ماهان شبکه ایرانیان

تظاهرات مردم آلمان در اعتراض به راهیابی راست افراطی‌ها به پارلمان این کشور

این برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم است که راست افراطی‌ها موفق به کسب ده‌ها کرسی در پارلمان آلمان می‌شوند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان،مردم شهرهای مختلف آلمان یکشنبه شب در اعتراض به راهیابی تاریخی حزب عوامگرای «ای‌اف‌دی/ AfD» به پارلمان این کشور به خیابان‌ها ریختند و شعارهای ضد نازیسم سر دادند.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، این برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم است که راست افراطی‌ها موفق به کسب ده‌ها کرسی در پارلمان آلمان می‌شوند.


صدها نفر در آخرین ساعت‌های روز یکشنبه و همزمان با مشخص شدن نتایج انتخابات پارلمانی آلمان در مقابل در یک کلوب شبانه در برلین که محل گردهمایی حامیان این حزب بود؛ جمع شدند و برضد نژادپرستی و نازیسم شعار سر دادند.


برخی گزارش‌ها از وقوع درگیری میان پلیس و برخی تجمع‌کنندگان و بازداشت چند نفر خبر می‌دهند.
یکی از معترضان به خبرنگار فرانس پرس گفت: باید نشان بدهیم که برای ما قابل پذیرش نیست که چنین حزبی راهی پارلمان شود.


وی ادامه داد: احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال دمکرات باید بیندیشند که چطور می‌شود چنین سیاست‌مداران نژادپرستی موفق به کسب آرای درصد زیادی از مردم شده باشند.


ای‌اف‌دی که مخفف «آلترناتیو برای آلمان» است، بر اساس نتایج اولیه موفق شده تا نزدیک به 13 درصد آرا را کسب کند. تنها احزابی می‌توانند به پارلمان آلمان وارد شوند که آرای آن‌ها به حد نصاب 5 درصدی برسد.


همزمان با تجمع مخالفان نژادپرستی در برلین، تظاهرات‌های مشابهی هم در دیگر شهرهای این کشور از جمله کلن و فرانکفورت رخ داد. در هامبورگ هم ده‌ها نفر دست به تظاهرات زدند و به سمت مراکز این حزب راست افراطی به راه افتادند.


آلترناتیو برای آلمان در سال 2013 تاسیس شد و با اخذ سیاست‌های ضدمهاجرت و ضدیورو، خیلی زود موفق به کسب حمایت بخش قابل توجهی از جامعه آلمان شد.


مردم آلمان روز یکشنبه برای انتخابات نمایندان خود در پارلمان این کشور (بودندستاگ) پای صندوق‌های رای رفتند.
رای‌دهندگان در 299 منطقه یا حوزه انتخاباتی در سرتاسر آلمان دو برگ رای به صندوق انداختند: با یک رای نماینده مورد نظر خود برای آن منطقه را انتخاب کردند و با برگ رای دیگر به حزب مورد نظرشان رای دادند.


احزابی که در سرتاسر آلمان کمتر از 5 درصد آرا (یا کمتر از 3 کرسی از سهمیه مناطق) را به دست آورند حذف می شوند و سهم احزاب دیگر متناسب با آن افزایش می‌یابد.


مجلس آلمان دست‌کم 598 کرسی دارد که 299 نماینده بطور مستقیم با رای مردم و 299 نماینده هم پس از مشخص شدن سهمیه احزاب انتخاب می شوند.


دولت کنونی آلمان از سال 2013 قدرت را در اختیار دارد که با ائتلاف احزاب دمکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دمکرات موسوم به ائتلاف بزرگ به صدراعظمی آنگلا مرکل شکل گرفته است.


بر اساس آرای شمارش شده تاکنون، حزب دموکرات مسیحی با 32.5 درصد پیشتاز است و 6 حزب دیگر از جمله حزب سوسیال دموکرات و حزب لیبرال دمکرات‌های آزاد هم موفق به کسب سهمیه لازم برای ورود به پارلمان شده‌اند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان