به گزارش ایسنا، در دولتهای نهم و دهم بعضی از مشمولان سهام عدالت یک مرحله، بعضیها دو مرحله و بعضی دیگر سه مرحله سود سهام عدالت را دریافت کردند که مبلغ آنها 40، 80 و 120 هزار تومان بوده است؛ این در حالی است که طبق قانون این مبالغ نباید پرداخت میشد چرا که وقتی آزادسازی سهام عدالت صورت نگرفته و هنوز قسطها پرداخت نشده نمیتوان سودی را پرداخت کرد.
در مصوبه شورای اصل 44 در تاریخ 29 فروردین 1388 تحت عنوان آییننامه اجرایی توزیع سهام عدالت با صراحت عنوان شد که باید 10 سال صرف شود تا سود شرکتهای سرمایهپذیر در این مدت جمع و مشخص شود که شرکتهای سرمایهپذیر در این مدت چقدر توانستهاند سود جمع کنند.
در یکی از بندهای همان مصوبه آمده است که اگر مجموع سودهای جمع شده توسط شرکتهای سرمایهپذیر به حد نصاب (یک میلیون تومان) نرسید، باقیمانده آن مبالغ را مشمولان میتوانند پرداخت کنند.
در حالی در دولت نهم و دهم در سه مرحله سود سهام عدالت پرداخت شد که مجلس وقت نیز مصوبهای گذراند که دولت حق ندارد تا پایان دوره 10 ساله سود سهام عدالت پرداخت کند.
در حال حاضر پس از سپری شدن دوره 10 ساله سود سهام عدالت مشخص شده است که شرکتهای سرمایهپذیر به طور متوسط برای هر مشمول 532 هزار تومان سود ایجاد کردهاند و مشمولان میتوانند با واریز 468 هزار تومان (به شرط دریافت نکردن سود) صورت حساب خود را تا یک میلیون تومان افزایش دهند تا در زمان آزادسازی سهام عدالت مالک یک میلیون تومان سهم باشند. اینطور که مسئولان سازمان خصوصیسازی عنوان کردهاند در زمان آزادسازی این سهام، ارزش بازار آن حدودا دو برابر خواهد بود.
در حال حاضر طبق آنچه اعلام شده، به کسانی که یک میلیون تومان سهام عدالت دارند حدودا 130 تا 150 هزار تومان سود بابت سال مالی 1395 پرداخت خواهد شد. لازم به ذکر است که سود کامل به کسانی تعلق خواهد گرفت که تا پیش از شروع سال جاری اقدام به تکمیل کامل وجه کرده باشند. با این اوصاف کسانی که سهام عدالتشان پیش از سال جاری کمتر از یک میلیون تومان بوده به تناسب از مقدار سود دریافتیشان کاسته میشود. به افرادی که در سال 1396 اقدام به پرداخت اقساط خود کردند به ازای آن مبلغی که در سال 1396 پول واریز کردند سود سهم عدالت (منتهی به سال مالی 1395) تعلق نمیگیرد.