روز جهانی بهداشت قاعدگی: نکاتی که هر زن و دختری باید بداند!

بهداشت، آموزش‌وپرورش، حقوق زنان، اقتصاد و پایداری برخی از مهم‌ترین مسائل پیش روی جهان هستند. اما با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در همه این حوزه‌ها، همچنان در بسیاری از نقاط جهان، بهداشت قاعدگی و عدم دسترسی زنان به تأسیسات بهداشتی اولیه و نیز نگاهی که این مساله طبیعی را تابو می‌داند، موجب نگرانی فعالان حقوق زنان است

روز جهانی بهداشت قاعدگی: نکاتی که هر زن و دختری باید بداند!

هرسال در 28 ماه مه، برای افزایش آگاهی درزمینهٔ اهمیت مدیریت بهداشت قاعدگی و شکستن تابوها علیه زنان و دختران نوجوان، روز بهداشت دوران قاعدگی (MHD) در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود. MHD حمایت بیش از 270 شرکت جهانی را دریافت کرده است. با بنیتا همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

این روز در 28 مه سال 2014 توسط انجمن NGO WASH مستقر در برلین آلمان بنیان نهاده شد. چون مه پنجمین ماه سال است و بسیاری از زنان به‌طور متوسط پنج روز در هرماه دچار خونریزی می‌شوند و چرخه قاعدگی زنان معمولاً 28روز است، 28 ماه مه به‌عنوان نمادی برای تجلیل از روز بهداشت قاعدگی انتخاب شد. در اینجا حقایقی ارائه‌ شده که موقعیت امروزی مدیریت بهداشت قاعدگی را نشان می‌دهند:

10903414_913243725386979_1511749414_n.jpg

Credit: mashable

- یونسکو تخمین می‌زند که به خاطر عادت ماهانه از هر 10 دختر آفریقایی 1 نفر نمی‌تواند به مدرسه برود که درنهایت منجر به نرخ بالای ترک تحصیل در این کشور می‌شود.

- در هند، بین 43 و 88 درصد دختران نوجوان از پارچه‌هایی برای دوره‌های قاعدگی خود استفاده می‌کنند که قابل‌استفاده مجدد هستند، اما آن‌ها را به‌خوبی تمیز نمی‌کنند.

- انجمن WASH، با کارگران صنایع پوشاک بنگلادش در سال 2010 مصاحبه کرد و متوجه شد 73٪ از آن‌ها به دلیل عفونت‌های ناشی از مصالح غیربهداشتی، به‌طور میانگین شش روز در هرماه سر کار نمی‌روند و حقوقی ندارند.

 - گزینه‌های بهداشتی برای محیط‌ زیست پایدار، مانند فنجان قاعدگی در حال رواج است، اما مشکل دیگر کمبود آب تمیز و صابون برای زنان است.

هر زن و دختری باید اهمیت مدیریت بهداشت در دوران قاعدگی خود را بداند. شما می‌توانید مطالب چرا به جوش‌ های قبل از قاعدگی دچار می‌ شویم و چگونه می‌ توانیم آن‌ ها را درمان کنیم و 4 نکته ضروری در رابطه با بهداشت شخصی بانوان را نیز مطالعه کنید.

در اینجا چند راهنمایی برای حفظ بهداشت در طول دوره‌های قاعدگی را بیان می‌کنیم که شاید از آن‌ها مطلع نباشید:

به‌طور مرتب بشویید

wash-your-hands.jpg

Credit: kombuchahome

هرکسی باید به‌طور منظم به حمام برود تا بدنش را تمیز نگه دارد و از بوی بد جلوگیری کند. حتی دست‌ها را باید قبل و بعد از رفتن به حمام بشویید. همیشه قبل از تغییر پد جدید، واژن را به‌خوبی بشویید تا بوی بد را از بین ببرید.

به‌درستی بشویید

همیشه واژن خود را از بیرون بشویید و هرگز از صابون طبیعی، دوش‌های مهبلی و یا شامپو استفاده نکنید چون این‌ها می‌توانند فلور ذاتی واژن (اولین سد دفاعی در برابر عفونت‌های ادراری تناسلی) و اسیدیته آن را آشفته کنند. می‌توان برای شست‌وشو از شست‌وشو دهنده‌های ملایم و یا فقط آب گرم استفاده کرد.

اغلب اوقات پد بهداشتی‌تان را عوض کنید

استفاده از پد بهداشتی خطر ابتلا به عفونت و سندروم شوک سمی (TSS) را افزایش می‌دهد، بنابراین باید پد خود را غالباً تغییر دهید. استفاده طولانی‌مدت از پد بهداشتی مرطوب همچنین می‌تواند پوست شما را تحریک کند.

پد بهداشتی را به‌طور صحیح دور بیندازید

پدهای استفاده‌شده باید به‌طور صحیحی دور انداخته شوند چون آن‌ها قادرند عفونت را گسترش دهند و بوی بسیار بدی را ایجاد کنند. همیشه پد را قبل از دور انداختن درون کاغذ یا نایلون بگذارید، با این کار بو و عفونت را نیز دور می‌اندازید. مهم‌تر از همه، پس از دور انداختن پد، دست‌های خود را به‌خوبی بشویید چون به‌ احتمال‌ زیاد پد را با دست خود لمس کرده‌اید.

از صابون و یا محصولات بهداشتی واژن اجتناب کنید

مهبل (واژن) مکانیسم پاک‌سازی خود را دارد که در تعادلی بسیار خوب از باکتری‌های خوب و بد عمل می‌کند. شستشو با صابون و یا محصولات بهداشتی واژن می‌تواند باکتری‌های خوب را بکشد و راه را برای عفونت باز کند. بنابراین، بسیار مهم است که در طول دوره قاعدگی‌تان خودتان را به‌طور مرتب بشویید.

منبع: zeenews.india, mashable

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان