گاهی اوقات رنگ ها می توانند بهترین درمان باشند. همه ما می دانیم که رنگ ها تا چه اندازه در خلق آثار موثر هستند اما روانشناسی رنگ ها و تاثیر درمانی آن ها نیز در همه جای دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است.
رنگ داروها تاثیر روانی دارند و روی قضاوت بیماران، فروش و خاصیت درمانی آن ها موثر است.
تحقیقات نشان داده است که رنگ ها تاثیر عمیقی روی احساسات و عواطف انسان ها دارد به همین دلیل کمپانی های داروسازی برای هر دارویی رنگ خاصی را در نظر گرفته اند که بعضی از این رنگ ها در فرهنگ های مختلف متفاوت است.
تصور کنید پوست تان سوخته و می خواهید آن را با پماد درمان کنید. بدون شک رنگ پماد را سفید تصور می کنید اما اگر رنگ آن قرمز باشد چه؟ آیا به پماد قرمز رنگ می توانید اعتماد کنید؟
به همین دلیل قرص های خواب آبی رنگ هستند، قرص های ضد افسردگی زرد رنگ هستند و پمادهای سوختگی و لوسیون بچه سفید رنگ هستند. رنگ سبزکاهش دهنده اضطراب است و رنگ سفید درد را تسکین می دهد. بدون شک استفاده از پماد قرمز رنگ روی جای سوختگی کمی مشمئزکننده است. هر چه رنگ روی داروها تندتر و پر رنگ تر باشد تاثیر آن ها بیشتر است. به عنوان مثال زرد پر رنگ تاثیر بیشتری نسبت به قرص های زرد کم رنگ دارد.
البته یکسری استثنائات در قانون رنگ داروها وجود دارد.
رنگ داروها در کشورهای مختلف به دلیل تفاوت های فرهنگی متفاوت است.
در ایتالیا: آرام بخش های آبی رنگ روی مردها تاثیرگذار است. دلیلش بر اساس یافته های محققان تیم فوتبال ملی ایتالیاست که لباس های آبی به تن دارند. پس برای مردهای ایتالیایی رنگ آبی برابر است با شور و هیجان.
در کشورهای آفریقایی: رنگ زرد نشان دهنده شادی نیست و در داروهای ضد افسردگی به کار برده نمی شود. رنگ زرد به دلیل شیوع مالاریا یادآور رنگ زرد چشم بیماران مبتلا به این بیماری است.
رنگ داروها علاوه بر تاثیر روانی، در تشخیص و شناخت داروها نیز موثر است و باعث می شود بیمار با شناخت داروها در مصرف آن ها زیاده روی و یا هیچ اشتباهی نکند. به خصوص برای بیماران کهنسال که مشکل ضعف دید دارند. به همین دلیل شرکت های داروسازی رنگ داروها را ثابت نگه می دارند زیرا ممکن است با تغییر در شکل و رنگ داروها بیماران دیگر به آن ها اعتماد نکرده و مصرف دارو را متوقف کنند.