به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع بررسی چرایی فراموشی لباسهای سنتی و تأثیر آن بر فرهنگ بومی با حضور محمدرضا قاسم شربیانی رئیس گروه مطالعات گردشگری و ارتباط تلفنی با حجت الاسلام نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
در آغاز این برنامه شربیانی گفت: ما در دنیایی زندگی می کنیم که در مسیر یکسان سازی فرهنگی و جهانی سازی است و این موضوع بر تمام مولفههای زندگی اثر گذاشته است.
وی لباسهای سنتی را یک فرصت برای گردشگری دانست و گفت: نخستین موضوعی که یک گردشگر را در ورود به یک مکان تحت تاثیر قرار می دهد پوشش افراد است.چرا که گردشگر همواره به دنبال چیزهای جدید است و لباس جذابیت بالایی برای او دارد.
رئیس گروه مطالعات گردشگری ادامه داد: گردشگری نمی تواند سبب تغییر پوشش یک منطقه شود مگر اینکه مانند یک رسانه عمل کند و از سوی دیگر یکسان سازی فرهنگی که جهان را فرا گرفته میتواند تغییرات در پوشش بومی ایجاد کند. گردشگری اساسا اقتصادی است و زمانی که از موضع فرهنگ صحبت می کنیم مردم را تشویق می کنیم تا از فرهنگ خود پاسداری کنند تا جاذبه و به دنبال آن درآمد ایجاد شود.
شربیانی همچنین گفت: از بین رفتن فرهنگهای بومی یک واقعیت است و یکی از کارهای یونسکو تلاش برای حفظ این فرهنگها ست و این معضلی است که در تمام دنیا وجود دارد اما در این میان گردشگری با بها دادن به این تنوع، وارد جوامع محلی می شود و آنها را به حفظ این تفاوتها تشویق می کند.
در ادامه حجت الاسلام پژمان فر در ارتباط تلفنی گفت: پوشش تنها آثار ظاهری ندارد بلکه به عنوان یکی از مهمترین نمادهایی است که فرهنگ و گذشته کشورها را حکایت می کند. همانگونه که تلاش می کنیم گذشته تاریخی خود را حفظ کنیم تا بتواند به شکل صحیح به نسل بعد منتقل شود، طبیعتا این مراقبتها در پوشش نیز باید وجود داشته باشد تا از ظرفیتهای آن به عنوان یک ابزار انتقال مباحث فرهنگی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با ابراز تاسف از بی دقتی در حفاظت از پوششهای بومی در کشور گفت: عدم حفظ پوششهای ایرانی به ضعف مدیریتی دستگاههای اجرایی باز می گردد که هنوز نتوانسته ایم یک پوشش که نمایانگر فرهنگ و تمدن ایرانی باشد داشته باشیم.
وی در پایان گفت: کمیسیون فرهنگی مشتاق است تا در زمینه مد و لباس فعالیت خود را افزایش دهد و وزارت ارشاد را در زمینه حفظ پوششهای ایرانی فعال تر کند.