ماهان شبکه ایرانیان

مامان، بابا، منو همراهی کنید

زمانی که فرزندتان به سنین نوجوانی قدم می گذارد ، شاید مواقع بسیاری را تجربه کرده باشید که مصرانه از او درخواست می کنید در فعالیتهای خانوادگی شما را همراهی کند

مامان، بابا، منو همراهی کنید
زمانی که فرزندتان به سنین نوجوانی قدم می گذارد ، شاید مواقع بسیاری را تجربه کرده باشید که مصرانه از او درخواست می کنید در فعالیتهای خانوادگی شما را همراهی کند . اکثر مواقع ، وقتی فرزند نوجوانتان در کنار شما جای می گیرد ، مدام از شما و از زندگی خویش بهانه جویی کرده و همه چیز زندگی را محنت بار و پوچ و غم انگیز می پندارد و در هر کاری ، چیزی برای شکوه و گلایه پیدامی کند . مثلا"‌ ممکن است فرزند نوجوانتان سلیقه شما را در چیزهایی که می خرید قبول نداشته باشد و یا تمام مسافرتی را که با هم سپری کردید ، بی اهمیت و حتی مسخره بداند . ممکن است شما را بدترین والدین دانسته و از زندگی خودش نیز ابراز بیزاری کند .
احتمالا" به زمانی که فرزندتان با اشتیاق در فعالیتهای روزانه به شما ملحق می شد ، حسرت می خورید . پیش از این وقتی با هم بیرون می رفتید ، در هر صورت لحظات خوب و خوشی را سپری می کردید .ولی اکنون با نوجوانی لجوج ، پرخاشگر و پر شور روبرو هستید و هر چه تلاش می کنید نمی توانید در هیچ زمینه ای با او رابطه برقرار کنید . معمولا" در این مواقع والدین قبل از هر چیز ، همه تقصیر را متوجه خود ساخته و از خود می پرسند که چه اشتباهی مرتکب شده اند و در این اندیشه اند که چگونه آن کودک آرام جای خود را به نوجوانی لجوج و پرخاشگر داده است .
مسئولیتهای بیشتری را به او محول کنید و بگذارید او بیش از پیش در موارد شخصی زندگی خود تصمیم گیرنده باشد . در واقع در حالی که یاور و همراه او هستید ، فضای کافی برای رشد را در اختیارش بگذارید .
قبل از هر چیز بدانید که نباید نا امید یا عصبانی شوید . باید به خاطر داشته باشید که تقریبا همه نوجوانان دنیا زندگی ناآرام و همراه با افسردگی را سپری می کنند و آرزو دارند که همه چیز اطراف آنها از والدینشان گرفته تا دوستان و ظاهر و اندامشان متفاوت از آنچه که هست می بود . معمولا" نوجوانان هر چیزی را که ارتباطی با دنیای کودکانه دارد پس می زنند . آنها دیگر نمی خواهند که شما برایشان کاری انجام دهید و یا در فعالیتهای ورزشی آنها حضور داشته باشید . دیگر به نصیحتهای شما اهمیت نمی دهند. زیرا از نظر آنها توجه کردن به حرفهای والدین ، نشان دهنده این است که آنها هنوز بزر گ نشده اند .
احساسات و عواطف نوجوانان دائما" در حال نوسان است ، چر اکه در این زمان ، نوجوان سعی می کند استقلال بیشتری یافته و شخصیت خود را پیدا کند . امروز نوجوان شما در چه جایگاهی قرار دارد و شما چه انتظاری از موقعیت آینده او دارید . برای یک لحظه به این تغییر بزرگ فکر کنید . شما باید تمام فضاهای متفاوتی را که فرزند شما آنها را تجربه می کند و تصمیماتی که می بایست فرا بگیرد را مد نظر بگیرید . دختر یا پسر شما می بایست همه چیز را از شستن لباسها گرفته تا به دست آوردن معاش و حفظ روابط فردی و شخصیتی ، فرا بگیرد . او باید در مورد ادامه تحصیل در دانشگاه ، رشته تحصیلی ، حرفه ای که می خواهد دنبال کند و دانشگاهی که می خواهد در آن تحصیل کند ، تصمیم گیری کند . او گواهینامه رانندگی می گیرد تا به جای همراهی با دیگر اعضای خانواده بتواند به تنهایی لحظات بیرون از خانه را آنطور که می خواهد سپری کند .
هرگزآنها را دست کم نگیریم ،و در عین حال از آنها انتظارات بیش از حدی که سبب خودداری و سرخوردگی آنها در تصمیم گیری می گردد ، نداشته باشیم .
به منظور ایجاد روابط خوب با نوجوان خود ، شما می بایست این تغییرات روانی را که فرزندتان در جریان آنها قرار می گیرد بشناسید . سعی کنید مسئولیتهای بیشتری را به او محول کنید و بگذارید او بیش از پیش در موارد شخصی زندگی خود تصمیم گیرنده باشد . در واقع در حالی که یاور و همراه او هستید ، فضای کافی برای رشد را در اختیارش بگذارید .
به جای اینکه به فرزندتان دستور دهید و انتظار اطاعت از سوی او داشته باشید ، می توانید با روشی مدبرانه ، شاهد روابط بهتری با فرزندتان باشید .
در این دوره متفاوت ، شما می توانید با پنج راه نه چندان دشوار ارتباط بهتری با فرزندتان برقرار کنید :
قبل از هر چیز سعی کنید طبق شخصیت فرزندتان با او رفتار کنید .
دوم اینکه ابتدا نظر او را بپرسید .
و سوم اینکه در صدد داوری بر اشتباهات او نبوده و آن اشتباهات را بزرگ و پیچیده نکنید ، در عوض سعی کنید فرزندتان را در جهت حل مشکلات یاری نمایید .
همیشه و همه جا زمانی را صرف گوش دادن به سخنان او کنید .
و در آخر اینکه ، حضور فعال خود را در زندگی نوجوانتان حفظ کنید .
در طول این دوره که فرزند شما تزلزل شدیدی را تجربه می کند ، اهمیت زیادی دارد که دقت و توجه خود را به فرزندتان نشان دهید . به علاوه اگر شما قادر باشید فرزندتان را در مسیر مناسب و درست سوق دهید ، او توجه شما را در صحت و ایمنی خود ارزشمند تلقی خواهد کرد . نوجوانی که در سایه حمایت شما اعتماد به نفس کافی را کسب می کند راحتتر و آگاهتر با شرایط جدید روبرو شده و متحمل مشکلات کمتری نسبت به نوجوانی می گردد که احساس می کند باید بار همه مشکلاتش را به تنهایی به دوش بکشد . به عنوان پدر یا مادر ، ما می بایست زمانی که فرزندمان مرتکب خطایی می شود در کنارشان باشیم. ما باید همواره نوجوانانمان را ترغیت و حمایت کنیم و به آنها بیاموزیم که اعمال امروز آنها در زندگی فردایشان به صورت مستقیم تاثیر گذار خواهد بود .
منبع: parentingateenager.net
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان