ماهان شبکه ایرانیان

بازرس کل امور نیرو و ارتباطات در دیدار با مدیرکل حقوقی وزارت امور خارجه آلمان مطرح کرد:

تأکید سازمان بازرسی بر اهمیت انتقال فناوری به داخل کشور در انعقاد قراردادهای خارجی

مدیرکل حقوقی وزارت امور خارجه جمهوری فدرال آلمان عصر امروز با حضور در سازمان بازرسی کل کشور ضمن دیدار با رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بازرس کل امور نیرو و ارتباطات دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور؛ فرزاد مخلص الائمه در این دیدار با اشاره به تجربه تخصصی 20 ساله خود در حوزه صنعت و انرژی ایران گفت: اتفاقا در سال های گذشته در حوزه انرژی، ایران تعاملات بسیار نزدیکی با شرکت های آلمانی به خصوص در حوزه تجهیزات و صنایع سنگین داشته است  و ادراک ما از نحوه ورود شرکت های آلمانی به حوزه اقتصادی، احساس سالمی است و عمدتا برداشت ما این است که آلمان فعالیت های پاکی در ایران داشته که این در خور تقدیر است.

بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: سازمان در ارتباط با قراردادهای خارجی یعنی قراردادهایی که بین شرکت های ایرانی و خارجی بسته می شود، دو موضوع را مورد توجه قرار می دهد؛ مورد اول این است که قراردادها، سالم منعقد شود و در جریان انعقاد قرارداد ، فسادی صورت نگیرد. مورد دوم اینکه با کمک مقررات و قوانینی که وجود دارد شرکت های ایرانی به این سمت سوق داده شوند تا علاوه بر خرید و تامینی که از خارج از کشور انجام می شود، فناوری هم به داخل ایران منتقل شود. بنابراین چه در تأمین تجهیزات حوزه انرژی و چه در تأمین تجهیزات حوزه ارتباطات ، قراردادهای کشور آلمان را دیده‌ایم و امیدواریم توسعه پیدا کند.

وی در ادامه از مدیرکل حقوقی وزارت امور خارجه آلمان خواست حتما این موضوع را در گزارش نهایی خود قید کنند که شرکت های ایرانی که قرار است با شرکت های خارجی قرارداد همکاری منعقد کنند و اگر قرار است از خارج ایران کالا و تجهیزاتی تامین می شود حداقل باید 50 درصد آن ازسوی پیمانکاران و سازندگان داخلی تامین شود. چرا که در بازرسی و نظارت بر قراردادهای خارجی، این موضوع توسط سازمان بازرسی کاملاً کنترل می‌شود. حتماً در این ارتباط باید الگوهای پیشرفته و مناسب را طراحی کرد که یک همکاری فنی و صنعتی خوب و سالمی بین شرکت های آلمانی و ایرانی صورت بگیرد.

تأکید سازمان بازرسی بر اهمیت انتقال فناوری به داخل کشور در انعقاد قراردادهای خارجی

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چه شکایاتی از سوی سرمایه گذارهای خارجی به سازمان بازرسی منعکس می شود، گفت: به طور کلی یکی از وظایف و کارکردهای سازمان بازرسی حمایت از سرمایه گذاری (چه داخلی و چه خارجی) است. این موضوع تقریبا وظیفه همه واحدهای عملیاتی سازمان بازرسی است. بنابراین ممکن است پیمانکاران و سرمایه گذاران داخلی و خارجی به ما نیز مراجعه کنند و چون شرکت های خارجی در ایران دفاتر و نمایندگی هایی دارند ، اگر با مشکلی مواجه شوند طبعاً از طریق آن دفاتر و نمایندگی‌ها اقدام می‌کنند. مثلا ممکن است مناقصه‌ای در شرکت نفت برگزار شود و برخی شرکت کنندگان داخلی یا خارجی احساس کنند حقشان ضایع شده است ، آنها می‌توانند به سازمان بازرسی مراجعه کنند و اگر ما در آن فرآیند، ایرادی ببینیم که به واسطه آن ضرری به سرمایه گذار وارد می‌شود آن را از مجاری قانونی پیگیری می‌کنیم.

مخلص الائمه با بیان اینکه «تمام معاملات دولتی در ایران تابع یک مقررات خاص و جامعی است» افزود: این معاملات شامل خرید کالا، تجهیزات، خدمت ، پیمانکاری و امثال اینها است. این مقررات این گونه طراحی و تدوین شده است که بایستی هر شرکت دولتی در یک فضای رقابتی ، خرید خود را به مناسب‌ترین قیمت (نه لزوماً کمترین قیمت) انجام دهد و طبیعی است که جز در موارد استثنایی نمی توانند کالا یا خدمتی را بدون تشریفات مناقصه تامین کنند. مثلا در یک مناقصه ممکن است 10 پیمانکار یا سازنده حضور یابند و کالایی را با قیمت و کیفیت مختلف ارائه دهند؛ مثلا برای ساخت یک نیروگاه از آلمان، کره، ژاپن و ایران پیشنهادهایی مطرح می شود؛ تقریبا طبیعی است که بعد از اینکه برنده مناقصه را اعلام می کنند، برخی شرکت هایی که برنده نشده اند، به نتایج مناقصه اعتراض می کنند. ما این اعتراض ها را دریافت کرده و در جلسات متعدد کارشناسی بررسی می‌کنیم که اگر حق با شاکی باشد، به نفع شاکی گزارش می دهیم تا احقاق حق شود و از سوء جریان جلوگیری گردد. ضمن اینکه بر بسیاری از مناقصه‌ها بدون دریافت شکایت نظارت می‌کنیم تا ببینیم بهترین کیفیت و بهترین قیمت انتخاب شده باشد.

مخلص الائمه با اشاره به پیشتازی کشور آلمان در حوزه انرژی پاک گفت: ایران هم به دلیل شرایط طبیعی و موقعیت جغرافیایی، زمینه توسعه این انرژی‌های پاک را دارد که امیدواریم شرکت های معتبر آلمانی به این منظور به همکاری خود با ایران ادامه دهند.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در تامین امنیت انرژی جهان دارد و چون این امنیت برای همه جهان است و بهم پیوسته است لازم است تا تمام کشورهای صنعتی و مصرف کننده انرژی از جمله آلمان در تحکیم امنیت انرژی جهان مشارکت کنند.   

در این دیدار میکائیل کلور برشتلود سفیر آلمان در تهران با اشاره به قانونی در آلمان مبنی بر تعریف جرم جدید گفت: در آلمان چند سال پیش قانونی تصویب شد و جرم جدیدی تعریف شد مبنی بر اینکه شرکت های آلمانی در خارج از آلمان اجازه پرداخت رشوه ندارند. بنابر این قانون، یک شرکت آلمانی اگر در خارج از کشور در مناقصه ای شرکت کند و رشوه پرداخت کند، محاکمه شده و به زندان محکوم می شود و این باعث شد تعداد قراردادهایی که آلمانی ها در خارج از کشور برنده می شدند، کاهش پیدا کرد.

سفیر آلمان در ادامه با اشاره به افتتاح پروژه نیروگاه خورشیدی در همدان که اخیرا بازگشایی شد گفت: این پروژه که به صورت کامل از سوی سرمایه گذار آلمانی حمایت شد میتواند نمونه خوبی برای توسعه همکاری های ایران و آلمان در خصوص انرژیهای تجدید پذیر باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان