ماهان شبکه ایرانیان

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرعنوان کرد؛

ضعف جدی دانشگاه های کشور در جذب دانشجوی خارجی

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، روابط بین الملل و آمار پایین جذب دانشجوی خارجی را از نقاط ضعف جدی دانشگاه های کشور برشمرد.

ضعف جدی دانشگاه های کشور در جذب دانشجوی خارجی
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر سید احمد معتمدی روز شنبه در مراسم آغاز به کار برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: درحالیکه امتیاز دانشگاه ما در رتبه بندی های جهانی، در شاخص تولید مقاله و ارتباط با صنعت، بالای 50 درصد است اما در حوزه جذب دانشجوی خارجی، این امتیاز به زیر 5 درصد می رسد.
وی به رشد سه برابری آمار دانشجویان خارجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی دو سه سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: با این وجود، هنوز تا آمار دانشجویان خارجی دانشگاه های مطرح بین المللی فاصله بسیار زیادی داریم.
معتمدی ضمن مقایسه آمار متوسط تولید مقاله به ازای هر عضو هیات علمی در دانشگاه های برتر جهان گفت: این تعداد در دانشگاه هاروارد 6.6 مقاله، در دانشگاه 'ام آی تی' MIT نیز 5.1 و در دانشگاه پلی تکنیک لوزان 6 مقاله به ازای هر عضو هیات علمی است و ما تقریبا نزدیک به همین رقم ها هستیم.
وی تصریح کرد: با وجود وضعیت خوب تولید کمی مقاله، به لحاظ کیفیت مقالات هنوز جای کار زیادی داریم و از نظر حجم و ارزش قراردادهای صنتعی نیز بسیار پایین هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به روند تصاعدی آمار تولید مقالات ISI توسط محققان این دانشگاه در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: آمار تولید مقالات ISI در دانشگاه امیرکبیر حدود یک هزار و 230 عنوان بود که این آمار در سال 2015 به یک هزار و 781 مقاله افزایش یافت.
وی افزود: با اینکه حجم قراردادهای صنعتی ما در فاصله زمانی سالهای 90 تا 93 روند نزولی و افت پیدا کرد ولی از سال 93 به بعد آمار طرح های صنعتی ما روبه رشد است و در سال 95 نیز تاکنون بیش از سال گذشته بوده است.
معتمدی درباره برنامه راهبردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز بیان داشت: این برنامه از سال 1386 وجود داشت ولی از دو سه سال قبل عملیاتی شد که براساس اهداف تعیین شده در آن باید تا سال 1404 به جمع 100 دانشگاه برتر بین المللی بپیوندیم که این مهم را دور از دسترس نمی دانیم و به این سمت درحال حرکت هستیم.
وی یادآور شد: براساس آخرین رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC ، دانشگاه امیرکبیر در میان دانشگاه های صنعتی کشور، رتبه اول را داراست و در رتبه بندی بین المللی لایدن نیز رتبه اول کشوری هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کمبود فضای فیزیکی را یکی از تنگناهای اصلی این دانشگاه خواند و گفت: در مقایسه با دیگر دانشگاه های مطرح کشور، کمترین مساحت را داریم و همین موضوع، مشکلات زیادی را سر راه توسعه فعالیت های ما در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، رفاهی و فرهنگی دانشگاه قرار داده است.
مراسم افتتاح از برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و سید حسین هاشمی استاندار تهران برگزار شد.
همزمان با این مراسم، ساختمان دانشکده مدیریت و گروه مستقل شیمی و اتاق تمیز نیز آغاز به کار کردند و نمایشگاهی از 100 دستاورد فناوری تجاری سازی شده در محل برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر برپا شد.
علمی**1055**1440
خبرنگار : زینب کارگر ** انتشاردهنده: معصومه گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:irnaelm@https://telegram.me
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان