دبیر کارگروه ویایآر در فوتبال ایران توضیح کامل درباره شرایط برگزاری مسابقات لیگ برتر با این سیستم ارائه داد.
به گزارش آنا، محسن حکیم درباره اینکه چه زمانی تمام بازیهای لیگ با سیستم ویایآر برگزار میشود تا عدالت داوری حکمفرما شود، گفت: این موضوع به سازمان لیگ مرتبط است. فقط آمدن دستگاهها نیست. زمانی میتوان با پنج دستگاه ویایآر تمامی بازیها را پوشش دهید که بازیهای لیگ در عرض چند روز برگزار شود. جابهجایی هر دستگاه 72 ساعت زمان میبرد. برای همین اگر در چهار روز بازیهای لیگ برگزار میشود امکان جابهجاییها دستگاهها وجود ندارد.
او ادامه داد: موضوع بعدی زیرساختهای ورزشگاههای ماست. سیستم ویایآر با برق 16 آمپر کار میکند و برق سپر است، برق عادی که در خانهها استفاده میشود نیست. در بسیاری از بازیها برای تأمین وسایل مورد نیاز نصب سیستم ویایآر دچار مشکلاتی جدی شدهایم. سیستم ویایآر بسیار کامل است و همه تجهیزات را دارد. مثلاً برای بازی دیروز نساجی و فولاد در ورزشگاه نیاز به کابل بود و ناچار شدیم تا کابل سیستم را در مسافت طولانی باز کنیم و جمع کردن چنین کابلی کار سختی است. میتوانیم هر دو نوع سیستم دایر در ایران را برای پخش بازیها پوشش دهیم ولی مشکل اصلی تنظیم و سازگاری دستگاههاست. چون تنظیمات الکترونیکی ورزشگاههای ما با همدیگر متفاوت است.
حکیم تاکید کرد: فقط زمانی میشود تمامی بازیها با ویایآر برگزار شود که دستگاهها در تمام ورزشگاههای کشور نصب شده باشد و چون ورزشگاه استقلال و پرسپولیس مشترک است، باید در 15 ورزشگاه سیستم نصب شده ویایآر داشته باشیم.
دبیر کارگروه ویایآر اضافه کرد: اگر تمام ورزشگاههای ما مجهز به ویایآر شد، من نوعی که مسئول هستم قبل از شروع بازی عیبیابی سیستم را انجام دهم و آماده استفاده از سیستم شویم. سیستمهای ویایآر ما دائم در حال جابهجایی از ورزشگاهی به ورزشگاه دیگری هستند و در این جابهجاییها آسیب میبینند.
حکیم تصریح کرد: فیفا اختیار ویایآر را دارد و تنها 6 شرکت هستند که باید از آنها بخریم. همه این شرکتها هم به خاطر تحریمها نمیخواهند با ما کار کنند. متأسفانه به خاطر این ایرادها تنها راه جابهجایی است. پس فدراسیون مشقات زیادی دارد و نباید در همه زمینهها از فدراسیون بخواهیم مشکلات را برطرف کند. به عنوان مثال تیم VAR که از سوی فیفا برای برگزاری بازیهای لیگ نخبگان میآیند پنج روز زودتر وارد ایران میشوند. برای نمونه ابلاغیه که برای بازی بعدی ما زدند، دیدار استقلال و پاختاکور خواهد بود که تیم VAR پنج روز زودتر به ایران میآید.
او ادامه داد: از طرفی برای تمام بازیها باید اطلاعات کافی هر بازی را ارسال کنیم و تا سه سال نزد فیفا میماند. پس همه چیز زیرنظر فیفاست و باید تمامی برنامهها را مطابق خواسته فیفا جلو ببریم. مورد بعدی این است که اگر 15 ورزشگاه با سیستم ویایآر داشته باشیم، حداقل 8 تیم مسلط بر تمام جزئیات ویایآر میخواهیم که بتوانیم بازیهای لیگ را برگزار کنیم و هیچکدام از این افراد هم بیمار نشوند و غیبت نکنند. بحث آموزش تصویربرداران را هم داریم. در کل مشکلات سیستم آن قدر زیاد است که به ایافسی و شرکت سازنده ایرادهای دستگاههای اول را گفتم و دستگاههای آخر به شکلی است که ایرادهایی را پوشش دهند.
حکیم در خصوص اینکه باشگاهها باید برای استفاده از ویایآر 400 میلیون تومان هزینه پرداخت کنند، ابراز کرد: نصب دستگاهها، هزینههای جابهجایی دستگاهها، سفر مهندسان، هتلینگ، خورد و خوراک و... هزینه دارد و فدراسیون نباید همه هزینهها را بپردازد. پنج سال دیگر دستگاههای ویایآر فرسوده شدهاند و باید تغییر کنند. برای جایگزینی باید پول هنگفتی باشد تا پرداخت کرد. فدراسیون که نباید تمام هزینهها را پرداخت کند. باشگاهها در آینده نیاز به ویایآر دارند و باید در هزینهها مشارکت کنند، چون با فرسوده شدن دستگاهها نیاز به تعویض است. هزینههای قطعات ویایآر بسیار بالاست و اگر پول آن تأمین نشود، چگونه میتوان بازیها را با ویایآر برگزار شود. این سیستم هزینه دارد و فدراسیون نمیتواند تمام هزینهها را متقبل شود.