به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط عمومی حوزه خواهران، احمد شایانفر با بیان اینکه بخش دوم این اثر دربردارنده 10 محور و بیش از دوهزار صفحه است، گفت: محورهای عمده این بخش شامل گنجینه رفتار، خطبهها، ادعیه و زیارات، فاطمه(س) از منظر دیگران، مکانت و منزلت حضرت زهرا(س)، سیمای فاطمه(س) در اشعار عربی و فارسی و جلوههایی از اشعار، مدایح و مراثی میشود که با رویکرد تحلیلی به خطبه فدکیه، خطبه عیادت، جریانشناسی فدک و سقیفه با تاکید بر اصول و راهبردهای سیاسی حضرت زهرا(س) نگارش یافته است.
وی بخش اول این مجموعه که با عنوان «منظومه رفتار» کار تالیف آن به پایان رسیده است را شامل سیره و زندگی حضرت زهرا (س) برشمرد و اظهار داشت: این بخش در 4هزار صفحه در 21 محور و موضوع شامل تولد و حیات زمینی، صفات و شخصیت، آیات و روایات، مناقب و فضایل معنوی، ازدواج و سیره خانوادگی، سیره اعتقادی، اخلاقی، تربیتی، عبادی، قرآنی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و اقتصادی، اذکار و تسبیحات، وصایا و توصیهها و شهادت و حیات آسمانی ساماندهی شده است. در این بخش تمرکز کامل بر سیره و رفتار فاطمی صورت گرفته و در مداخل مختلف سعی بر معاصرسازی آموزهها بوده است.
مدیر اجرایی مرکز نشر هاجر ویژگی این فرهنگنامه را در مقایسه با آثار مشابه در نظامبندی الفبایی- مدخلی، تمرکز محتوای همه مجلدات بر روی سیره و سخن فاطمه زهرا(س) و نوع نگاه و دریافت از سیرهها و سخنان آن حضرت دانست.
وی یادآور شد: فرهنگنامه فاطمی به دو شکل موضوعی و الفبایی ساماندهی شده است، برای محققان، معلمان، مدرسان، مربیان، مبلغان و آحاد مردم قابل استفاده است و برای متون آموزشی منبع قابل اعتمادی است.
شایانفر ادامه داد: در این اثر بیش از هزار منبع از مولفان تشیع و تسنن مورد بهرهبرداری قرار گرفته و در انتهای فرهنگنامه به صورت تفکیکی مشخص شده است. این اثر دارای نمایههای متفاوتی مانند آیات، روایات، شخصیتها، اشعار، ابزار و وسائل است.
وی اظهار امیدواری کرد با اتمام اصلاحات، تایپ و...، شاهد چاپ و انتشار آن از سوی مرکز نشر هاجر باشیم.