ماهان شبکه ایرانیان

آثار تاریخی و فرهنگی نیازمند اعتبار بیشتر

تاریخ خبر :۱۳۹۳/۱۰/۲۹-این آثار که در نقاط مختلف به ویژه استانهای با قدمت بالا پراکنده هستند همواره در معرض خطر تخریب بر اثر عوامل مختلف از جمله عوامل طبیعی هستند و مرمت و تعمیر مستمر این بناها از ضرورت ها به شمار می رود.

تاریخ خبر :1393/10/29-این آثار که در نقاط مختلف به ویژه استانهای با قدمت بالا پراکنده هستند همواره در معرض خطر تخریب بر اثر عوامل مختلف از جمله عوامل طبیعی هستند و مرمت و تعمیر مستمر این بناها از ضرورت ها به شمار می رود.

در کشورهایی که در بخش گردشگری همواره دارای بازدیدکنندگان فراوان و دارای اقتصاد مطلوب گردشگری هستند از این بناها به طور شایسته نگهداری و در کنار هزینه هایی که می کنند دهها برابر درآمد کسب کرده و موجب رونق اقتصادی و فرهنگی می شوند.

در ایران متاسفانه به این بناها به رغم سابقه، قدمت و ارزش تاریخی که دارند توجه مناسبی برای نگهداری و مرمت نشده و مهمترین مشکل در این عرصه کمبود منابع عنوان می شود.

معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در سفر اخیر خود به استان سمنان محدودیت منابع اعتباری را مهمترین مشکل در این عرصه می داند و می گوید: اعتبارات اختصاص یافته در سالجاری به این سازمان تنها دو درصد نیاز را تامین کرده است.

‘اسدالله درویش امیری’ افزود: این مساله در بودجه سال آینده نیز همین روند را دارد و اعتبار پیش بینی شده تنها دو درصد از نیاز را برآورده می کند.

وی گفت: برای سال 94 این سازمان تقاضای اختصاص 12 هزار و 410 میلیارد ریال اعتبار کرده است در حالیکه خروجی لایحه بودجه چهار هزار و 700 میلیارد ریال معادل 32 درصد اعتبار درخواستی است.

وی با بیان اینکه احیا و مرمت بناهای تاریخی مهمترین مشکل است، گفت: اعتبارات پیش بینی شده حتی به مرمت کامل پنج پروژه هم نمی رسد.

در این حال کارشناسان و مسوولان واگذاری این بناها به بخش خصوصی و تغییر کاربری آنها به عنوان خدماتی، تجاری و فرهنگی را راه حلی برای مرمت، احیا و بهره برداری از این بناها می دانند.

معاون پارلمانی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به پیش بینی این مساله در برنامه های چهارم و پنجم توسعه اشاره می کند و می افزاید: برای اجرایی شدن این قانون ارزشیابی مدیران کل میراث فرهنگی استانها منوط به اجرای بهتر این قانون شده است.

‘درویش امیری’، اجرای این قانون را از یک طرف موجب مرمت، حفظ و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی می داند و از طرف دیگر فرصتی برای بخش خصوصی و سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و معرفی آثار مذکور بیان می کند.

واگذاری این بناها از طریق صندوق احیای آثار و بناهای تاریخی ایران تعریف شده و می تواند بسیاری از آثار مذکور را از حالت فعلی خارج و درکنار آن موجب رونق دو بخش دیگر گردشگری و صنایع دستی شود.

سمنان از استانهایی است که از بناهای تاریخی بسیاری برخوردار می باشد به طوریکه بیش از یک هزار آثار و ابنیه تاریخی در استان شناسایی و تاکنون بیش از 700 بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وجود کاروانسراهای متعدد شاه عباسی به ویژه در مسیر پرتردد تهران – مشهد، بناهای تاریخی در درون و حاشیه شهرها نظیر خانه های قدیمی از امکاناتی است که بخش خصوصی با سرمایه گذاری می تواند برای رونق اقتصادی منطقه از طریق جذب گردشگر مورد استفاده قرار دهد.

این در حالی است که برخی از مسوولان میراث فرهنگی، سمنان را از نظر زیرساختهای گردشگری بسیار ضعیف می دانند و بر ایجاد زیرساخت های لازم از جمله مکان های اقامتی مناسب برای جذب گردشگر داخلی و خارجی تاکید دارند.

آثار تاریخی و فرهنگی نیازمند اعتبار بیشتر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان