ماهان شبکه ایرانیان

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای زردچوبه

در گذشته‌های دور، داروی شیمیایی وجود نداشت و اثری از دکتر‌های امروزی هم نبود. در آن زمان مردم برای مداوای بیماری‌شان به حکیم مراجعه می‌کردند. آنچه در این سری مقالات می‌خوانید، خواص گیاهان دارویی و طرز تهیه‌ی غذاها و دسرهای گوناگون با استفاده از آن‌هاست.

آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای زردچوبه

داروهایی که حکیم تجویز می‌کرد عمدتا دارو‌هایی بودند که از دل طبیعت بیرون می‌آمدند. بقراط، بزرگ‌ترین حکیم یونانی می‌گوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشان‌دهنده‌ی اهمیت غذا در حفظ سلامتی‌ است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می‌پردازد. در این قسمت، با خواص زردچوبه و نیز طرز تهیه‌ی یک چای خوشمزه، با استفاده از این گیاه پر خاصیت، آشنا می‌شویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

 

تا به حال به این فکر کرده‌اید که گیاه زردچوبه چه شکلی دارد؟

زردچوبه

در واقع زردچوبه گیاهیست از خانواده‌ی زنجبیل به ارتفاع حدود یک و نیم متر که دارای ساقه‌ی متورمی است. زردچوبه گل‌هایی شبیه به سنبله و با رنگ سبز مایل به زرد است. زردچوبه در هندوستان، چین و سایر نقاط حاره‌ای زمین می‌روید. قسمت مورد استفاده‌ی این گیاه، ساقه‌ی زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین آن را تمیز کرده و ریشه‌های آن‌را جدا می‌کنند و در آب جوش قرار می‌دهند و پس از تمیز کردن، به مدت چند روز آن را خشک می‌کنند. زردچوبه رنگی زرد یا خاکستری مایل به قهوه‌ای دارد و بوی آن معطر و طعم آن تلخ است.

زردچوبه حاوی اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپرلیک و فلاندون و نیز دارای سابی‌نین، سینئول و الکل تورمرول است. زردی زردچوبه، به خاطر ماده‌ای به نام کورکومین است.

 

در چه مواردی مصرف زردچوبه مفید است؟

زردچوبه

زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی، طبیعتی گرم و خشک دارد. این گیاه خواص درمانی و کاربردهای بسیاری دارد که با هم مرور می‌کنیم.

1. زردچوبه گرفتگی و انسداد صدا را باز می‌کند و برای پاکسازی کبد مفید است.

2. برای رفع دندان درد، تکه‌ای از این گیاه را بجوید.

3. زردچوبه زخم‌ها را خشک می‌کند و درد ناشی از این زخم‌ها را کاهش می‌دهد. در هنگام خونریزی و جراحت، مقداری زردچوبه روی زخم بپاشید تا جلوی خونریزی گرفته شود.

4. دم‌کرده‌ی این گیاه، برای اسهال خونی و اسهال مفید است.

5. برای درمان التهاب لثه نیز از دم‌کرده‌ی این گیاه استفاده کنید. دم‌کرده را به صورت نیمه ولرم در دهان بگردانید و بیرون بریزید.

6. این گیاه از سرطان جلوگیری می‌کند، بنابراین سعی کنید در غذا از زردچوبه استفاده کنید.

 

نکته مهم:

در کنار تمام مزایا، به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد زردچوبه برای قلب مضر است که البته اگر آن را با لیموترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی می‌کند. 


Recipe

چای زردچوبه

چای زردچوبه

10 دقیقه سختی 1 از 10

آمار آلزایمر در کشور هند پایین است. دانشمندان علت این مساله را رسم قدیمی مصرف چای زردچوبه می‌دانند. این ادویه، سرشار از آنتی اکسیدان است و مانع از پیری زودرس می‌شود و از بیماری قلبی نیز پیشگیری می‌کند. علاوه بر این چای زردچوبه، التهاب‌ها و دردهای مفصلی را تسکین می‌دهد.

 

این نوشیدنی، مانند چای معمولی درست نمی‌شود. روزانه می‌توان این چای را سه بار مصرف کرد.

مواد لازم

  • آب (4 پیمانه)
  • زردچوبه (1 قاشق مرباخوری)
  • پودر زنجبیل (1 قاشق مرباخوری)

مسیر پخت

  • 4پیمانه آب را به جوش بیاورید، پودر زردچوبه و پودر زنجبیل به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 10دقیقه روی شعله کم بجوشد.
  • چای آماده شده را از صافی رد کنید، و با کمی عسل و لیموترش که طعم آن را کمی تغییر میدهد میل کنید.

 

اگر از خواندن این مطلب لذت بردید می‌توانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه‌آسای هندوانه» را نیز بخوانید.

دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما می‌توانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین می‌توانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.

منابع:

مجموعه‌ی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه

webmd

whfoods

wellnessmama

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان