ماهان شبکه ایرانیان

سرفه خشک پی در پی

سرفه اختلالی عادی بوده و علامت شایع عفونت ریه به حساب می‌آید. اما چنانچه فردی دچار سرفه‌ی خشک پی در پی شده و با درمانهای معمولی تسکینی از آن نیابد، مهم است که به پزشک مراجعه و تحت معاینه قرار گیرد

سرفه خشک پی در پی

سرفه اختلالی عادی بوده و علامت شایع عفونت ریه به حساب می‌آید. اما چنانچه فردی دچار سرفه‌ی خشک پی در پی شده و با درمانهای معمولی تسکینی از آن نیابد، مهم است که به پزشک مراجعه و تحت معاینه قرار گیرد. از این طریق فرد می‌تواند بجای خود سرفه، علت نهفته‌ی آن را درمان سازد.
سرفه یک رفلکس یا واکنش دفاعی است که به پاک و باز کردن راه‌های هوایی از هرگونه محرک، مخاط و یا اجسام خارجی کمک می‌کند.
در این مقاله علل سرفه خشک پی در پی را توضیح می‌دهیم.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

علل

سرفه‌ی مرتبط با ویروس یا پست ویرال (Post-viral Cough): عفونتهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا از علل شایع سرفه مداوم در کودکان و بزرگسالان به شمار می‌روند. با این حال، این نوع سرفه پس از چند هفته به خودی خود از بین می‌رود. همچنین درمان این نوع سرفه می‌تواند بسیار دشوار باشد. یکی از علل پشت این وضعیت این است که نقاط محرک سرفه حساس شده و حتی پس از آنکه عفونت از بین رفت نیز به تحریک خود ادامه می‌دهند.
سرفه از روی عادت یا سرفه با ریشه روانی: این سرفه خشک بیشتر در کودکان مشاهده می‌شود و پس از یک عفونت ویروسی رخ می‌دهد. سرفه در طول روز مشاهده شده اما شدت آن هنگامی که فرد در خواب بسر می‌برد کاهش می‌یابد.
آلرژی: آلرژی‌های ناشی از گرد و غبار، گرده و یا غله نیز می‌تواند موجب بروز سرفه‌ی خشک مداوم شود. از اینرو افرادی که دارای سرفه‌ی آلرژیک می‌باشند بایستی از این محرک‌ها دوری کنند.
سیگار کشیدن: این مورد یکی از شایع‌ترین علل سرفه خشک مزمن است. از اینرو افرادی که از سرفه‌ی خشک رنج می‌برند بایستی سیگار را ترک کنند. «سرفه‌ی افراد سیگاری» می‌تواند یا خشک و یا خلط دار باشد.
برونشیت مزمن: هنگامی که لوله‌های برونش برای مدت زمان طولانی ملتهب باقی بمانند، آنگاه می‌تواند منجر به سرفه همراه با خلط و یا بدون خلط شود. علائم دیگر، احتقان، اشکال در تنفس، خس خس و خستگی را شامل می‌شوند.
آسم: سرفه مزمن مرتبط با آسم عمدتاً در طول شب رخ می‌دهد. این نوع از سرفه در میان افرادی مشاهده می‌شود که مبتلا به آسم می‌شوند و یا بیمارانی که دارای آسم به خوبی کنترل نشده هستند. سرفه‌ی مرتبط با آسم هنگامی که فرد در معرض هوای خشک، هوای سرد، بوهایی خاص و یا گازهای شیمیایی قرار داشته باشد، می‌تواند بدتر شود.
رفلکس اسید: در این وضعیت، جریان رو به عقب اسید معده به سمت مری وجود دارد. این امر منجر به اسپاسم راه‌های هوایی شده که موجب بروز سرفه‌ی خشک پی در پی می‌شود.
ترشحات عقب بینی: سرفه می‌تواند به دلیل ترشح از پشت بینی و یا سینوزیت ایجاد شود. تولید بیش از حد مخاط منجر به ترشح از پشت گلو شده که موجب بروز سرفه می‌گردد. با آنکه متوجه‌ی ترشح مخاط از گلوی خود به سمت پایین می‌شوید، اما این نوع سرفه هیچ خلطی تولید نمی‌کند.
سیاه سرفه: سرفه خشک، تب خفیف، آبریزش بینی، گرفتگی، عطسه و آبریزش از چشم علائم رایج بیماری سیاه سرفه می‌باشند. با این حال پس از یک یا دو هفته از گذشت عفونت، علائم بدتر شده و حملات غیر قابل کنترل سرفه رخ می‌دهد.
التهاب حنجره: لارنژیت، که التهاب در گلو می‌باشد، علت دیگری برای سرفه خشک ماندگار است. غیر از سرفه، این بیماری همچنین می‌تواند منجر به ضعیف شدن صدا و یا خشونت صدا، گلو درد، احساس خارش در گلو و خشکی گلو شود.
دارو: داروهایی مانند مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) که جهت درمان اختلالاتی مانند فشار خون بالا استفاده می‌شوند، مسبب بروز سرفه‌ی خشک هستند. هنگامی که به دنبال درمان سرفه‌ی خود می‌باشید، حتماً پزشک خود را از داروهایی که مصرف می‌کنید، مطلع سازید.
بنابراین، اهمیت دارد که در صورت نشان دادن علائم سرفه‌ی خشک مزمن به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. با این حال اگر وضعیت‌تان خیلی شدید نباشد، آنگاه ابتدا درمانهای خانگی که در مقاله‌ای مستقل تحت عنوان «راه‌های درمانی سرفه خشک پی در پی» ارائه شده‌اند را امتحان نمایید. در صورتی که این درمانها در طول 10 روز تأثیر نداشتند، به دنبال کمک پزشکی باشید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان