یکی از قضات ایالات متحده به گوگل دستور داد تا طبق حکم بازرسی صادر شده، دسترسی مقامات قضایی را به ایمیل های ذخیره شده روی سرورهای خارج از خاک آمریکا فراهم سازد. این دادگاه می گوید انتقال پیام ها به داخل کشور به معنای تصرف در آنها نیست و هیچ آسیب قابل توجهی به مالکیت این اطلاعات توسط صاحب حساب کاربری وارد نمی شود.
این حکم برخلاف آن چیزیست که چندی پیش در پرونده مشابهی برای مایکروسافت رخ داد، زیرا دادگاه فدرال در آن مورد اعلام کرد نهادهای قانونی ایالات متحده حق تصرف در داده های خارجی را ندارند و رأی نهایی به نفع مایکروسافت صادر شد.
«توماس رویتر» قاضی اصلی این پرونده در فیلادلفیا می گوید انتقال ایمیل ها از سرورهای خارجی برای بررسی آنها در خاک ایالات متحده توسط مأمورین FBI به خاطر اتهام کلاهبرداری، به معنای تصرف در داده های خارجی نیست، چون بازرسی آنها و نفوذ به حریم شخصی در مرحله نهایی یعنی در آمریکا صورت می گیرد.
البته گوگل نسبت به این حکم واکنش نشان داده و می گوید:
تصمیم قاضی با قانون اخیر دادگاه فدرال آمریکا مغایرت دارد و ما درخواست استیناف خواهیم کرد که بتوانیم تا جای ممکن با حکم های بازرسی اطلاعات خارجی مقابله نماییم.
تعجبی ندارد اگر فرجام خواهی گوگل نیز به نتیجه برسد، چون مایکروسافت با تلاش فراوان توانست در حکمی مشابه، دادگاه را راضی کرده و از تبعات قانونی بالقوه بگریزد. اهالی ردموند مدعی شدند اطلاعات کاربران خارج از ایالات متحده مشمول قانون های محلی خودشان هستند و پلیس آمریکا نمی تواند میزبان داده های مورد بحث را وادار به افشای اطلاعات نماید.