به گزارش خبرنگار ایرنا، «حمید چیت چیان» امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: قانون هدفمندسازی یارانه ها که در سال 1389 درمجلس شورای اسلامی تصویب شد، این حکم را داشت که قیمت های آب و برق و سایر حامل های انرژی به قیمت های واقعی برسد.
وی ادامه داد: بر اساس تصویب مجلس، دولت مکلف است خدمات و کالاهایی که یک دستگاه اجرایی با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده به مردم عرضه می کند را به آن دستگاه پرداخت کند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه رقم مابه التفاوت بیش از 300 هزار میلیارد ریال بوده و این مقدار باقی مانده است، اضافه کرد: در سال گذشته نزدیک به 80 هزار میلیارد ریال از این مطالبات پرداخت شد و ما توانستیم از محل آن منابع بخشی از بدهی های خود را به بخش خصوصی پرداخت کنیم.
چیت چیان اظهار امیدواری کرد که وزارت نیرو با کمک دولت بتواند از محل این 300 هزار میلیارد ریال دیگر مطالبات بخش خصوصی را پرداخت کند.
چیت چیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وزارت نیرو در چارچوب شورای سیاست های اقتصاد مقاومتی عملکرد قابل توجهی داشته از جمله موارد اینکه در صنعت آب و برق اهتمام ویژه ای داشته که همه نیازهای خود اعم از تجهیزات مهندسی مشاوره، پیمانکاری و ... را با استفاده از امکانات و همکاری شرکت های داخلی تامین کند.
وی ادامه داد: در چهار سال اخیر 40 فناوری جدید و تجهیزات مورد نیاز صنعت را تولید داخل کردیم که از جمله آنها می توان به توربین ها و پست های مختلف اشاره کرد.
وزیر نیرو گفت: علاوه بر این، در جهت برون گرایی اقتصاد، وزارت نیرو تلاش قابل توجهی در صادرات تجهیزات و خدمات فنی مهندسی و همچنین صادرات برق که در سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید شده، داشته است.
چیت چیان در این ارتباط افزود: این روند به گونه ای است که در سال 1394 حدود 92 درصد از صادرات خدمات فنی مهندسی به صنعت آب و برق اختصاص داشت.
وزیر نیرو احداث و بهره برداری از هشت هزار مگاوات نیروگاه جدید، کاهش 4.5 واحد درصدی تلفات توزیع برق و همچنین مدیریت پیک بار در مصرف برق را از دیگر دستاوردهای دولت در صنعت برق ذکر کرد و گفت: امسال پیک بار را به میزان سه هزار و 800 مگاوات با همکاری بخش های کشاورزی و صنایع کاهش دادیم.
چیت چیان اضافه کرد: در صورتی که این میزان مدیریت بار انجام نمی شد، چهار هزار مگاوات خاموشی در کشور اعمال می شد.
وی در پاسخ به این سوال که اولویت وزارت نیرو در دولت بعدی چه خواهد بود؟، گفت: جهت گیری هایی که رهبر معظم انقلاب معین کردند، فقط به دولت یازدهم اختصاص نداشت؛ همین سیاست ها که چارچوبی بسیار متین برای ارتقای اقتصاد کشور است باید در دولت بعدی هم مد نظر قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، پیک مصرف برق در روز 25 تیرماه جاری 51 هزار و 297 مگاوات گزارش شد که بر این اساس، پیک مصرف برق دیروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت هزار مگاوات افزایش یافته است.
باوجود کاهش دمای هوا در روزهای اخیر و کاهش مصرف برق ، پیک مصرف برق همچنان بیشتر از مرز 50 هزار مگاوات قرار دارد.
در روز 14 تیرماه مصرف برق رکورد 55 هزار و 400 مگاوات را ثبت کرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189**1561**خبرنگار: اسماعیل داودی**انتشار:مژگان توانا