به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، جبهه وحدت ملی که با حضور تعدادی از علمای افغان، اساتید دانشگاه و نخبگان سیاسی در مخالفت با پایگاهای نیروهای خارجی در افغانستان تشکیل شده بود امروز در نشستی در کابل اعلام کرد که توقف جنگ در افغانستان و برقراری صلح تنها راه حل بحران جاری در این کشور است.
حاجی فرید یکی از سران این جبهه گفت: «حکومت وحدت ملی یک حکومت سهامی است که صلاحیتی ندارد زیرا تمام اختیارات در دست آمریکاییها است و هرچه بخواهند انجام میدهند».
وی تصریح کرد که مشکلات جاری در این کشور بجز صلح راه حل دیگری ندارد اما آمریکا خواستار برقراری صلح در این کشور نیست زیرا منافع خود را در تدوام جنگ در افغانستان میبینند.
این عضو جبهه وحدت ملی گفت: آمریکا برای آزمایش تسلیحات خود به یک محل آزمایش نیاز دارد تا بتواند تسلیحات خود را به جهانیان بفروشد و آزمایشگاه تسلیحات آمریکایی افغانستان است زیرا هر زمانی که بخواهند آنها را بدون مانع در این کشور آزمایش میکنند.
حاجی فرید اعلام کرد که آمدن صلح حتی با حضور یک آمریکایی در افغانستان دشوار است و این جنگ به نفع هیچکس از جمله افغانستان و آمریکا نیست.
وی درباره حملات موشکی ارتش پاکستان به شرق این کشور نیز گفت: هموطنان ما در کشور خود به دلیل این حملات بیخانمان و آواره شدهاند در حالیکه حکومت ائتلافی با جود امضای پیمان امنیتی با آمریکا کاری نمیکند.
به گفته عضو جبهه وحدت ملی افغانستان، آمریکا به دلیل رویکرد دوگانه خود با شکست مواجه شده است زیرا از یک طرف اذعان به شکست میکند و از سوی دیگر نیروهای بیشتری به افغانستان اعزام میکند.
وی تصریح کرد که با وجود یک و نیم دهه حضور نظامی آمریکا، گفته میشود که 25 گروه تروریستی در این کشور فعال هستند بنابراین با حضور درازمدت آنها تعداد این گروهها دو برابر خواهد شد که این نیز بخشی از تبلیغات آمریکاییها برای حفظ حضور نظامی در افغانستان است.
حاجی فرید تاکید کرد که آمریکاییها با اعلام جدول زمانی برای خروج کامل از افغانستان باید تلاش کنند و به افغانها اجازه دهند که خودشان برای صلح به تفاهم برسند.
وی همچنین با اشاره به تلاش برخی از سازمانها و احزاب این کشور برای صلح، گفت که حدود هفت جنبش برای برقراری صلح در این کشور تلاش میکنند که در وهله نخست نیاز به تفاهم با یکدیگر دارند.
این جبهه در نخستین روزهای فعالیت در کابل حدود هشت سال قبل نیز هشدار داده بود که حضور بلندمدت نیروهای خارجی، مغایر با استقلال و آزادی افغانستان بوده و موجب تقویت انگیزه برای یک جنگ بلندمدت در این کشور خواهد شد که با تحریک حساسیت کشورهای منطقه، امنیت داخلی و منطقه ای را با خطر مواجه خواهد ساخت.