بوستان ساحلی دارآباد حدود 36 هزار متر مربع وسعت دارد. این بوستان از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده، است. بخش شرقی بوستان با مساحت 23500 متر در سال 1371 به بهره برداری رسید و ساحل غربی رودخانه به مساحت 13هزار متر در سال 1389 به این مجموعه اضافه شده است.
سیمای عمومی و ساختار محیط
مهمترین ویژگی بوستان ساحلی دارآباد وجود رودخانه دارآباد در میانهی آن است. بستر سازی و احداث دیوارهای سنگی، عبور این رودخانه از دل بوستان را چشم نوازتر کرده است. علاوه بر این بوستان که در ارتفاعی پایینتر از خیابانهای اطرافش واقع است، حالت حضور در دره را به بازدید کننده القا میکند. ورودیها و خروجیهای پر شیبی که در دیوارههای سنگچین شده اطراف بوستان احداث شده نیز این حس را تقویت میکنند.
امکانات رفاهی
مسیر رودخانه و ساحل احیاء و ایمن سازی اطراف آن، آلاچیقهای مناسب، زمین چمن مصنوعی، وسایل ورزشی، محوطه سازی جذاب، مسیرهای سنگفرش شیب دار، آبنما، جوی سنگی پله کانی و فواره از عناصر تشکیل دهنده این بوستان میباشند. علاوه بر این، سرای محله دارآباد، خانه سلامت، دارالقرآن کریم، نمازخانه، کتابخانهی عمومی و پر مراجعه، اتاق کودک و زمین بازی کودک از امکانات موجود در این بوستان میباشند.
ریشه جذابیت
مسیرهای سنگفرش، محوطه سازیها، آلاچیقها و از همه زیباتر پل فلزی بزرگی که بر روی رودخانه دارآباد احداث شده و با قوسی هلالی دو سوی رودخانه را به هم متصل میکند چشمانداز مطبوعی را به وجود آورده است. علاوه بر اینها در ورودی بوستان، با الهام از معماری سنتی ایران، نمادی از قوس تخم مرغی احداث شده است. این نوع قوس، از شاهکارهای معماری ایران در طراحی تاق، گنبد و نما به شمار میرود. فضای سبز بوستان نسبت به سطح سنگفرش و محوطه سازیها سهم کمتری را به خود اختصاص میدهد، با این حال، تعداد زیادی درختان قدیمی چنار، افرا، بید، گردو و… در این بوستان دیده میشود.
زمان مناسب بازدید
فصل بهار همزمان با آب شدن برفها و خروش رودخانه فرصت خوبی برای بهره گیری از تمام زیباییهای این بوستان است. به دلیل کمبود سطح سایه انداز درختی شاید ساعات آفتابی روزهای تابستان زمان مناسبی برای بازدید نباشد.
راه های دسترسی
این بوستان که در خیابان هاشمی (شمال بیمارستان 505 ارتش) واقع شده، از میدان شهید باهنر (نیاوران) و انتهای خیابان پورابتهاج (دارآباد) و همچنین از بلوار ارتش، خیابان شهید علیرضا مژدی (اوشان)، خیابان هاشمی قابل دسترس میباشد.
جای پارک
خیابانهای اطراف این بوستان عرض کمیداشته و در حال حاضر به دلیل احداث ساختمانهای بلند مرتبه در این منطقه، کمبود پارکینگ بیشتر به چشم میخورد. یکی از گزینههای مطرح برای گردشگران، پارک اتومبیل در حاشیه خیابان پورابتهاج و طی بقیه مسیر به صورت پیاده است.
دسترسی با وسایل حمل و نقل عمومی
اتوبوس: در پایانه تجریش سوار اتوبوس “خط تجریش – دارآباد”- شده و در ایستگاه پایانی و یا ایستگاه پله پیاده شوید. کمی پیاده روی به مقصد میرسید.
تاکسی: در میدان قدس سوار ماشینهای “خط تجریش – نیاوران – دارآباد” شده و با پیاده شدن در انتهای مسیر و بعد از کمی پیاده روی به مقصد میرسید.
همجواری های پیاده
رود دره دارآباد، موزه طبیعت و حیات وحش ایران – دارآباد، کاخ مظفری دارآباد