محمدمراد خان بابا، دبیر اجرایی اولین کنگره بینالمللی قرآن و مستشرقان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از چاپ ویژهنامههای این کنگره در ماههای آینده خبر داد.
وی با بیان اینکه اولین جلد از مقالات این همایش در همان سال چاپ و توزیع شده است، عنوان کرد: مجلدات دوم و سوم نیز در دست ویرایش و بازخوانی است و در آینده به چاپ سپرده خواهد شد.
خانبابا با بیان اینکه دومین دوره این کنگره قرار بود با موضوع «استشراق و اهل بیت(ع)» برگزار شود، تصریح کرد: به دلایلی هنوز برگزاری آن امکانپذیر نیست و امیدوارم بتوانیم در آینده آن را برگزار کنیم.
خان بابا با اشاره به برگزاری نشستهای علمی و تخصصی در موضوعات مختلف قرآنی، فلسفی، تاریخی، سیره، ادبیات و ... از سوی گروههای مختلف علمی مجتمع آموزش عالی امام خمینی افزود: امروز نشست جریانشناسی «عبدالله گولن» از فعالان ترکیه از سوی گروه تاریخ در حال برگزاری است.
وی از تداوم انتشار مجله قرآن و علم و قرآن و مستشرقان خبر داد و گفت: این مجلات در سال 92 نیز با مدیریت جامعه المصطفی چاپ شده، ولی هنوز توزیع نشده است.
یادآور میشود، کنگره بینالمللی قرآن و مستشرقان در سال 91 برگزار شد و علوم قرآن با زیرمجموعه وحی، نزول قرآن، ابعاد اعجاز قرآن، تحدی قرآن، تحریفناپذیری قرآن، نسخ، محکم و متشابه، اسباب نزول، قرائات، قاریان، مبانی و قواعد و روشهای تفسیر، اسرائیلیات در تفسیر، جمع قرآن، کتاب وحی، مصاحف، نسخههای خطی و تاریخ تفسیر نخستین محور این همایش بود.
روششناسی مطالعات قرآنی مستشرقان با زیرمجموعههایی همچون سیر مطالعات قرآنی در غرب از ابتدا تاکنون شامل مراحل، انگیزهها، اهداف تأثیر و تأثرات و رویکردها، شخصیتشناسی قرآن پژوهان غربی، بررسی شیوههای جدید مستشرقان در تفسیر قرآن شامل تحلیل روانشناختی، تحلیل تاریخی، هرمنوتیک و قرآن نیز دومین محور این همایش بودند.
زبان، ادبیات و ساختار قرآن با زیرمجموعههایی همچون ادبیات قرآنی و مباحث لفظی قرآن شامل خط عربی، پیوستگی و انسجام ساختاری آیات قرآن، واژگان دخیل، نقش زبانهای سامی در تفسیر قرآن، بلاغت در قرآن و استعاره در قرآن نیز موضوع سومین محور این همایش بود.