ماهان شبکه ایرانیان

بیماری‌های گران در کشور ارزان شده است

اعمال تعرفه « ۲k» هیات علمی و پزشکان متخصص تمام وقت از مواردی است که همزمان با طرح تحول سلامت اتفاق افتاد. در هزینه‌های کل بیمه سلامت مشاهده می‌شود که سهم این تعرفه در سال ۹۴ در حدود ۱۰‌درصد کل هزینه‌ها را تشکیل می‌دهد، در حالی که سهم این تعرفه قبل از طرح تحول سلامت فقط سه‌درصد کل هزینه‌ها بوده است.

بیماری‌های گران در کشور ارزان شده است

اعمال تعرفه « 2k» هیات علمی و پزشکان متخصص تمام وقت از مواردی است که همزمان با طرح تحول سلامت اتفاق افتاد. در هزینه‌های کل بیمه سلامت مشاهده می‌شود که سهم این تعرفه در سال 94 در حدود 10‌درصد کل هزینه‌ها را تشکیل می‌دهد، در حالی که سهم این تعرفه قبل از طرح تحول سلامت فقط سه‌درصد کل هزینه‌ها بوده است.

به گزارش ، آرمان نوشت: در بررسی تغییر ارزش‌های نسبی برای مثال رادیولوژی بعد از طرح تحول سلامت در استان تهران بیشترین اختلاف هزینه مربوط به خدماتی است که دفعات مراجعات فراوان داشته‌ است. استرابیسم (انحراف چشم) هزارو 81‌درصد بین سال‌های 92 تا 95 رشد کرده است و بیشترین تفاوت قیمت دستمزد پزشک نیز در بین اعمال جراحی قلب و خارج کردن تیروئید با سایر اعمال جراحی دیده می‌شود. هزینه‌های بستری نیز سهم قابل توجهی از کل هزینه‌های بیمه سلامت را تشکیل می‌دهند، طوری که پس از اجرای طرح تحول سلامت متوسط هزینه‌های بستری به ازای هر نفر حدود دو برابر شده است که این افزایش ناشی از تغییر تعرفه‌های نسبی و تعرفه سالانه است.

هزینه50میلیونی درمان بیماری سل مقاوم به دارو

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفت: هزینه درمان بیماری سل در حالت عادی 500‌هزار تومان است که در حالت مقاومت دارویی به 50‌میلیون تومان می‌رسد. محمد مهدی گویا افزود: هر میکروارگانیسمی که در طبیعت است و بیماری ایجاد می‌کند، اگر بعد از مدتی نسبت به داروها مقاوم شود، این رخداد را مقاومت میکروبی می‌گویند زیرا این میکروارگانسیم‌ها به تدریج راه مراقبت از خود در برابر بیماری را پیدا می‌کنند. او ادامه داد: مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها موجب می‌شود تا میکروارگانیسم‌ها مقاوم شوند و روند درمان بیماری که مبتلا به عفونت میکروبی می‌شود طولانی و پرعارضه شود، زیرا استفاده از دارویی مقاوم‌تر پر عارضه‌تر و گران قیمت‌تر است و بیمار مجبور به استفاده طولانی‌مدت از آن داروی قوی‌تر است.

گویا با انتقاد از برخی از باورهای رایج در سطح جامعه، تصریح کرد: در سرما خوردگی بیمار نیازی به دارو ندارد، اما به دلیل برخی از تصورات و با هدف بهبودی زودتر، به مصرف بی حساب و کتاب آنتی بیوتیک‌ها روی آورده می‌شود. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ادامه داد: تجربه بین‌المللی نشان می‌دهد که مصرف آنتی بیوتیک یک عارضه جهانی است. طوری که سازمان ملل با دعوت از همه رهبران جهان مصرف بی‌رویه این دارو را مشکلی جهانی نامید. برخی از عفونت‌ها به قدری نسبت به آنتی بیوتک مقاوم شده‌اند که دیگر درمانی برای آن نیست. به گزارش مهر، گویا با بیان برخی از فعالیت‌های وزارت بهداشت برای فرهنگسازی و ساماندهی مصرف آنتی بیوتیک‌ها در کشور، اظهار کرد: باید کارهای بیشتری انجام شود تا در عمل شاهد روند رو به کاهش این معضل باشیم.

هزینه درمان سرطانی در هفته چقدر است؟

یک فوق تخصص خون و سرطان بالغان، هزینه یک بیمار سرطانی در هفته را بین 400 تا 500‌هزار تومان عنوان کرد. احمد احمد‌زاده گفت: یکی از مسائل مهم برای بیماران سرطانی هزینه‌های درمان است. هزینه داروهای سرطانی در بسیاری مواقع گران می‌شود و رنج بیماری را اضافه می‌کند. او با بیان اینکه یک بیمار سرطانی در هفته بین 400 تا 500‌هزار تومان باید هزینه کند، گفت: اکثر این بیماران از لحاظ اقتصادی در طبقه متوسط و رو به پایین جامعه قرار می‌گیرند و همین امر هزینه‌ها را برای آنها سنگین‌تر کرده و در بسیاری از مواقع مجبور به فروش منزل، خودرو و سایر وسایل زندگی می‌کند.

. احمد‌زاده درباره حمایت بیمه‌ای این بیماران افزود: داروهای بیماران سرطانی معمولا 90 تا 95‌درصد تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر است، اما چون قیمت داروها بالاست بازهم نمی‌تواند پاسخگو وضعیت آنها باشد. این فوق تخصص خون و سرطان بالغان افزود: برای آنکولوژیست بسیار مهم است که برای درمان بیمار، دارویی را انتخاب کند که از لحاظ قیمت و اثرگذاری بسیار مناسب باشد؛ باید وضعیت در سیستم کشور ما به‌گونه‌ای پیش  رود که بر برنامه‌های پیشگیرانه متمرکز شویم و تغذیه و سبک زندگی مردم بهبود یابد. او در پاسخ به این سوال که آیا تمامی بیمه‌ها، این درمان‌ها را پوشش می‌دهند، تاکید کرد: هر بیمه با بیمه دیگر متفاوت است، بعضی داروها تحت پوشش نیستند و بعضی داروها پوشش آنها کمتر است. همچنین داروهای جدید گران وارد بازار می‌شوند که از پوشش بیمه‌ای هم برخوردار نیستند و تنها بیماران با وضعیت اقتصادی مناسب می‌توانند از آن استفاده کنند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، این فوق تخصص خون و سرطان بالغان افزود: کشور ما از لحاظ علمی در زمینه سرطان نه تنها از کشورهای دنیا عقب نیست، بلکه متناسب با تغییرات گایدلاین‌های دنیا پیش می‌رود؛ از لحاظ جراحی، آزمایشگاهی، عکسبرداری در سطح مطلوب هستیم و نیاز به اعزام بیماران به خارج کشور نیست و تنها مساله ما در زمینه کمبود دارو به ویژه داروهای جدید، واردات دارو و پوشش بیمه‌ای است.

هزینه 30‌میلیارد تومانی دولت برای ایدز

دی 95 رئیس سازمان غذا و دارو گفت: دولت هر سال حدود 30‌میلیارد تومان برای تامین داروهای مورد نیاز افراد مبتلا به ویروس ایدز و بیماران آن هزینه می‌کند و تمام داروهای این بیماران رایگان است. رسول دیناروند افزود: دولت هر سال داروهای مورد نیاز افراد مبتلا به ویروس ایدز را خریداری و تامین می‌کند و از طریق شبکه بهداشتی کشور به صورت رایگان بین افراد مبتلا توزیع می‌شود. او تاکید کرد: افراد مبتلا به ویروس ایدز هیچ‌مشکلی برای تامین دارو ندارند و دولت هر سال حدود 30‌میلیارد تومان برای تامین داروهای مورد نیاز این افراد هزینه می‌کند، البته در گذشته بخشی از این هزینه از طریق کمک‌های بین‌المللی تامین می‌شد. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای مختلفی برای افراد مبتلا به ویروس ایدز وجود دارد که اکثر آ‌نها در ایران وارداتی است، البته چند قلم آن در کشور تولید می‌شود و در مواردی که داروی تولید داخل وجود دارد، خرید خارجی انجام نمی‌شود. دیناروند افزود: با توجه به تعداد معدود افراد مبتلا به ایدز در ایران و آمار حدود 18‌هزار نفری افراد تحت درمان، تولید همه داروهای مورد نیاز این بیماران در کشور صرفه اقتصادی ندارد، اما تعدادی از اقلام دارویی مورد نیاز افراد مبتلا به ویروس ایدز، سل،‌ مالاریا و هپاتیت که در بین مبتلایان به ویروس ایدز شایع است در کشور تولید می‌شود.

تولید داروی درمان سرطان پروستات در ایران

ساخت یکی از گران قیمت‌ترین داروهای شیمیایی درمان سرطان پروستات، در کشور محقق شد.پاسخ ندادن به درمان‌های متداول سرطان پروستات متاستاتیک از این پس پایان راه نیست. شرکت دارویی نانوالوند با بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی ساخت دارو اقدام به ساخت و توزیع داروی «کابازی تاکسل» کرده است.آراز سبزواری، عضو هیات‌مدیره این شرکت دارویی، گفت: تا قبل از تولید این دارو در کشور، بیماران چیزی حدود پنج ‌میلیون تومان در سال ٩١ و 10میلیون تومان در سال ٩٣ برای آن هزینه می‌کردند، زیرا تحت پوشش بیمه هم نبود. او با بیان اینکه داروی «کابازی تاکسل» برای درمان سرطان پروستات مقاوم به درمان استفاده می‌شود، افزود: این دارو سال‌ها به صورت وارداتی در ایران در حال مصرف بوده و گرانقیمت‌ترین داروی کشور برای سال‌ها بوده است. سبزواری با عنوان این مطلب که قیمت داروی تولید داخل چهار‌میلیون تومان است، افزود: این دارو اسفند سال 95 برای اولین بار در کشور تولید شد. به گزارش مهر، او افزود: این دارو یکی از گرانقیمت‌ترین داروهای شیمیایی منطقه خاورمیانه است و در نتیجه برنامه‌های ویژه‌ای برای صادرات آن داریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان