ماهان شبکه ایرانیان

کاهش ابتلا به بیماری‌های واگیردار در ایران

میزان ابتلا به تمامی بیماری‌های واگیردار به جز هپاتیت B و C در ایران به مانند سایر کشورهای دنیا کاهش چشمگیری یافته است.

کاهش ابتلا به بیماری‌های واگیردار در ایران

میزان ابتلا به تمامی بیماری‌های واگیردار به جز هپاتیت B و C در ایران به مانند سایر کشورهای دنیا کاهش چشمگیری یافته است.

به گزارش به نقل از همشهری، بیماری‌های غیرواگیر حدود نیمی از بار بیماری‌ها را تشکیل می‌دهد و انتظار می‌رود تا سال 2020، مسئول 60درصد کل بار بیماری‌ها و 73درصد تمامی موارد مرگ باشند. به‌طور کلی بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های مزمن ریوی، سکته و دیابت نوع2 از مهم‌ترین دلایلمرگ و میر به شمار می‌آیند.

با وجود پیشرفت‌های اساسی در حوزه ‌درمان، الگوی بیماری از بیماری‌های واگیردار به بیماری‌های مزمن و غیرواگیر تغییر یافته است. مردم دیگر از بیماری‌هایی که درصورت همه‌گیری صدها نفر را به کام مرگ می‌برد، فاصله گرفته‌اند؛ غافل از اینکه حالا بیماری‌هایی آنها را به سمت ناتوانی و مرگ می‌برد که ناشی از سبک زندگی‌شان است. افزایش سن امید به زندگی در حالی در کشور صورت گرفته است که بخش عمده‌ای از افراد، سال‌های پایانی خود را با یک بیماری زمینه‌ای غیرواگیر مانند دیابت، کلسترول و فشار خون، سپری می‌کنند. این بیماری‌ها پایه اصلی بیماری‌های دیگری است که درمان آنها سخت و بعضا غیرممکن است. دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درباره این موضوع گفت: بیماری‌های غیرواگیر از مشکلات اصلی حوزه سلامت است. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و حوادث جاده‌ای بیشترین علل مرگ‌ومیر در ایران هستند.

براساس تازه‌ترین بررسی‌ها 25درصد از مرگ‌ها در کشور زودرس و در سنین زیر50سال رخ می‌دهد.وی گفت: پیشگیری از مرگ‌های زودرس از برنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و نظام ثبت بیماری‌ها در شناخت، کنترل و درمان انواع بیماری‌ها نقش بسزایی دارد. 42درصد از مرگ‌های زودرس در کشورمان مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی بوده است.کارشناسان داشتن سبک زندگی سالم و ورزش منظم را از عوامل اصلی کاهش آمار این بیماری‌های غیرواگیر به‌خصوص بیماری‌های قلبی عنوان می‌کنند.حسن رادمهر، جراح قلب و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سبک زندگی افراد گفت: درگیری با بیماری‌های قلبی عروقی در کشور ما جوانان را مورد هدف قرار داده است؛ بنابراین باید جدی‌تر به این موضوع پرداخته شود و مردم را با روش زندگی سالم آشنا کرد.

رژیم غذایی نامناسب، استفاده بیش از اندازه از فست فودها، کم‌تحرکی، افزایش وزن، نشستن طولانی‌مدت پشت کامپیوتر، شیوع بالای دیابت که بیش از 10درصد مردم کشور را به‌خود درگیر کرده، فشار خون که درمانش از سوی مردم جدی گرفته نمی‌شود، استرس زندگی شهری، افزایش مشکلات روحی و روانی و افزایش مصرف دخانیات، قلیان و مشروبات الکلی از عوامل تشدید‌کننده بیماری‌های قلبی عروقی است.

بر این اساس محققان دانشگاه مریلند آمریکا در مطالعه‌ای اثبات کردند ورزش می‌تواند به اندازه کنترل کلسترول و رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب مفید باشد. یافته‌ها نشان داد تنها یک جلسه ورزش استقامتی که موجب افزایش سرعت نفس کشیدن و ضربان قلب می‌شود، نظیر پیاده‌روی تند و شنا، تجلی ژن‌های مورداستفاده در ترمیم DNA آسیب دیده را افزایش داده و به مدل‌سازی‌ مجدد بافت قلب کمک می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان