به گزارش ایسنا، این مولاناشناس در پنل تخصصی شمس تبریزی در دومین روز کنگره بینالمللی شمس و مولانا در خوی، با اشاره به اندیشههای شمس تبریزی اظهار کرد: باید تلاش شود که از دوره دبستان افکار و آثار مولانا و شمس در اختیار و دسترس فرزندانمان قرار گیرد تا در بزرگسالی بتوانند در برابر فرهنگ وارداتی غربیها مقاومت کنند.
او افزود: شمس تبریزی برای یافتن حقیقت وجودش راهی قونیه شد و آتش عشقی در دل مولانای جوان زد و وی را شیفته خودش کرد.
سبحانی در ادامه بیان کرد: مولانا نمیخواسته که امروز ما برای مثنوی همایش و کنگره بزاریم بلکه مولانا حرفهایی میزد که احساس میکرد مردمان همدورهاش آنها را نمیدانند.
در این نشست دکتر سبحانی به سوالهای علاقهمندان درباره افکار و اندیشههای شمس و مولانا پاسخ داد. همچنین بررسی گمانههای موجود درباره مزار شمس در خوی از دیگر بحثهای صورتگرفته در این نشست تخصصی بود.
در دومین روز همایش بینالمللی شمس و مولانا، ایرج شهبازی، میرباقری، علی محمدی، رقیه همتی، یاسمین اک کوش، ابوالقاسم رادفر و فاطمه مدرسی نیز به ارائه مقالات خودشان پرداختند.
ایرج شهبازی در مقالهاش با عنوان «بخت از نگاه مولانا» اظهار کرد: شهودهای هرروزه ما نشان میدهند که چیزی بهنام بخت وجود دارد و گاهی اوقات بخت دقیقا در تقابل با دانش و تلاش بشری قرار میگیرد.
او اظهار کرد: مولانا میپذیرد چیزی بهنام بخت وجود دارد و نمیتوان آن را انکار کرد، ولی به نظر او بخت نوعی استثنا و نادر است و انسان عاقل به هیچ روی زندگی خود را بر روی استثناها استوار نمیسازد.
همایش بینالمللی شمس و مولانا به مدت دو روز به میزبانی شهر خوی در حال برگزاری است. مراسم پایانی این همایش امروز عصر برگزار میشود.