ماهان شبکه ایرانیان

از افزایش وزن تا کاهش توانایی جنسی

حتما شنیده‌اید که چاق‌ها بیشتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند

از افزایش وزن تا کاهش توانایی جنسی

حتما شنیده‌اید که چاق‌ها بیشتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند. حتما شنیده‌اید که چاقی، دیابت، سکته مغزی، از بین رفتن مفاصل، بدخوابی، افسردگی و هزار مشکل دیگر به همراه می‌آورد و یا سبب تشدید آنها می‌شود اما آیا تا به حال شنیده بودید که ممکن است مشکل شما در رابطه با همسرتان هم به اضافه وزن شما مربوط باشد؟ به تازگی محققان، وزن گروهی از افراد با چاقی بیمارگونه را با عمل جراحی کم کردند و نتیجه این شد که رابطه زناشویی این افراد با همسرشان بهبود قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد؛ بنابراین به نظر می‌رسد یکی از راه‌های ساده و کم‌هزینه درمان برخی موارد اختلال در رابطه زناشویی، کم کردن وزن‌ باشد.
این مطالعه، روی حدود 100 مرد با میانگین سن 48 سال، انجام شده است. در ابتدای این طرح، از همه این مردان خواسته شد با پر کردن پرسشنامه‌ای، ارزیابی خود را از کیفیت رابطه زناشویی‌شان، ارایه کنند. جمع‌بندی اطلاعات به دست آمده از این پرسشنامه‌ها، در این مرحله، نشان داد که کیفیت رابطه این افراد، مشابه مردانی است که نسبت وزن به قد متعادل دارند اما 20 سال از آنها مسن‌ترند. این یعنی که چاقی می‌تواند سلامت یک رابطه جنسی را بین زن و شوهرها تا 20 سال پیر و مختل کند. در مرحله بعد، عمل جراحی بای‌پس معده، روی این گروه انجام شد و مجددا پرسشنامه‌ها در اختیار افراد قرار گرفت. نتایج نشان داد که اتفاق مثبتی افتاده است و علاوه بر همه فوایدی که این افراد از کاهش وزن‌شان به دست می‌آورند، رابطه زناشویی آنها با همسران‌شان هم بهبود پیدا کرده است. گزارش این یافته‌ها، در شماره دسامبر 2008 نشریه کالج جراحان آمریکا منتشر شده است.
 

هول نشوید
 

البته در این مطالعه جدید، افرادی انتخاب شده‌اند که به مرحله چاقی بیمارگونه، با معیارهای علمی رسیده بودند. به همین جهت، باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا معلوم شود که آیا کم کردن وزن، تنها به درد افرادی در این مرحله از چاقی می‌خورد یا اینکه برای افراد با چاقی معمولی یا اضافه‌ وزن هم مفید است. با این حال، فعلا می‌توان به عنوان یک توصیه کم‌خطر که فایده‌های دیگری هم دارد، این نتیجه را بپذیریم: وزن کم کنید تا احتمال رفع شدن مشکل شما در رابطه زناشویی، بیشتر شود.

رابطه سبک زندگی و سبک ازدواج
 

پیش از این نیز مطالعاتی انجام شده بودند که نقش چاقی را در کاهش توانایی جنسی، نشان داده بودند. به عنوان مثال، در مطالعه‌ای که در دانشگاه هاروارد روی بیش از 22 هزار مرد 40 تا 75 ساله انجام شده بود و نتایج آن در سال 2006 در نشریه «اورولوژی» چاپ شد، مشخص شد که مردان چاق یا با تحرک کم، تا 5/2 برابر بیشتر از سایر مردان احتمال دارد که دچار اختلال در نعوظ شوند. این نسبت، در مقایسه با مردانی به دست آمد که اضافه‌وزن نداشتند یا حداقل به مدت 30 دقیقه در روز ورزش سنگین انجام می‌دادند. در این مطالعه، همچنین معلوم شده بود که سیگار هم از جمله متهمان ایجاد اختلال در رابطه زن و شوهرهاست و بسیاری از مردانی که تجربه اختلال در نعوظ را داشتند، سیگاری بودند.


نتایج مطالعاتی از این دست، تاکید دوباره‌ای است بر اهمیت و نقش سبک زندگی سالم. چه بخواهیم و چه نه، زندگی کنونی به نحوی است که ما را به سمت مصرف خوراکی‌های ناسالم و تحرک کمتر، سوق می‌دهد. هم شرایط مشاغل امروزی و هم شرایط تفریحات و سرگرمی‌های ما، این گونه ایجاب می‌کند. مهم این است که خود ما بخواهیم و هوشیار باشیم که تن دادن به این شرایط، چه تبعاتی را برای ما در برخواهد داشت و برای مقابله با آن برنامه‌ریزی کنیم.

پیری در جوانی
 

در پژوهش‌هایی که روی مردان جوان با میانگین سن 20 سال، انجام شده است، مشخص شد چاقی، کم‌تحرکی و سیگار، 3 عامل تاثیرگذار بر توانایی جنسی مردان، حتی در سنین جوانی، هستند و بهتر است مردان چاق و کم‌تحرک، برای بهبود رابطه زناشویی‌شان هم که شده، ورزش و رژیم غذایی مناسب را در برنامه‌شان بگنجانند. به عبارت دیگر اختلال در نعوظ، بیشتر نشانه‌ای از بیماری زمینه‌ای فرد است تا بالا رفتن سن او؛ چنان که بیماری‌های عروقی، دیابت، فشارخون بالا و برخی بیماری‌های دیگر می‌توانند سبب بروز این مشکل شوند.

خلاصه این‌که
 

نتایج مطالعات علمی مختلف را می‌توانیم به این شکل جمع‌بندی کنیم: سبک زندگی ناسالم، مثل مصرف سیگار، کم‌تحرکی و اضافه‌وزن، سبب مشکلات عروقی و خون‌رسانی ناکافی به اعضای تناسلی می‌شود. دیابت و آسیب‌های اعصاب ناحیه تناسلی هم، از جمله عوارض این سبک زندگی ناسالم است. این مشکلات جسمی، می‌توانند به تدریج باعث اختلال در رابطه جنسی فرد شوند. حال ممکن است فردی قبل از اینکه متوجه مشکل عروقی و عصبی‌اش شود، از تغییر در رابطه جنسی خود، آگاه شود و به پزشک مراجعه کند.
با توجه به همین روند، می‌توان گفت فرد سیگاری، چاق یا فردی که ورزش نمی‌کند، ممکن است دچار مشکلات جنسی هم بشود اما افراد مبتلا حتما باید از لحاظ بیماری‌های جسمی، مثل زمینه دیابت یا بیماری‌های قلبی هم مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرند.
بهترین راه برای اطمینان از در نظر گرفتن همه این جنبه‌ها، آن است که کلینیک‌های سلامت خانواده در کشور راه‌اندازی شود که از حضور متخصصان رشته‌های مختلف، از متخصصان غدد و قلب و داخلی و زنان گرفته، تا روان‌شناسان و روان‌‌پزشکان و مشاوران سلامت جنسی، توأما و در کنار هم بهره ببرد تا به این ترتیب خانواده‌هایی که پشت درهای بسته خانه‌هایشان از وجود این مشکلات رنج می‌برند، از سردرگمی نجات پیدا کنند و محل مناسب و مطمئنی را برای مراجعه و حل مشکل‌شان، بیابند.

 

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان