خودروهای چینی زیادی در بازار ایران وجود دارند که برخی از آنها طعم تلخ ناکامی را به شدت چشیدهاند، از خودروهای سنوا گرفته تا چند محصول دیگر. اگر بخواهیم جزئیات عدم موفقیت این خودروها را بررسی کنیم، شاید عدم آشنایی درست مردم با خودرو و شرکت یکی از دلایل مهم باشد.
بازار گرم شاسیبلندها نیز از این قائده مستثنی نیست و طیف وسیعی از خودروهای چینی در این تیپ وجود دارند که چند مدل اصلا فروش جالبی نداشتند و برخی از خودروها را نیز اصلا مردم نمیشناسند.
شاسیبلند چینی موفق در بازار ایرا نیز چندان کم نیست و برای مثال میتوان از خودروهایی مانند جک اس 5 و تیگو 5 نام برد که استقبال بالای مردم باعث شد تا محصولی مانند جک اس 5، چندین بار افزایش قیمت را تجربه کند.
بواسطه فروش جک اس 5، صنایع خودروسازی کرمانموتور تصمیم گرفت یک شاسیبلند گرانقیمت چینی دیگر را تحت برند زیر مجموعه خود وارد بازار ایران کند. این شرکت خودورسازی BYD را برای برند کارمانیای خود در نظر گرفت و نتیجه اولین همکاری خودروساز ایرانی و چینی، خودروی BYD S6 بود، که طرف ایرانی در عرضه آن چندان موفق عمل نکرد و مردم با این خودرو چندان آشنا نیستند.
از سوی دیگر کمپانی بزرگ ایرانخودرو که سالها تجربه دارد به سراغ یک برند رده پایین چینی به نام هایما رفت تا بخش شاسیبلندهای چینی خود را با همکاری هایما پیش ببرد. نتیجه این همکاری نیز شد هایما اس 7 و بعد از آن هایما اس 7 توربو که بنظر میرسد همکاری با کمپانی هایما در حال گسترش است و محصول جدیدی نیز به سبد محصولات ایرانخودرو از این برند اضافه خواهد شد. امروز قصد داریم 2 خودروی BYD اس 6 و هایما اس 7 توربو را با هم مقایسه کنیم با ما همراه باشید…
طراحی بیرونی
بیوایدی اس 6 از طراحی تقریبا قدیمی بهره میبرد که ظاهری کلاسیک و کمی خانوادگی دارد و نشانههایی از یک خودروی اسپرت در ظاهر آن دیده نمیشود. بیوایدی اس 6 شباهت زیادی به لکسوس RX قدیمی دارد. این شباهت بر میگردد به 3 نسل قبل محصول لکسوس، و ظاهر قدیمی این مدل به همین دلیل است.
در نمای جلویی چراغهای ساده و جلوپنجره کوچک کمی از جذابیت خودرو کاستهاند و چراغهای عقب نیز چیز جدیدی برای ارائه ندارند و همین سبب شده که طراحی این مدل برای ایرانیها چندان جذابیت نداشته باشد اما باید بگوییم که این طراحی بهاندازهای پخته است که فقط قدیمی بودن ضعف آن باشد و از لحاظ فن طراحی نمیتوان ایراد جدی در آن پیدا کرد.
در مقابل هایما اس 7 توربو از طراحی مدرنتر بهره میبرد که بدنه عضلانی آن باعث القا حس قدرت میشود و در مدل توربودار تغییرات ظاهری مخصوصا جلوپنجره بسیار در جذب مخاطب تاثیرگذار بوده است. در ظاهر این خودرو میتوان ترکیبی از شاسیبلندهای بیامو و مزدا را دید که در کنار هم چینده شدهاند. البته بخش جلویی به خودروهای شاسیبلند تویوتا نیز شباهت پیدا کرده است، اگر از فرم بدنه این خودرو صرفنظر کنیم، میتوان گفت که خودرویی با ظاهری قابل قبول و نسبتا خوب است و طراحی آن از بیوایدی اس 6 برتر است.
طراحی داخلی
در بخش طراحی داخلی تصمیم گیری کمی سلیقهای میشود. بیوایدی اس 6 از یک کابین منظم و ارگونومیک بهره میبرد که چیدمان آن بسیار خوب بوده است اما بخشهایی نیز در این کابین وجود دارند که طراحی سادهای داشته اما این سادگی را میتوان دوست داشت و این طراحی را بعنوان یک خودروی خانوادگی پذیرفت. این کابین را با فاصله بسیار زیادی میتوان بهتر از هایما اس 7 دانست و دلیل این برتری زیبایی، نظم و فضای بسیار مناسب و جادار است. دسترسی به بخشهای مختلف کابین و لذت بردن از یک داشبورد جذاب را میتوان در بیوایدی اس 6 بیشتر دید.
ابعاد
در جدول زیر میتوانید مشخصات ابعادی بیوایدی اس 6 را مشاهده کنید:
ابعاد و سایز |
طول خودرو (میلی متر) |
4810 |
عرض خودرو (میلی متر) |
1855 |
ارتفاع خودرو (میلی متر) |
1725 |
فاصله دو محور (میلی متر) |
2720 |
وزن خالص (کیلوگرم) |
1695 |
حال نوبت هایما اس 7 توربو میرسد:
ابعاد و سایز |
طول خودرو (میلی متر) |
4498 |
عرض خودرو (میلی متر) |
1830 |
ارتفاع خودرو (میلی متر) |
1730 |
فاصله دو محور (میلی متر) |
2619 |
وزن خالص (کیلوگرم) |
1510 |
ابعاد بزرگتر بیوایدی اس 6 باعث میشود تا شما لذت بیشتری را ببرید و فضای بزرگتری در داخل کابین در اختیارتان باشد.
کیفیت متریال و ساخت
در اینکه بیوایدی کمپانی موفقتری نسبت به هایما است، شکی وجود ندارد و تمام آمارها برتری این برند را نشان میدهند و حتی در زمینه تولید خودروهای الکتریکی نیز این کمپانی پیشگام در چین است و در جهان نیز از لحاظ این فناوری برند مطرحی است. کیفیت ساخت و متریال بیوایدی اس 6 بسیار بهتر از هایما اس 7 است. تمام کابین این خودرو به دقت از مواد با کیفیت ساخته شده است و پلاستیک سخت کمتر در آن دیده میشود و بسیار هوشمندانه بکار گرفته شده اما کابین هایما اس 7 سرتاسر از پلاستیک سخت بیکیفیت پوشیده شده است که اصلا نمیتوان آن را دوست داشت.
از لحاظ کیفیت ساخت بیوایدی اس 6 بطور کامل برتر از هایما خواهد بود و کیفیت مونتاژ اینخودرو نیز قابل مقایسه با هایما اس 7 نیست و یک سر و گردن بالاتر از هایما قرار میگیرد. بیوایدی خودرویی تولید کرده که بعد از گذشت چند سال از مصرف آن با افت کیفیت روبرو نمیشود مسئلهای که هایما را نیز تهدید میکند.
پیشرانه
BYD اس 6 از یک پیشرانه 2400 سی سی 4 سیلندر خطی DOHC بهره میبرد. این موتور توانایی تولید 160 اسب بخار در 5800 دور بر دقیقه و 229 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه را دارد. اگر چه ابعاد بزرگ و سنگین این خودرو کمی باعث نگرانی خریداران میشود اما باید بگوییم این موتور به حد کافی قدرت در اختیار شما میگذارد که بتوانید از سواری خود لذت ببرید.
این پیشرانه بهاندازه کراساوورهای کوچک توربودار، باعث چابکی اس 6 نمیشود اما در حد معقول قدرت شتاب خوبی را در اختیار خودرو قرار میدهد.
در مقابل هایما اس 7 توربو مجهز به پیشرانه 1795سی سی بوده که 170 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه و 230 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه گشتاور را در اختیار لاستیکهای خودرو قرار میدهد. شتاب و قدرت این خودرو در مقایسه با رقبای توربودار دیگر مانند جک اس 5 حرفی برای گفتن ندارد اما در این مقایسه، وزن کمتر و موتور قویتر باعث برتری عملکرد هایما توربو شده است.
ایمنی
بیوایدی اس 6 با 6 کیسه هوای ایمنی در 10 نقطه و سیستم ترمز هوشمند BOS توانسته است 5 ستاره ایمنی را از موسسه C-NCAP کسب کند. امنیت این خودرو از لحاظ ایمنی در بین خودروهای چینی، یکی از بهترینها خواهد بود و شما میتوانید با خیال راحت از سفر در کنار خانواده خود لذت ببرید. در مقابل هایما اس 7 نیز از تجهیزات نسبتا خوبی بهره میبرد. این خودرو مجهز به 4 کیسههوای ایمنی، دوربین کمکی 360 درجه، سیستم توزیع متعادل نیروی ترمز و … است.
تجهیزات رفاهی
بیوایدی اس 6 لیست بلندی از تجهیزات رفاهی دارد که از مهمترین آنها میتوان به صندلیهای عقب مجهز به ایزوفیکس (Isofix)، دارای حالت اقتصادی مصرف سوخت در رانندگی ECO، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله مجزا، صندلی راننده برقی و قابل تنظیم در 8 حالت، آینه های جانبی تاشونده برقی بهمراه گرمکن، کنترل سیستم صوتی، بلوتوث و کروز کنترل بر روی غربیلک فرمان، صفحه نمایش چند منظوره و نمایشگر دمای بیرون و داخل، سانروف دو حالته، ورود بدون کلید، دوربین دید عقب، دوربین دید جانبی آینه سمت راست و… اشاره کرد.
هایمااس 7 نیز در بین رقبا تجهیزات خوبی دارد که از جمله این تجهیزات میتوان آپشنهایی مانند فرمان برقی، فرمان MFC (دکمه های کنترل سیستم صوتی – کروز کنترل و بلوتوث بر روی فرمان)، سان روف برقی، دکمه روشن و خاموش و ورود بدون کلید و سنسور باران، صندلی راننده 8 حرکته برقی گرمکن دار، دوربین 360 درجه و … اشاره کرد.
قیمت
بی وایدی اس 6 با قیمتی در حدود 98 میلیون تومان یک شاسیبلند خوب در رده قیمتی کمتر از 100 میلیون تومان محسوب میشود. هایما اس 7 نیز قیمتی در حدود 95 میلیون تومان دارد که ارزش خرید آن به مراتب کمتر از بیوایدی اس 6 است.