یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا از نتایج یک پژوهش جدید در زمینه کبد چرب خبر داد. بر اساس این تحقیق، حفظ سطح ویتامین D در محدوده 20 تا 25 نانومول بر لیتر میتواند برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب در مردان و زنان ایرانی موثر باشد.
با ما همراه باشید تا در ادامه ی این مقاله به بررسی دقیق و جامع این موضوع بپردازیم.
به گزارش مثبت سبز، دکتر رضا همایونفر، از دانشگاه علوم پزشکی فسا، درباره یک پژوهش بزرگ که بر روی حدود 2100 نفر از ساکنان تهران انجام شده است، اطلاعاتی را ارائه داد. این مطالعه که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بهشتی انجام گرفته، رابطه بین کبد چرب و سطح ویتامین D را بررسی کرده است.
نتایج نشان میدهند که حدود 34 درصد از جمعیت مورد مطالعه دارای کبد چرب هستند، که این یافتهها با مطالعات دیگر در منطقه و ایران همخوانی دارد.
همایونفر تاکید کرد که در این پژوهش، کمبود شدید ویتامین D در تمام شرکتکنندگان مشاهده شده است.
او همچنین بیان کرد که اگر سطح ویتامین D در خانمها کمتر از 18 نانومول بر لیتر و در آقایان کمتر از 21 نانومول بر لیتر باشد، خطر ابتلا به کبد چرب افزایش مییابد. همایونفر پیشنهاد کرد که حفظ سطح ویتامین D در حد 20 تا 25 نانومول بر لیتر برای هر دو جنس میتواند به پیشگیری از کبد چرب کمک کند.
وی با اشاره به اهمیت ویتامین D در کنترل بیماریهای مختلف از جمله سرطان و دیابت، توضیح داد که گیرندههای این ویتامین با بیان ژنهای مرتبط با متابولیسم بدن ارتباط دارند.
همچنین، او افزود که کمبود ویتامین D میتواند به التهاب کمک کرده و این التهاب در ارتباط مستقیم با کبد چرب قرار دارد.
در پایان، همایونفر تاکید کرد که به جای مصرف مداوم مکملها، تغییر سبک زندگی و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت 10 تا 15 دقیقه برای تولید ویتامین D ضروری است. این رویکرد میتواند به افزایش سطح این ویتامین حیاتی در بدن و پیشگیری از کبد چرب کمک کند.