به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مرتضی مقتدایی امروز 29 شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعة الزهراء که در سالن امام خمینی(ره) این مرکز برگزار شد در سخنانی با تسلیت شهادت امام باقر(ع) گفت: اساتید و طلاب باید همان روشی را که امام باقر در تاسیس حوزه علمیه به کار برد به کار بگیرند و ایشان را الگو قرار دهند و در فراگیری علم با جدیت و کوشش و به دور از غفلت تلاش کنند.
آیت الله مقتدایی با بیان اینکه تحصیل علم و مجاهدت علم کاری شبانه روزی میخواهد تصریح کرد: اساتید از طلاب بخواهند تا سنت حوزهها را احیا کنند زیرا حوزه با اصطلاحاتی همچون ترم و واحد بیگانه است و این واژهها جایگاهی در حوزه ندارد البته برخی تلاش کردند تا این روش را در حوزه نیز جا بیندازند اما ما با آن مخالفت کرده ایم زیرا رشد حوزه با پایبندی به سنتها باید صورت گیرد.
وی گفت: اگر حوزه به تربیت افراد بزرگی همچون شیخ انصاری و آیت الله گلپایگانی و امام دست زد به دلیل شیوههای سنتی حوزههای علمیه است و با همان شیوه های بحث و مباحثه و ارشاد و راهنمایی استاد میتوان به درجه علمی رسید.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه قم با اشاره به 2 هزار طلبه ورودی سال جدید در جامعة الزهراء اظهار کرد: شما طلاب باید این دوران وقت و فرصت عمر را قدر بشناسید و در جهت کسب علم تلاش کنید تا روشهای علم و نشر علوم ادامه پیدا کند در این زمینه به انتشار مقاله و کتابهایی دست بزنید.
آیت الله مقتدایی اظهار کرد: در عصر ما چقدر تبلیغات سوء از سوی مسیحیت و وهابیت در قالب عرفان های کاذب صورت می گیرد و افکار جوانان را نابود می کند در این میان وجود طلاب لازم است که به میدان بیایند.
حضور موثرتر طلاب جامعه الزهراء
وی گفت: اخیرا ستادی در حوزه تشکیل شده که افرادی را به آموزش و پرورش در جهت تبلیغ میفرستد و خدمات خوبی را ارائه میدهد و از وجود خواهران طلبه نیز استفاده میکنند و ما انتظار داریم از خواهران جامعة الزهرا نیز استفاده شود.
دبیر شورای عالی حوزه تصریح کرد: ما می بینیم مفتیهای وهابی چه فتواهایی خشن و خلاف شرعی همچون جهاد نکاح و قتل شیعه را میدهند و میگویند شیعه مشرک و بریدن سرش واجب است؛ آن فردی که عملیات انتحاری می کند چقدر افکارش را شست وشو داده اند که تصور می کند با پیامبر محشور میگردد.
وی عنوان کرد: حوزههای علمیه سراسر کشور از وجود خواهران طلبه انتظار دارند با حضور در این مدارس با خواهران طلبه دیگر انس داشته باشند تا از رفتار و منش و حسن برخورد این عزیزان الگو بگیرند.
وی خطاب به طلاب بیان کرد: تهذیب را فراموش نکنید امام صادق فرمود به غیر از زبان، دعوت کننده باشید یعنی با روش و اخلاق و منش خود دعوت کننده باشید یک فاضله درس خوانده در اجتماع در کیفیت برخورد و حجاب الگو است و وقتی از شما محبت و خیر و صداقت ببینند بر آنها اثر خواهید گذاشت.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه قم همچنین با تسلیت مجدد شهادت امام باقر(ع) به روایتی از پیامبر درباره ایشان اشاره کرد و افزود: پیامبر (ص) به جابر انصاری فرمودند امیدواریم زنده بمانی تا خلیفه پنجم که نامش محمد و لقبش باقرالعلوم است را ببینی آن هنگام که به حضورش رسیدی سلام من را برسان، ایشان به خدمت امام باقر رسید و سلام رساند و ایشان پاسخ داد.
مقتدایی با بیان اینکه باقرالعلوم به معنای شکافنده علم است عنوان کرد: خلافت امام باقر(ع) 19 سال طول کشید و این فرصتی طلایی به دست امام بود چرا که دوران بنی امیه رو به ضعف رفته بودند در این فرصت امام باقر به تربیت شاگردان پرداخت و یک جهاد عظیم علمی و انقلاب فرهنگی و فکری ایجاد کردند و حقایق دین و اسلام را با تربیت شاگردان دانشمند نشر دادند.
آیت الله مقتدایی اظهار کرد: از مکتب امام باقر(ع)، علمای زیادی تربیت و تحویل اجتماع شدند که در رشتههای مختلف فقه، تفسیر، کلام، تاریخ و علوم قرآن و ...تخصص داشتند و خود بزرگانی را تحویل جامعه دادند.