ماهان شبکه ایرانیان

چاقی پس از زایمان

امروز کمتر کسی است که تناسب اندام برایش اهمیت نداشته باشد. از سوی دیگر، چاقی، بداندامی و به هم خوردن این تناسب مورد اهمیت به عنوان یک همراه همیشگی، بسیاری از افراد را آزار می دهد

چاقی پس از زایمان
امروز کمتر کسی است که تناسب اندام برایش اهمیت نداشته باشد. از سوی دیگر، چاقی، بداندامی و به هم خوردن این تناسب مورد اهمیت به عنوان یک همراه همیشگی، بسیاری از افراد را آزار می دهد. خارج شدن اندام از حالت طبیعی خود، علاوه بر پرخوری و پیری دلایل دیگری هم دارد که در خانم ها یکی از انواع شایع آن، بزرگ شدن شکم پس از زایمان است. اما بزرگی شکم، آن قدرها نگران کننده نیست که بخواهد به عنوان یک دغدغه آزاردهنده، ذهن بانوان را مشغول نماید.
اما چرا پس از زایمان، شکم بزرگ می شود؟ پس از زایمان ماهیچه های شکم کاملاً شل می شوند و پوست اضافی زیادی باقی می ماند. برخی زنان با این که وزنشان متناسب می شود و تقریباً به وزن پیش از حاملگی و زایمانشان برمی گردند ولی تناسب بدنشان به هم می خورد و شکمشان تو نمی رود.
زمان حاملگی پوست شکم درست مثل بادکنکی که کاملاً پر از باد شده، کشیده می شود و با به دنیا آمدن بچه، این بادکنک پر از باد، یکباره خالی می شود و نسبت به حالت اول و پیش از بارداری، پوست شل و کشیده ای پیدا می کند که برای بیشتر خانم ها ناخوشایند است. در برخی زنان خاصیت الاستیسیته پوست کم است و پوست هنگام حاملگی خیلی زود دچار کشیدگی و خطوطی به نام استریا می شود که در آن پوست شکم حالت خط خطی پیدا می کند درحالی که در برخی زنان خوش شانس، این خطوط اصلاً ایجاد نمی شود، علاوه بر این سایز شکم و وزن بچه هم در حین حاملگی بسیار مهم است.
در مادرانی که زمان حاملگی اضافه وزن زیادی پیدا می کنند و بچه های درشت تری دارند یا مثلاً حاملگی دو قلو را پشت سر گذاشته اند، مسلماً شکم بیشتر بزرگ می شود و پوست هم تحت کشش بیشتری قرار می گیرد ولی این به معنای غیرقابل برگشت بودن فرم طبیعی شکم نیست و فقط به سعی و تلاش بیشتر نیاز دارد.

چه باید کرد؟

ورزش کردن و رژیم غذایی برای بانوانی که نوزاد خود را شیر می دهند، بی خطر است. خانم هایی که از مشکل اضافه وزن رنج می برند، می توانند در دوران شیردهی نیز برای کاهش وزن خود برنامه ریزی کنند.
البته شیردهی، خود در کاهش وزن خانم ها و رسیدن به تناسب اندام مؤثر است و معمولاً خانم ها پس از 6ماه شیردهی می توانند به وزن خود در زمان قبل از بارداری برسند. البته در صورتی که در غذا خوردن زیاده روی نکنند.
زنانی که دوران شیردهی خود را سپری می کنند چه باید بکنند که نه در شیردهی آنها خللی وارد شود و نه دچار اضافه وزن شوند و تناسب اندام خود را از دست بدهند؟ پاسخ این سؤال این است که این دسته از خانم ها، نباید رژیم غذایی سفت و سخت بگیرند تنها کاری که زنان شیرده بر داشتن یک رژیم غذایی مناسب باید انجام بدهند تا نه در شیردهی آنها اختلال ایجاد شود و نه وزن و تناسب اندامشان به هم بخورد این است که از رژیم غذایی کم چرب استفاده کنند و از مصرف چیپس و نوشابه و شیرینی و گوشت پر چرب و لبنیات پر چرب پرهیز کنند و سعی کنند در رژیم روزمره خود میوه و سبزی فراوان، غلات سبوس دار و گوشت کم چرب و لبنیات کم چرب بگنجانند.
جالب است بدانید که نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد خانم های چاق می توانند در این دوران با کاهش مصرف شیرینی، شکلات و غذاهای حاضری به کاهش وزنشان کمک کنند. در عین حال 45 دقیقه پیاده روی روزانه، 4روز در هفته، گام مؤثری برای رهایی از اضافه وزن خانم های شیرده است. برای این که ماهیچه های شل شده و کشیده شکم محکم و سفت شوند باید برخی ورزش های خاص و تکرار شونده را انجام داد.

پیشنهادهایی برای حرکت های ورزشی:

ابتدا می توانید از 10 حرکت در هر نوبت شروع کنید و سپس تعداد حرکات را به سه سری 20تایی برسانید. حرکت های مختلفی می توانند برای رسیدن به این هدف صورت گیرند. مثلاً می توانید آرنج دست چپ را بلند کنید و بکشید و به زانوی پای راست مقابل برسانید و سپس این کار را با دست مقابل انجام دهید. این کار به خصوص در تقویت نواحی جانبی شکم بسیار کمک کننده است. ورزشهایی چون شنا، حرکات موزون، کوه پیمایی و دویدن آرام، می تواند علاوه بر تأثیر در کاهش وزن به ایجاد روحیه خوب و سلامت روان مادران در دوران شیردهی کمک کند.
تحقیقات نشان داده است، زنانی که در عرض شش ماه بعد از زایمان نتوانند بر اضافه وزن خود غلبه کنند، تقریباً در 10 تا 15 سال بعد هم، اضافه وزن آنها را همراهی می کند. بنابراین بهتر است فرصت هفته های اول پس از زایمان را از دست نداد و با تصحیح رژیم غذایی، ورزش کردن و از همه مهم تر شیردهی صحیح، از شر این اضافه وزن خلاص شد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان