به گزارش ایسنا،عصر روز گذشته 14 تیرماه مراسم اختتامیه جایزه قلم زرین در محل این انجمن برگزار شد. در ابتدای این مراسم محسن پرویز سخنگوی انجمن قلم ایران با اشاره به تاریخچه این انجمن در توضیحی گفت:داوران جایزه قلم زرین توسط دبیر جایزه انتخاب میشود و این انتخابها باید به تایید هیات مدیره انجمن برسد. کتابها هم همین روند را طی میکنند.
پرویز در ادامه سخنانش به مراسم روز گذشته خانه کتاب که در آن 110 اهل قلم تجلیل شدهاند، اشاره کرد و گفت: اگر در کشور مراسمی با عنوان روز قلم اما در روز دیگری غیر از روز 14 تیر برگزار میشود، باید مسئولان آن برنامه برای دوری از شائبهها و سوءتفاهمها توضیح بدهند که چرا این اتفاق افتاده است.
او همچنین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر حمایت از جایزه قلم زرین در این دوره تشکر کرد.
سخنگوی انجمن قلم ایران همچنین گفت: ما در روند داوریهایمان به آثار نگاه میکنیم و بدون در نظر گرفتن اسم ناشر و مولف آثار را قضاوت میکنیم. در بین آثاری که داوری شدهاند آثاری بودهاند که نویسندگانشان تفکر خاصی داشتند، اما اثر آنها از نظر ما مثبت بود. ما حذف کردن اثر به خاطر ناشر و نویسنده را امر مطلوب و مثبتی نمیدانیم. در این دوره ما سعی کردیم این مسائل در بررسی آثار مورد نظر باشد و داوریها به عدالت نزدیکتر باشد.
در ادامه مراسم، محمدرضا سرشار رئیس انجمن قلم ایران در سخنانی گفت: پس از جنگ تحمیلی، از نهادی با من تماس گرفتند و گفتند طرحی ارائه شود تا به واسطه آن از اهالی قلمی که در دفاع مقدس شرکت داشتهاند با اهدای نشانی تقدیر شود. این نشانها برای آن نویسنده حقوق مادامالعمر و مزایایی به دنبال داشت اما متاسفانه بچهبازیها و حسادتهای برخی از نویسندگان خرابکاریهایی به وجود آورد که در ادامه اصل قضیه منتفی شد و باعث شد یک امتیاز بزرگ از اهل قلم گرفته شود.
رئیس انجمن قلم ایران ادامه داد: بسیاری از مشکلات ما از خودمان است چون بعضی وقتها منافع شخصیمان و اینکه نوک بینیمان را میبینیم باعث میشود چهره بسیار بدی از اهل قلم در بین عموم ترسیم شود در صورتی که شأن قلم و اهالی قلم در ذهن مردم خیلی بالاتر است. با اینگونه کارها نگاه مردم به اهل قلم تلخ میشود و من خواهش میکنم که این کارها صورت نگیرد. ما دیگر آردهایمان را ریختهایم و الکهایمان را آویختهایم. هر چه جایزه بوده است گرفتهایم و کتابهایمان را فروختهایم اما از رسانهها خواهش میکنم به برخی از مسائل حاشیهای دامن نزنند.
در بخش دیگری از این مراسم،علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی سراسر کشور با برشمردن ویژگیهای انجمن قلم گفت: انجمن قلم سه ویژگی دارد: یکی استمرار است. این انجمن یک استمرار با ارزش داشته و همواره با حفظ مبانی خود جلو رفته است. ویژگی دوم آن استقلال است. این انجمن در تمام این سالها از سوی نهادهای مختلفی حمایت شده است و همه این حمایتها با افتخار صورت گرفته است اما هیچگاه استقلال انجمن مخدوش نشده است.
مختارپور همچنین گفت: ویژگی سوم انجمن قلم انصاف است. من شهادت میدهم که انجمن قلم در بررسی آثار در جایزه قلم زرین با انصاف و عادلانه آثار را بررسی میکنند و مثل برخی از جریانها مرزبندی ندارد. جریانهایی که گاهی حاضرند هر نوع انصاف و عدالت را زیر پا بگذارند تا ناشر و نویسندهای از جریان متعهد در بینشان نباشد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی سراسر کشور با اشاره به اینکه در این دوره از جایزه قلم زرین از عباسعلی براتیپور تجلیل شد، درباره این شاعر نیز گفت: کسانی که دوره انقلاب، دفاع مقدس را با اشعار آقای براتیپور سر کردهاند متوجه میشوند که چه خدمتی به شعر انقلاب و دفاع مقدس و همچنین شعر انتظار کرده است. شاعرانی مثل آقای براتیپور کاری کردهاند که در نسلهای بعدی ارزش کارشان مشخص میشود. سهم براتیپور در ترویج ادبیات انتظار قابل تقدیر است.
به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم احمد نیکطلب (یاور همدانی) سخنانی درباره عباس براتیپور بیان کرد.
او گفت: براتیپور از دوستان شاعری است که جانی و مالی و با پای خسته این راه را طی کرده است و الان که به این مقام رسیده است شایسته هرگونه ستایش است.
نیکطلب سپس غزلی را برای آقای براتیپور خواند.
همچنین هادی خورشاهیان در تجلیل از براتیپور سخنانی را بیان کرد.
سپس عباسعلی براتیپور در سخنانی با تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم به دوران کودکی و جوانی خود و همچنین علاقهاش به کتابخوانی اشاره کرد.
او سپس درباره تجربیاتش از سفر به آمریکا و همچنین کتابخوانیهایش خاطراتی را بیان کرد.
در ادامه از براتیپور با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
سپس یوسف قوجق دبیر پانزدهیم جایزه قلم زرین بیانیه این دوره جایزه را قرائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده بود: این جایزه سالهاست که مهاق درآمده است و الان به خوبی آثار منتشرشده ادبی را رصد میکند.
در بخش دیگری از این بیانیه به اقدام موسسه خانه کتاب و سرای اهل قلم که زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند به خاطر برپایی مراسم روز گذشته تجلیل از نویسندگان به مناسبت روز قلم انتقاد شد و گفته شد با توجه به اینکه از سالها پیش شورای فرهنگ عمومی روز 14 تیر را به عنوان روز قلم اعلام کرده و از سال 80 این روز وارد تقویم شده است اکنون برگزاری چنین مراسمی در روزی غیر از 14 تیر جای سوال است. همچنین گفته شد نمیدانیم چرا در آن مراسم از چهرههای منتصب به روشنفکری که آرمانهایشان با ارزشهای انقلاب اسلامی منطبق نیست، حضور داشته است.
در پایان، این بیانیه البته از موسسه خانه کتاب به خاطر اینکه امسال فهرست کتابهای منتشر شده را بدون اینکه پولی از انجمن قلم گرفته شود، در اختیار جایزه قلم زرین قرار دادهاند، تشکر کرد.