ماهان شبکه ایرانیان

خواص جوانه آفتابگردان

جوانه گل آفتابگردان یک نوع ماده مغذی است که برای گوارش و جذب غذا نیز مفید است.

خواص جوانه آفتابگردان

تحریریه مجله دنیای سلامت

 

آیا تا به حال راجع به خواص فراوان جوانه گل آفتابگردان شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید که جوانه این گل سرشار از آنتی‌اکسیدان ها و پروتئین است؟
یکی از بهترین راه‌ها برای لذت بردن از خوردن یک ماده بسیار مغذی و مفید، مصرف جوانه‌های گل آفتابگردان می‌باشد. این ماده 25 درصد از نیاز روزانه به پروتئین را کاملاً تامین می‌ کند.

همچنین حاوی ویتامین D (کاهش‌دهنده استرس) و روی (تنظیم‌کننده هورمون‌های بدن) می‌باشد. طعم شیرین و بافت دلچسب جوانه آفتابگردان شما را تشویق می‌‌کند آن را به همه سالادهای‌تان بیفزایید. 

چرا باید جوانه گل آفتابگردان بخوریم؟

1- جوانه گل آفتابگردان باعث افزایش باروری می‌شود: هم دانه آفتابگردان و هم جوانه آن، حاوی مقادیر زیادی روی هستند. روی یکی از مهم‌ترین املاح و رشد و افزایش اسپرم است و قدرت باروری را در مردها افزایش می‌دهد. 2- جوانه گل آفتابگردان سرشار از ویتامین‌های B و مخصوصاً فولیت‌ها می‌باشد: فولیت (یا فولیک اسید) نوعی ویتامین B بسیار ضروری برای خانم‌های باردار است و مصرف آن باعث رشد دستگاه عصبی جنین درون شکم مادر می‌شود. ترکیب ویتامین‌های B با هم جریان خون مادر را بهبود می‌بخشد. استرس‌ها و نگرانی‌ها را کاهش می‌دهد.

3- جوانه آفتابگردان سرشار از آنتی‌اکسیدن است: هم دانه و هم جوانه گل آفتابگردان، حاوی مقدار زیادی ویتامین E هستند. ویتامین E و ویتامین C در کنار سلنیوم، باعث کاهش فشار خون، افزایش خاصیت کشسانی مفاصل و جلوگیری از بیماری‌های قلبی می‌شوند. 4- جوانه گل آفتابگردان نوعی ماده طبیعی خلط‌آور برای کسانی است که دچار گرفتگی سینه شده‌اند: بسیاری از پزشکان بر این باورند که جوانه گل آفتابگردان توانایی پاکسازی ریه‌ها را دارد. مواد طبیعی خلط‌آور موجود در آن از عفونت‌های خفیف دستگاه تنفسی جلوگیری کرده و حتی قادر به درمان آنها نیز می‌باشد.

5- جوانه گل آفتابگردان یکی از مهم‌ترین منابع پروتئین به شمار می‌رود: پروتئین توانایی ترمیم بافت‌های عضله‌ای را دارد و برای رشد استخوان‌ها، جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت آنها ضروری است. 

معجون جوانه گل آفتابگردان

جوانه گل آفتابگردان یک نوع ماده مغذی است که برای گوارش و جذب غذا نیز مفید است. حاوی مقدار زیادی ویتامین‌های B و اسیدهای چرب اصلی می‌باشد و غدد آدرنال برای فعالیت به آنها نیاز دارند. علاوه بر آن، پاکسازی بافت‌های بدن برای کاهش استرس مسأله بسیار مهمی است. وقتی که سلول‌های بدن پر از مواد مسموم باشند، عملکرد درستی نخواهند داشت و در برابر استرس‌ها نمی‌توانند واکنش مناسب داشته باشند.

برای بهره‌مند شدن ازخواص بی‌شمار این ماده مغذی بهتر است از ترکیب آن با چند نوع ماده غذایی مناسب، معجون مناسبی تهیه و میل کنید: دو فنجان 500 میلی‌لیتری آب تصفیه شده را با یک فنجان 250 میلی‌لیتری آب سیب، یک فنجان 250 میلی‌لیتری آناناس خردشده، یک فنجان 125 میلی‌لیتری جوانه گل آفتابگردان به همراه دو قاشق غذاخوری دانه گل آفتابگردان و یک قاشق غذاخوری آب لیمو به خوبی مخلوط کنید.

معجون حاصل حدود چهار فنجان خواهد شد. جوانه گل آفتابگردان را می‌توانید خودتان به راحتی در منزل پرورش دهید. به این صورت که یک فنجان بذر گل آفتابگردان را به مدت یک شب در یک ظرف دهانه گشاد سفالی خیس کنید. روی بذرها را مقداری خاک ریخته و خاک را با آب خیس کنید (آب زیادی روی خاک بریزید) سپس بذرها را از داخل خاک به سطح آن بیاورید و پخش کنید.

مقداری دستمال کاغذی را مرطوب کرده و روی بذرها قرار دهید. این‌کار باعث مرطوب ماندن و تاریک شدن محیط می‌شود و بذرها راحت‌تر رشد کرده و جوانه می‌زنند. حدود دو روز بعد، می‌توانید دستمال کاغذی را برداشته و آنها را در معرض نورخورشید قرار دهید. بذرها را همیشه مرطوب نگاه دارید، اما بیش از اندازه لازم هم به آنها آب ندهید. در عرض یک هفته جوانه‌ها آماده خواهند شد و شما می‌توانید محصول‌تان را درو کنید. اگر دمای محیط خانه کمی سرد باشد، جوانه‌ها کمی دیرتر سبز می‌شوند. وجود نور خورشید نیز برای سبز شدن برگ‌ها لازم است. 

تاریخچه گل آفتابگردان

گل آفتابگردان وحشی نخستین بار در آمریکای شمالی دیده شد و مدارک نشان می‌دهند که تاریخچه این گیاه به سه هزار سال قبل از میلاد می‌رسد. هندی‌ها از تخم آفتابگردان در تهیه برخی کیک‌ها و نان‌ها استفاده می‌کردند. از روغن آفتابگردان برای تقویت پوست و مو نیز استفاده می‌شد. گل آفتابگردان برای رنگ کردن برخی پارچه‌ها به کار می‌رفت و بخشی از آن نیز در پزشکی به مصرف می‌رسید. دانه‌های آفتابگردان سرشار از چربی هستند، اما از نوع چربی‌های سالم؛ پس می‌توانند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

به طور کلی به کاهش کلسترول کمک می‌کند، با آنکه تخم آفتابگردان چربی بالایی دارد، اما اگر به طور متناوب مصرف شود نه تنها باعث افزایش وزن نمی‌شود، بلکه به روند کاهش وزن نیز سرعت می‌بخشد. افرادی که در رژیم غذایی کاهش وزن به سر می‌برند، باز هم برای انجام برخی فعالیت‌های روزمره و عملیات‌های سلولی، نیاز به مقداری چربی دارند. متخصصان تغذیه می‌گویند، باید روزانه 25-30 درصد از کالری دریافتی بدن از طریق چربی‌ها تأمین شود. به هر حال مصرف بی‌رویه هر ماده غذایی باعث برهم خوردن تعادل رژیم غذایی می‌شود. تخم آفتابگردان نیز اگر زیاد مصرف شود، منجر به چاقی فرد خواهد شد.

خوردن روزانه یک‌دوم فنجان جوانه گل آفتابگردان، چهار بار در هفته، می‌تواند به سلامت بیشتر شما کمک کند. جوانه گل آفتابگردان ایجاد حساسیت نمی‌کند و این برای کسانی که به تخم آن حساس هستند، بسیار خوب است. حتی افرادی که نسبت به برخی حبوبات، گندم و سایر مواد حاوی پروتئین گلوتن نیز حساسیت دارند، می‌توانند جوانه گل آفتابگردان را مصرف کنند. آمینواسید موجود در جوانه گل آفتابگردان باعث افزایش انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی و در نتیجه کاهش فشار خون می‌شود. منیزیم موجود در آن برای سلامت قلب مفید است.

مس و روی آن نیز به تولید کلاژن و بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کند. جوانه گل آفتابگردان سرشار از ویتامین E است که برای سیستم عصبی و مفاصل مفید است و ویتامین D و A نیز باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شوند. 25 درصد از وزن جوانه آفتابگردان را آمینواسیدها تشکیل می‌دهند و اگر هر روز از آن استفاده کنید، سوخت مورد نیاز بدن خود را تأمین خواهید کرد و باعث تقویت استخوان‌های‌تان می‌شوید. جوانه گل آفتابگردان طعم بسیار دلچسبی دارد، به راحتی خورده می‌شود و سموم را از بدن دفع می‌کند.

اگر خودتان در منزل اقدام به کاشت جوانه گل آفتابگردان کنید، با یک تیر چند هدف زده‌اید: اولاً در هزینه‌ها مقداری صرفه‌جویی می‌شود، دوماً همیشه مقداری جوانه در منزل در دسترس دارید و نیازی به خروج از خانه برای تهیه آن ندارید و از همه مهم‌تر اینکه از اثرات روحی- روانی تماشای یک موجود زنده سبز در فضای خانه وقتی که رشد می‌کند، قد می‌کشد و سبز می‌شود، بهره‌مند می‌شوید. وقتی خودتان دانه‌ای را در گلدان می‌‌کارید و به آن توجه ویژه می‌کنید تا به ثمر بنشیند، بی‌شک از نظر روحی بسیار انرژی می‌گیرید و بخشی از استرس‌های روزمره‌تان از بین می‌رود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان