سرویس سبک زندگی فردا: مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری در دختران و زنان که تاکنون باردار نشدهاند، باعث نازایی نمیشود، برای درمان کیستهای تخمدان یا برخی مشکلات قاعدگی گاه پزشک معالج قرصهای جلوگیری از بارداری را تجویز میکند؛به نقل از بیتوته بنابراین با تجویز پزشک میتوان باخیال راحت آنها را مصرف کرد. جلوگیری از بارداری در زنانی که تا به حال باردار نشدهاند، باعث نازایی یا تأخیر در بارداری آنان نمیشود.
زوجهایی که تصمیم به باردارشدن دارند باید یک سال بدون جلوگیری صبر کنند و در صورتی که پس از این مدت بارداری پیش نیاید، برای ردیابی علت آن به پزشک متخصص مراجعه کنند. باردارنشدن تا پایان سال اول ازدواج، نازایی محسوب نمیشود و ممکن است تجویز داروها و انجام آزمایشها در این مدت مشکلساز باشد.
جراح و متخصص زنان گفت: هرگز نباید برای جلوگیری از بارداری یا از بین بردن کیستهای تخمدان از قرص دیان (سیپروترون کامپاند) استفاده کرد چراکه این دارو فقط برای درمان پرمویی (هیرسوتیسم) و آکنههای صورت قابل استفاده است و عوارضی همچون خستگی، افزایش وزن، درد پستان، ورم و عوارض ناشناختهی دیگری را ایجاد میکند.
هاشمیان نایینی عنوان کرد: برخلاف باور عمومی جلوگیری از بارداری به روش طبیعی باعث عوارضی، چون خشکی رحم نمیشود و زنانی که IUD دارند و خونریزیهای نامنظم پیدا میکنند، هرگز نباید برای درمان خونریزی از قرصهای ضدبارداری و یا هورمون استفاده کنند، زیرا باعث افزایش خونریزی شده و وضع را از آنچه که هست بدتر میکند. این افراد باید پس از خارج کردن IUD براساس صلاحدید پزشک معالج از روش دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنند.