گالری ثالث میزبان کودکان کار بود. آثار 10 عکاس ایرانی با موضوع زیست کودکان درگیر در مشاغل سخت در این گالری به نمایش درآمده است. این نمایشگاه به کوشش انجمن حمایت از حقوق کودکان و به مناسبت روز جهانی لغو کار کودکان برگزار شده است. انتخاب این آثار بر عهدهی مسعود قرائی بود که خود او هم چند اثر در این نمایشگاه داشت.
برگزارکنندگان نمایشگاه میگویند:
«کودکان درگیر در مشاغل سخت به دلیل شرایط سخت کاری، در معرض انواع آسیبهای جدی روحی و جسمی قرار دارند. همچنین عدم بهرهگیری از آموزش، تحصیل و مهارتهای فنی مناسب، امکان ایجاد یک زندگی سالم را از این کودکان سلب میکند.
شاید به نظر ما برسد که کودکانی که تجربه زندگی در این شرایط ویژه را داشتهاند با کودکان دیگر متفاوتند. اما این کودکان هم با همهی مشقت و سختىهایی که متحمل میشوند، به دنبال تفریح و بازى کودکانه در همان شرایط سخت با یکدیگرند. کودکانى که روزهاى سخت زندگیشان با لبخندها و بازیهای کودکی آن چنان آمیخته که نمىتوان آنها را از هم جدا کرد.
این کودکان مرزها را جا به جا کردهاند و کار، بازی، اجبار و لذت را در زندگیشان با هم در آمیختهاند؛ همچنان که کار می کنند، رویاهای رنگیشان را در سر میپرورانند و این در حالیست که کار کودکان جز بازی و رویا پردازی نیست...
در این نمایشگاه سعی کردهایم تا با ثبت تصویر بخشی از زندگی این کودکان مخاطب را با مشکلات، شادیها و آرزوهایشان مواجه کنیم.»
این نمایشگاه در گالری ثالث واقع در کتابفروشی نشر ثالث در خیابان کریمخان زند، بین ایرانشهر و ماهشهر شماره 148 در حال برگزاری است. برای بازدید از این آثار میتوانید همه روزه تا 24 خرداد به گالری ثالث مراجعه کنید.
اما گالری گردی بنیتا فقط به ثالث محدود نمیشد. اتفاقی که در یکی از گالریهای خانهی هنرمندان میافتاد از نوع دیگری بود. در نگارخانههای مختلف خانهی هنرمندان آثار انجمنهای مختلف که همه زیرمجموعهی خانهی هنرمندان بودند، به نمایش درآمده بود. در نگارخانهی بهار تعدادی از آثار هنرمندان تصویرگر کتاب به نمایش درآمده بود. این تصویرسازیها در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان بود.
جملها ی از کتاب کودک و تصویر جمالالدین اکرمی به جای بیانیهی نمایشگاه، برای توضیح این نمایشگاه نوشته شده بود: «تصویرگری بدون شک همواره وامدار هنر نقاشی و تاریخ سپری شده بر آن بوده است، هرچند تصویرگری را باید پیوند میان نقاشی و ادبیات دانست.»