ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ شهر برتر در ادبیات دنیا _ قسمت دوم

بزرگ‌ترین کتابخانه دنیا کجاست؟بعضی از شهرها هستند که شخصیت‌های داستانی بزرگی روی آن‌ها –یا در حقیقت روی خیال آن‌ها- پا گذاشته‌اند، شخصیت‌هایی مثل شرلوک هولمز یا قاتل داستان جنایت و مکافات. بعضی از شهرها هم میزبان نویسنده‌های بزرگی بوده‌اند والهام‌بخش آن‌ها شده‌اند، نویسنده‌هایی مثل داستایوفسکی.

 بزرگترین کتابخانه های دنیا

بزرگ‌ترین کتابخانه دنیا کجاست؟بعضی از شهرها هستند که شخصیت‌های داستانی بزرگی روی آن‌ها –یا در حقیقت روی خیال آن‌ها- پا گذاشته‌اند، شخصیت‌هایی مثل شرلوک هولمز یا قاتل داستان جنایت و مکافات. بعضی از شهرها هم میزبان نویسنده‌های بزرگی بوده‌اند والهام‌بخش آن‌ها شده‌اند، نویسنده‌هایی مثل داستایوفسکی. 

این نگاهی است به 10 شهر مهم ادبیات دنیا:

استکهلم-سوئد

- استکهلم، سوئد

آلبرت نوبل، مخترع و هم‌چنین بنیانگذار جایزه نوبل، یک قرن پیش که این جایزه را راه انداخت و ادبیات هم در کنار علوم مختلف در بین دسته‌بندی‌های آن جا گرفت، شهر استکهلم را روی نقشه ادبیات دنیا قرار داد.

در پایتخت سوئد به تالار شهر بروید، جایی که هر سال در ماه دسامبر، ضیافتی در آن برپا است و جایزه نوبل اهدا می‌شود.

موزه شهر استکهلم، یک «تور هزاره» با راهنما دارد که شما را به جاهایی می‌برد که در رمان معروف استیگ لارسن با نام «دختری با خالکوبی اژدها» و دو دنباله آن (روی هم با نام سه‌گانه هزاره) توصیف شده‌اند.

قبل از این که «لیزبت سالاندر» (قهرمان دختری با خالکوبی اژدها) پیدایش شود، «پیپی لونگ استوکینگ» معروف‌ترین شخصیت داستانی سوئد بود که قهرمان کتاب کودکان است.

بنای یادبودی برای بزرگداشت «آسترید لیندگرن»، خالق این شخصیت، در پارک «تگنرلوندن» برپا شده است.

پورتلند-آمریکا

- پورتلند، آمریکا

اگر مسیرها با رنگ مشخص نشده بودند، ممکن بود مشتری‌های کتابفروشی «شهر کتاب‌های پاول» گم شوند. این کتابفروشی به طور کامل فاصله دو چهار راه را در شهر گرفته و بزرگ‌ترین کتابفروشی کتاب‌های نو و دست دوم دنیا محسوب می‌شود و بیش از یک میلیون کتاب در آن جا گرفته است.

در همان نزدیکی، هتل «هیتمن» مجموعه‌ای شامل 4 هزار کتاب با نام «کتاب‌های کنار تخت شما» دارد که همه آن‌ها را نویسنده‌های مهمان هتل امضا و هدیه کرده‌اند و می‌توانید این کتاب‌ها را بخوانید.

واشینگتن-آمریکا

- واشینگتن، آمریکا

کتابخانه کنگره در سال 1800 میلادی بنا شده و هم‌چنان بزرگ‌ترین کتابخانه دنیا است. یک تور رایگان با راهنما هست که شما را با مجموعه کتاب‌ها و معماری خود ساختمان آشنا می‌کند.

کتابفروشی‌های کوچک و مستقل شهر هم برنامه‌های بحث ادبی دارند یا نویسنده یک کتاب را دعوت کرده و جلسه پرسش و پاسخ برگزار می‌کنند.

ملبورن-استرالیا

- ملبورن، استرالیا

ملبورن در سال 1835 و به عنوان پایگاه مرزی تاسیس شد ولی در جریان هجوم جویندگان طلا رونق گرفت و از آن به بعد به عنوان پایتخت فرهنگی استرالیا شناخته می‌شود. 

کتابخانه ویکتوریا را در این شهر از دست ندهید که در میانه‌های دهه 1800 میلادی بنا شد و رییس هیات موسس آن اعلام کرد، حضور در این کتابخانه برای هر کسی که بالای 14 سال سن داشته باشد، آزاد و رایگان است، به شرط این که «دستهایش تمیز باشد».

ملبورن شنبه بازار کتاب دارد.

سانتیاگو-شیلی

- سانتیاگو، شیلی

پابلو نرودا، شاعر مردم، که به خاطر اشعار عاشقانه‌اش بسیار مشهور است، در این شهر می‌زیست و می‌توان برای دیدن خانه آبی و زرد رنگ او که در بلندای محله «به‌یا ویستا» بنا شده، با تور رفت. 

شیلی به یک برنده نوبل دیگر، گابریه‌لا میسترال، نیز افتخار می‌کند که نقاشی دیواری بزرگ و استادانه‌ای از او در پارک «سرو سانتا لوسیا» کشیده شده و چهره‌اش روی اسکناس 5 هزار پزویی نقش بسته است.

قیمت بالای کتاب در شیلی باعث رونق گرفتن کتاب‌های دسته دوم شده و آخر هفته‌ها در یکی از خیابان‌های این شهر، بازار کتاب برپا می‌شود.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی