سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
رسانههای اصلاحطلب در مطالب مختلفی تلاش دارند تا به انحای مختلف مطالبه عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف از سوی رئیس جمهور را کلید زده و تصریح کنند که نحوه مواجهه با این لایحه آزمون بزرگ وفاق ملی خواهد بود.
روزنامه هممیهن درباره ابلاغ قانون حجاب و احتمال بهم خوردن وفاق توسط اصلاحطلبان رادیکال نوشته است:
صادقانه میگویم اگر جامعه احساس کند که دولت مطالبات آن را عیناً پیگیری میکند، بهویژه در دو مسئله حجاب و فیلترینگ که جامعه بر سر آن وفاق و در حکومت بر سر این دو اختلاف وجود دارد، سرمایه اجتماعی افزایش مییابد. در صورتی که مجموعه نظام، پایگاه حمایت و همدلی خود را در جامعه متکثر کند، رضایتمندی و همراهی مردم در حل مسائل مربوط به ناترازیهای اقتصادی را بر میانگیزد و تصمیمهای سخت گرفته میشود.
در ادامه این نوشتار قابل تامل آمده است:
در سال 98 که آقای روحانی میخواست قیمت بنزین را افزایش دهد، به کرات تاکید کردیم که تصمیمهای مهم و بزرگ دولت که بسیار سخت است، به سرمایه اجتماعی و همراهی جامعه نیاز دارد. در حقیقت نیاز به باورمندی جامعه دارد که این تصمیم درست و به نفع جامعه است. در مقطع آبان 98 که دولت مجبور شد آن تصمیم سخت را بگیرد، سرمایه اجتماعی جامعه، بسیار پایین بود و آن اتفاقات رخ داد.
روزنامه شرق نیز از موج انتقادات به ریسجمهو در صورت ابلاغ قانون حجاب پرده برداشته و مینویسد:
در چند روز گذشته که اعلام شد قانون حجاب و عفاف بهزودی و از تاریخ 23 آذر باید ابلاغ شود و به مرحله اجرا درآید، موج گسترده واکنش و نارضایتی را در جامعه به راه انداخت. فعالان اجتماعی، استادان دانشگاه، حقوقدانان، اقشار مختلف مردم و جمعی از روحانیون و فقها نیز مخالفت خود را با این قانون اعلام کرده و آن را برخلاف موازین میدانند.
روزنامه اعتماد دیگر روزنامه اصلاحطلب نیز با فشار به دولت درباره این لایحه نوشته است:
اگر این طرح اجرایی شود مشکلات عدیدهای در جامعه ایجاد میکند. یکی از مشکلات جدی اجرای این لایحه آن است که افراد دیگری را به جای افراد دیگر مجازات میکند. مثلا فردی حجاب را رعایت نکرده، اما مغازهداری که فرد بیحجاب از آن خرید کرده، مجازات میشود. یا راننده اسنپی که نقشی در ارتکاب بیحجابی یا بد حجابی نداشته مجازات میشود. از این دست موارد به کرات در این لایحه وجود دارد. این رفتار هم مخالف شرع و هم مخالف قانون است. اما متاسفانه به نظرات ما توجهی نشد و در یک بستر سیاسی و جناحی لایحه تصویب شد.
بررسیها نشان میدهد که موضوع حجاب یکی از محورهایی است که به صورت مستمر از سوی رسانه های اصلاح طلب مورد توجه قرار گرفته و تلاش می شود از آن به عنوان ابزاری برای عبور از پزشکیان استفاده شود.
در واقع اصلاحطلبان رادیکال در تلاش هستند پزشکیان را در موضعی قرار دهند که بین لایحه حجاب و عدم ابلاغ آن بر سر دوراهی قرار گرفته و کشور را به سمت چالیش سیاسی بکشند.
هدف اصلاحطلبان رادیکال آن است که با کانونی سازی برخی مطالبات مد رئیس جمهور را تحت فشار قرار داده و به تحمیل دیدگاههای و برنامه های خود بپردازند.