بارها مشاهده شده است و یا گلایه های متعددی می شود که فلان آژانس و یا دفتر خدمات مسافرتی آنطور که باید و شاید به تعهدات خود در قبال پکیج سفری که برای مسافر بسته است عمل نکرده است و دست آخر مسافر نیز به جای اینکه در پایان سفر خاطره خوبی ثبت کند، با مشکلات عدیده ای مواجه می شود بطوریکه در سفرهای بعدی عطای همکاری با آن آژانس مربوطه را به لقایش می بخشد.
حال این در شرایطی است که قالب مسافرانی که با اینگونه مشکلات مواجه می شوند کسانی هستند که در بدو تهیه پکیج های مسافرتی که اتفاقاً فریب ارزانی بسته سفر را نیز می خورند کسانی هستند که اصلاً ماهیت مجوز آژانس گردشگری و یا دفتر خدمات مسافرتی را بررسی نمی کنند که آیا این دفاتر گردشگری مجوز دارند و یا از همه مهمتر مجوز آنان هنوز پابرجا است یا خیر؛ زیرا در طول سال برخی از این آژانس های گردشگری به دلیل تخلفات، لغو مجوز می شوند.
حال با توجه به اینکه بیشترین دفاتر خدمات مسافرتی در پایتخت فعالیت می کنند، متعاقباً طبیعی است که بیشترین تخلفات نیز در تهران شاهد باشیم، بنابراین هر چند وقت یکبار نیز با تلاش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران، اسامی آژانس های گردشگری متخلف اطلاع رسانی می شود.
همچنین در این رابطه حسن انصاری – رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران نیز در آستانه سفرهای تابستانی به گردشگران و مسافران توصیه می کند: در زمینه ایمیل هایی که تبلیغات وسوسه انگیز و ارزان قیمت برای سفر را ترویج می کنند دقت بیشتر داشته باشند و پکیج سفر خود را از وبگاه های معتبر و شناخته شده تهیه کنند.
وی می افزاید: به تازگی ایمیل هایی برای ارائه کننده خدمات گردشگری و سفر به صورت جایزه یا رایگان به افراد مشتاق به سفر و گردشگری ارسال می شود که در آن مقاصد مختلف گردشگری رایگان یا با قیمت و نرخ های وسوسه انگیزی ارایه می شود که معمولا واقعیت ندارد و در فصل تابستان مشتاقان را به استفاده از این بسته ها که سرابی بیش نیستند، دعوت می کنند.
رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران درباره نحوه تشخیص دادن مجاز یا غیرمجاز بودن سایت های گردشگری نیز توضیح می دهد: کاربران و استفادهکنندگان اینترنت در صورت تمایل به خرید آنلاین یا الکترونیکی خدمات مسافرتی، تور، بلیت قطار، گرفتن روادید، رزرواسیون هتل و بلیت مراکز تفریحی باید نکات اساسی را برای خرید مطمئن و امنیت در دنیای دیجیتال رعایت کنند. نخست باید مطمئن شوند که آن سایت، معتبر است که میتوان از لوگوی بانکها و نیز سایتهای مرتبط با موسسات و تاسیسات گردشگری دارای مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یا سازمان هواپیمایی کشوری و نیز نماد اعتماد الکترونیکی و یا تی نماد که در این سایتها درج میشود، متوجه این موضوع شد.
به گفته انصاری، برای رزرو و خرید بلیت هواپیما، هتل، روادید، تور، بیمه و سایر خدمات سفر، حتما از وبسایت شرکتهای مسافرتی و گردشگری مجاز استفاده شود. همچنین باید تعهدات درج شده مربوط به هر یک از خدمات سفر به دقت مطالعه شود و نسخهای از قرارداد و شرایط آن شامل زمان ورود و خروج، امکانات، تشکیلات و سایر جزئیات سفر را حتما بررسی و دریافت کنند.
در نهایت در صورتیکه قصد دارید از دارا بودن مجوز آژانس گردشگری مطمئن شوید کافی است به وبگاه میراث فرهنگی استان خود مراجعه کنید که برای تهران می توانید به آدرس http://province.ichto.ir/tehran/ مراجعه کرده و پس از وارد شدن در وبگاه به قسمت معاونت گردشگری – امور دفاتر مسافرتی و گردشگری و در نهایت بر گزینه لیست دفاتر دارای مجوز کلیک کنید تا لیست بیش از 5 هزار دفاتر مسافرتی را در قالب جدول اﮐﺴﻞ مشاهده کنید.
همچنین باید به این نکته نیز توجه شود که پس از وارد کردن عنوان دفتر مسافرتی و گردشگری و پیدا شدن نام آژانس گردشگری مربوطه، به زیر جدول اﮐﺴﻞ نگاه کرده تا متوجه شوید که آیا دفتر مسافرتی هنوز دارای مجوز است یا خیر، زیرا در برخی مواقع عنوان آژانس گردشگری رویت می شود ولی در پایین جدول قید می شود که مثلا این دفتر مسافرتی لغو مجوز شده است.
منبع:تسنیم