به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت در دفاع از برنامههای خود برای کابینه دوازدهم، گفت: در کشور ما هنگامی که از نفت صحبت میکنیم فقط یک کالا نیست. نفت و وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی و بازرگانی خارجی است و در مسیر توسعه اقتصادی غیرمتکی به نفت و صنعت پتروشیمی نیستیم. ضمن اینکه بودجه کشور مستقیم و غیرمستقیم به نفت وابسته است.
وی تصریح کرد: این اهمیت سبب شده تا دشمنان در برخورد با جمهوری اسلامی ایران بیش از هر موردی به اعمال تحریمها و اشکالتراشی علیه صنعت نفت پافشاری کنند. صنعت نفت و مجاهدان آن خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن هستند.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: در این روزها که فرصت شد به دلیل رای اعتماد در مجلس و در کمیسیونها و فراکسیونهای تخصصی حضور داشته باشم به توسعه میدانهای مشترک، تسریع در انعقاد قراردادهای نفتی، پرهیز از خامفروشی، حمایت از ساخت داخل و مدیریت نیروی انسانی تاکید کردم.
وی افزود: در برنامهای که بنده ارائه کردهام و گزارشی که معاون نظارت مجلس تهیه کرده 47 درصد برنامههای پیشنهادی بنده با احکام بالا دستی منطبق است، 40 درصد همسو بوده و در هیچ مورد مغایرتی با اسناد بالادستی یافت نشده است البته در 13 درصد هم اشارهای نشده به این اسناد، نه اینکه مغایرتی وجود داشته باشد.
زنگنه گفت: اساسا در برنامهای که تهیه کردهام منطبق بر برنامه ششم توسعه بوده و معتقد هستم که وزیر نمیتواند برنامه دهد و برنامه آن چیزی است که در قانون وجود دارد و آنچه که ما ارائه میکنیم راهکارهایی است که برای برنامههای مصوب و بودجههای سنواتی ذکر میشود.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: بنابراین همه اسناد بالادستی که از سیاستهای رهبری گرفته تا قانون برنامه ششم مورد تاکید بنده است و مهمترین چیزی که معتقدم در صنعت نفت باید به آن توجه شود سرمایهگذاری در این صنعت است به ویژه برای توسعه میدانهای مشترک که تمام اینها باید طی این چهار سال تعیین تکلیف و سرمایهگذاری شود.
وی خاطرنشان کرد: عقد قراردادهای جدید نفتی با هدف توسعه میدانها و جذب سرمایهگذار خارجی و ایجاد اشتغال باید صورت گیرد و طبق برنامهای که تهیه کردهام 200 میلیارد دلار ظرف پنج سال باید سرمایهگذاری انجام شود که از این میزان 120 تا 130 میلیارد آن باید از طریق منابع خارجی جذب شود و در این شرایط است که میتوانیم بخشهای بالا دستی و پایین دستی را رونق دهیم.
زنگنه گفت: به عنوان مثال اگر در خوزستان حرکتی ایجاد شود باید طرحهای توسعهای میدانهای نفتی اجرایی شوند و در این سرمایهگذاریها دهها میلیارد دلار و صدها اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز با هدف افزایش تولید در بازارهای جهانی است، بیان کرد: بر اساس سیاستهای کلی نظام، افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخوردار کشور از قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی است و در واقع این افزایش تولید باید متناسب با ذخایر انجام شود.
وی با بیان اینکه «ما سومین ذخایر نفت دنیا را در اختیار داریم»، گفت: اما از نظر تولید میزان پایین است و باید در نظر داشته باشیم که نفت مقولهای است که فقط اقتصادی نیست و رابطه تولید با سایر کشورها برای ما قدرت و جایگاه سیاسی و امنیتی را رقم میزند.
زنگنه اتمام فازهای پارس جنوبی را از دیگر برنامههای خود عنوان کرد و گفت: فاز یازده در این چهار سال در مرحله نوسازی و بازسازی قرار میگیرد، ضمن اینکه احداث پایانههای نفتی را در دستور کار خود داریم. البته باید در نظر داشته باشیم که اگر میخواهیم خامفروشی نکنیم باید تولید پتروشیمی را تقویت کنیم.
وزیر پیشنهادی نفت یادآور شد: زمانی که من وارد وزارت نفت شدم در سال 76 تولید پتروشیمی ما یک میلیارد دلار بود و در سال 84 این تولید به چند برابر خود رسید و در این سالها هم نزدیک به 9 میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی ما اضافه شده است.
وی ادامه داد: برای پالایشگاهها هم پیشبینی شده که از 1.7 میلیون بشکه به سه میلیون بشکه برسیم.
زنگنه گفت: یکی دیگر از طرحهای ما این است که گاز در مشعل نداشته باشیم و در شهرستان بهبهان هم برای جلوگیری از سوزندان گازها فقط سه میلیارد دلار سرمایهگذاری در حال انجام است.
وزیر پیشنهادی نفت به نقشآفرینی جدی در حوزه صادرات گاز هم اشاره کرد و گفت: میگویند وزارت نفت در صادرات گاز کاری نکرده است، وقتی کمبود گاز داشتیم چه چیزی را صادر میکردیم؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه «قراردادی را در زمینه تولید لولههای مقاوم خوردگی به امضا رساندهایم»، گفت: ما ظرف سه سال سازنده این لولهها خواهیم شد البته در این قرارداد یک شرکت ایرانی و خارجی مسئولیت کار را بر عهده دارند. البته قراردادهایی هم برای ساخت مته و تجهیزات درون چاهی در دستور کار داریم.
زنگنه با اشاره به اینکه «تکمیل شبکه گازرسانی کشور هم باید هر چه سریعتر انجام شود»، گفت: بهینهسازی مصرف سوخت، تقویت مدیران نفت و مساله معیشتی نیروی انسانی در حوزه نفت هم در دستور کار قرار دارد.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: در سال 84 کل نیروهای رسمی 120 هزار نفر بود اما وقتی بنده برگشتم نیروی انسانی نفت به 220 هزار نفر رسیده بود یعنی 100 هزار نیرو اضافه شده بود بدون اینکه کاری انجام شود، لذا حل این معضل کار بزرگی است، نیروهای قرارداد مدت موقت داریم که وضع زندگی خوبی ندارند. امیدوارم که با کمک شما نمایندگان تلاش شود تا راهحلی برای مشکلات اینها پیدا کنیم.
وی همچنین به مسئولیتهای اجتماعی حوزه نفت نیز اشاره کرد و اظهار داشت : بنده افتخار میکنم و خدای متعال را شکر میکنم که این دفعه جزو اولین دفعاتی است که وزیری برای رای اعتماد به مجلس میآید و نمایندگان مناطق نفتخیز از وزیر حمایت میکنند. ما به مسائل اجتماعی این مناطق توجه کردهایم و اینگونه نیست که آنها را مزاحم بدانیم. آنها همراهان ما هستند، ما باید به بهبود زندگی آنها توجه کنیم.
زنگنه با تاکید بر حمایت از جذب سرمایهگذاری، گفت: چهار سال پیش وقتی برای رای اعتماد به مجلس آمدم آقای زاکانی و نادران را دیدم و به آقای نادران گفتم ما با هم مخالف باشیم و از هم متنفر نباشیم، گفت نیستم و در مسیر کاریم در سال 93 از ایشان و آقای توکلی کمک خواستم و این دو نفر مردانه کمک کردند و زمانی که مساله منافع ملی مطرح است آنها به من کمک کردند.
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه «برای بار نهم است که به مجلس برای رای اعتماد میآیم»، گفت: این دفعه یکی از لذتبخشترین خواهد بود زیرا همه در چارچوب منافع ملی حرف میزنند. در مجلس باید با هم باشیم و کمک کنیم کشور توسعه یابد. مذاکره راهحل مسائل کشور است نه مخاصمه.
وی در مورد سوال نمایندگان مبنی بر تولید صادرات نفت منطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گفت: تمامی اقدامات ما با مجموعه سیاستها مطابقت دارد.
زنگنه در مورد اظهارات یکی از نمایندگان مخالف خود درباره باشگاه نفت و نیرو، اظهار داشت: این باشگاه یک موسسه غیرانتفاعی و غیردولتی است که در سال 91 مشغول به فعالیت شده و ما زمانیکه آن را ثبت کردیم در خواب هم نمیدیدیم که کسی مانند آقای روحانی بیاید و ما وزیر بشویم و بنده هم نه عضو هیات مدیره و مدیرعامل آن هستم بلکه عضو هیات موسس هستم. نمیدانم چرا بعضی از دوستان حساس هستند، شما اگر میدانید کاری خلاف قانون است به قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90 میگفتید. مثل اینکه کشف جدیدی شده باشد اینگونه مطرح میکنید. چرا بعضیها اینقدر نگران هستند، اگر هم روزی بخواهد منحل شود اموالش با اجازه ولایت فقیه به یک موسسه دانشگاهی واگذار میشود.
وزیر پیشنهادی نفت درباره 50 میلیارد دلار وام بیبهره هم اینگونه پاسخ داد: کجا بیبهره است؟ مگر بانک مرکزی وام بیبهره به کسی میدهد؟
وی درباره اینکه گفته میشود چرا تولید در صنعت نفت اضافه نشده، گفت: اگر میخواهید با من مخالفت کنید چرا حق کارگران نفت را نادیده میگیرید. فکر میکنند تولید نفت مثل شیر آب است که باز کنیم و اضافه شود. کارگران زحمت کشیدهاند تا تولید را برگرداندند البته من هم نه، آقای ظریف زحمت کشید. من دست آقای ظریف را میبوسم که دست ما را باز کرد تا بتوانیم تولید داشته باشیم.
زنگنه تصریح کرد: زمانی هم که بحث فریز تولید ایران مطرح شد من ایستادم، آن زمان یک عده گفتند زنگنه میخواهد ارزان فروشی کند، گردن من را هم بزنید حاضر نیستم از سهم ایران در بازار جهانی بگذرم.
وزیر پیشنهادی نفت در ادامه در مورد اظهارات نماینده ایذه و باغملک مبنی بر استخدام نمایندگان برای رایآوریاش در مجلس، گفت: هر دورهای که تمام میشود امیدوارم البته شما 10 دوره رای بیاورید. یکی از دغدغههای هیات رییسه و وزرا این است که این نمایندهها(ادوار) که کار ندارند به آنها کار دهید، چه کارشان کنیم، اگر نگران شغل و آیندهشان باشند هزاران مفسده دیگر درست میشود. بنده بچه که نیستم، خودتان هم میدانید نماینده دوره قبل یک شهر چگونه میتواند در رای اعتماد یا علیه من کاری انجام دهد در حالیکه با نماینده فعلی با هم رقیب هستند، من اینقدر عقل سیاسی هم دارم.
زنگنه گفت: برخی از نمایندگان میگویند چه وقت میدان به جوانها میدهید، بدانید من خیلی اصرار کردم که شخص دیگری را به عنوان وزیر نفت معرفی کنند اما خیلی اصرار و پافشاری کردم، آخرش من تنها ماندم و همه پشت من را خالی کردند و نهایتا بنده معرفی شدم.
وی در پایان با اشاره به کشتی گرفتن رسول خادم در المپیک جهانی که یک بار از کشتی خداحافظی کرد و بار دیگر در عرصه کشتی حاضر شده و مدال نقره گرفت، گفت: او به من درس داد که برای عزت ایران باید از آبروی خود گذشت.