانی و زیربنایی آنها ساماندهی کنیم، این نگاه در خارج از کشور تصویر غلطی از ایران و تفکر شیعی ایرانی منعکس میکند.
میرزایی یادآورشد: دنیا منتظر نگاه و مدل و الگوی مدیریتی ایرانی است که این نگاه باید با تجمیع پژوهشها و رویکردهای آسیبشناسی الگوی تمدنی اسلامی شیعی و با آسیبشناسی صدور آن به جهان عرب منتقل شود.
وی گفت: خوشبختانه یک اتفاق بسیار مبارک پس از انقلاب اسلامی و با درایت امام راحل و مقام معظم رهبری و مراجع تقلید در ایران شکل گرفته که بسیاری از نخبگان عرب آن را یکی از امتیازات و ویژگیهای خاص ایران میدانند و آن هم جمع دین، دولت و ملیت ایرانی و اسلامی در یک ظرف است.
این فعال تبلیغی ایرانی در جهان عرب یادآور شد: بسیاری از اندیشمندان عرب این خصوصیت را متمایز کننده ایران از جهان اسلام میدانند که باید با تمرکز بر همین رویکرد نگاه تمدنی خود را به جهان اسلام و عرب صادر کنیم؛ همین عامل قوت در اکثر کشورهای عربی، وجود ندارد و به همین دلیل باعث این همه دگرگونی و تغییر و شکست انقلابهای آنها شده است.
وی گفت: به همین خاطر است که اصرار داریم اگر بازشناسی درستی در پژوهشها و نوع نگاه به صدور این اندیشهها داشته باشیم، میتوانیم آنها را به بهترین شکل در جهان اسلام و جهان عرب بسط دهیم.