ماهان شبکه ایرانیان

فروش شرکت فولاد آمریکا در دستان بایدن است!

​رئیس‌جمهور ایالات متحده ۱۵ روز فرصت دارد تا درباره تأیید یا رد فروش تقریباً ۱۵ میلیارد دلاری شرکت فولاد آمریکا به شرکت نیپون استیل ژاپن تصمیم بگیرد.

پس از یک سال بحث و جدل شدید، اکنون تصمیم‌گیری درباره فروش فولاد آمریکا به شرکت ژاپنی نیپون استیل، به جو بایدن واگذار شده است. این تصمیم پیامی قوی درباره محیط سرمایه‌گذاری خارجی در آمریکا خواهد داشت.

به گزارش تجارت نیوز، کمیته سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS)، که معاملات این‌چنینی را از منظر تهدیدات امنیت ملی بررسی می‌کند، گزارش مورد انتظار خود درباره این معامله بحث‌برانگیز را به کاخ سفید و دو شرکت ارسال کرده است. بر اساس قانون CFIUS، رئیس‌جمهور باید ظرف 15 روز آینده تصمیم نهایی خود را درباره این فروش اتخاذ کند.

CFIUS نتوانسته است به توافقی برای رد یا تأیید این معامله برسد و تصمیم‌گیری را به بایدن واگذار کرده است.

رئیس‌جمهور بایدن که حامی سرسخت اتحادیه‌های کارگری است، نسبت به این فروش ابراز تردید عمیق کرده است؛ فروشی که با مخالفت شدید اتحادیه کارگران فولاد آمریکا مواجه شده است.

نگرانی‌های امنیت ملی و زنجیره تأمین

یکی از مقامات ارشد کاخ سفید یک سال پیش برای اولین بار نگرانی بایدن را درباره خرید پیشنهادی نیپون استیل از این شرکت آمریکایی ابراز کرد و گفت که این معامله «شایسته بررسی جدی از منظر تأثیر بالقوه آن بر امنیت ملی و قابلیت اطمینان زنجیره تأمین» است.

در مارس، بایدن مخالفت خود را با قدرت بیشتری اعلام کرد و گفت که «حیاتی» است که فولاد آمریکا «یک شرکت فولاد آمریکایی باقی بماند که به‌صورت داخلی مالکیت و اداره شود.»

تلاش نیپون برای رفع نگرانی‌ها

نیپون استیل ابراز امیدواری کرده است که بایدن این معامله را تأیید کند. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما اطمینان داریم که این معامله اگر به‌صورت عادلانه بررسی شود، باید و تأیید خواهد شد.»

اما اتحادیه کارگران فولاد آمریکا (USW) مجدداً مخالفت خود را ابراز کرده و این معامله را «تجارت‌گرایی صرف و خیانت به کارگران آمریکایی» خوانده است. رئیس این اتحادیه ادعا کرده است که نیپون برنامه‌ای طولانی‌مدت برای کاهش ظرفیت کوره‌های فولادی فولاد آمریکا و انتقال تولید به کارخانه‌های غیر اتحادیه‌ای خود در آرکانزاس دارد.

تبعات گسترده تصمیم بایدن

تصمیمی که بایدن خواهد گرفت نه‌تنها بر این معامله 15 میلیارد دلاری تأثیرگذار است، بلکه بر اعتبار فرآیند بررسی CFIUS و تصویر آمریکا به‌عنوان مقصدی برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز اثر خواهد گذاشت.

مخالفان، از جمله کارشناسان روابط آمریکا و ژاپن، معتقدند که این روند به اعتبار CFIUS آسیب زده است و به نظر می‌رسد دولت بایدن مداخله غیرقابل قبولی در این فرایند داشته است.

اقدامات قانونی احتمالی نیپون

لحن نامه نیپون به CFIUS نشان می‌دهد که این شرکت ممکن است در صورت رد معامله توسط بایدن، به‌دنبال اقدامات قانونی باشد.

با این‌ حال، حتی اگر نیپون در دادگاه پیروز شود، بعید است که نتیجه تغییر کند، زیرا دادگاه‌ها به رئیس‌جمهور در مسائل امنیت ملی اختیار زیادی می‌دهند.

اکنون تنها یک طرف، یعنی اتحادیه کارگران فولاد، می‌تواند این معامله را نجات دهد. بسیاری معتقدند که مخالفت شدید اتحادیه با این معامله حتی در شرایطی که نیپون پیشنهادهای قابل‌توجهی داده است، پرسش‌برانگیز است.

تصمیم بایدن درباره این معامله پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت؛ هم برای صنایع داخلی و هم برای آینده سرمایه‌گذاری خارجی در آمریکا.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی