ماهان شبکه ایرانیان

کارشناسان زعفران مطرح کردند:

ضرورت ساماندهی صدور زعفران ایران به بازار جهانی

مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، سهم زعفران از کسب و کارهای کشاورزی در تجارت جهانی را ۸ میلیارد دلار اعلام کرد.

ضرورت ساماندهی صدور زعفران ایران به بازار جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، پیمان یوسفی آذر گفت: بیش از 203 تن زعفران به ارزش 286 میلیون دلار پارسال صادر شده است.

وی، متوسط عملکرد تولید زعفران کشور را 3.3 کیلوگرم در هر هکتار اعلام کرد و گفت: پارسال از 105 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران، حدود 336 تن محصول تولید شد.

به گفته یوسفی آذر، توسعه نیافتگی مکانیزاسیون، عدم نهاده پذیری زعفران و خستگی زمین به دلیل کشت ممتد می تواند منجر به کاهش عملکرد این محصول شود.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی با بیان اینکه در زمینه راه اندازی صنعت پیاز زعفران باید فکر شود، اظهار داشت: استان های مختلف متقاضی پیاز زعفران هستند. سالانه با مازاد تولید پیاز زعفران روبرو هستیم و باید برای آن در داخل کاری انجام دهیم.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز از ورود این سازمان در بازار زعفران کشور از 20 مهر خبر داد و گفت: از این تاریخ مراکز خرید ما در حاشیه بازار برای خرید زعفران اقدام می کنند و این محصول حداقل در سه ماه اول کار در داخل کشور عرضه نخواهد شد.

صفایی با بیان اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی با دو شیوه خرید زعفران را انجام می دهد، تصریح کرد: در شیوه نخست با قیمت توافقی، این محصول از زارعان خریداری می شود و در شیوه دیگر زعفران را به امانت از بهره برداران می گیریم و در بورس عرضه می کنیم.

وی بر ساماندهی صادرات زعفران کشور تاکید کرد و مطالعات و کارهای پژوهشی در زمینه زنجیره ارزش زعفران را ضروری خواند و گفت: نتایج کارهای پژوهشی باید در اختیار زارعان قرار گیرد.

غلامرضا میری نایب نیز بر آماده کردن زیرساخت ها برای توسعه صادرات این محصول تاکید ورزید و تصریح کرد: اگر می خواهیم تولید زعفران را مدیریت کنیم و جایگاه آن را ارتقا دهیم باید با بکارگیری مکانیزاسیون برداشت، کیفیت و سلامت این محصول را افزایش و هزینه های تولید را کاهش دهیم.

وی تثبیت قیمت زعفران در توسعه صادرات آن را مهم دانست و اذعان داشت: اگر ما نتوانیم به مشتری های خارجی، قیمت بدهیم، آنها را از دست خواهیم داد.

میری پیش بینی کرد: تولید زعفران نسبت به پارسال حدود 15 تا 20 درصد افزایش یابد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: اگر متوسط راندمان تولید این محصول به شش کیلوگرم برسد، سالانه 700 تن تولید خواهیم داشت که برای بازار آن باید فکر اساسی کرد.

وی عوارض زیاد برخی از کشورها برای زعفران ایران را از موانع توسعه صادرات بیان کرد و از دولتمردان خواست برای کاهش این تعرفه ها تلاش کنند.

میری اظهار داشت: تمام زعفران ایران به صورت بسته بندی از 2دهم گرم تا 500 گرم صادر می شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در مورد سرمایه گذاری در حوزه زعفران گفت: برای مدیریت بازار زعفران حداقل به 500 تا 600 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی