استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به بخور و نخورهای دوران بارداری گفت: زنان حداقل چهار ماه قبل از بارداری باید تغذیه خود را متعادل کرده و مواد مغذی را در وعدههای غذایی خود قرار دهند.
به گزارش به نقل از فارس،سیدعلی کشاورز در ارتباط با تغذیه در دوران بارداری اظهار داشت: زنان باید حد اقل چهار ماه قبل از بارداری باید رژیم غذایی خود را متعادل کرده و به هیچ عنوان براساس هوا و هوس هله هولهخوری نکنند.
وی گفت:در این زمان، مصرف 3 وعده اصلی غذایی اهمیت داشته و استفاده از لبنیات باید به میزان لازم و تا بیشتر مورد توجه قرار گیرد، به طوری که پس از بارداری هر سه ماه یکبار به واحد لبنیات اضافه شود.
این متخصص تغذیه استفاده از گوشت و مرغ را منبع اصلی پروتئین برای زنان باردار برشمرد و عنوان کرد: در ماههای آخر بارداری به دلیل فشار بر روی معده مادر و کاهش حرکات دودی روده، مشکل یبوست برای زنان باردار ایجاد شده، بنابراین خوردن سبزی و میوه به ویژه توت و انجیر ملین طبیعی به شمار میرود و در این زمان بسیار برای بدن مورد نیاز است.
کشاورز گفت: مادران چاق در زمان بارداری نباید بیش از 7 تا 9 کیلوگرم بیشتر اضافه وزن پیدا کنند، بنابراین در این زنان تعادل غذایی و رژیم مناسب بسیار حائز اهمیت است.
وی در مورد تهوع بارداری و یا ویار گفت: این مسئله از هفته چهار تا چهاردهم بارداری ایجاد شده و 70 درصد زنان در اولین بارداری با این مشکل مواجه میشوند، به طوری که استفاده از مقدار اندکی بیسکوئیت یا نان خشک هنگام بیدار شدن از خواب میتواند در پیشگیری از این مسئله مؤثر واقع شود، همچنین توصیه میشود نیم ساعت قبل و بعد از هر وعده غذایی آب نوشیده نشده و غذاهای چرب نیز استفاده نشود.
این متخصص تغذیه گفت: استفاده از سیر، پیاز و کلم محرک ویار بوده و زنان باردار باید در مصرف آن دقت لازم را داشته و موقع آشپزی دربهای پنجره را بازگذارند تا سبب بروز ویار بارداری نشود.