فرادید؛ "سن پترزبورگ" که در جهان به خاطر جاذبه های گردشگری شناخته میشود ساعاتی قبل با یک حمله تروریستی که هنوز هیچ گروهی مسئولیت ان را بر عهده نگرفته به صدر اخبار جهان آمد. این حادثه زمانی رخ داد که یک عامل انتحاری خود را در متروی شهر منفجر کرد و موجب کشته شدن دست کم 11 نفر و زخمی شدن 45 نفر شد. در پی این انفجار شهر در حالت آماده باش قرار گرفت، تمامی خطوط مترو بسته شد و شهرداری استفاده از اتوبوس و تراموا را برای شهروندان رایگان اعلام کرد. دولت نیز سه روز عزای عمومی اعلام شده است.
به گزارش مجله تاریخ فرادید، "سن پترزبورگ" که در میان روس ها با لقب
"پنجره اروپا" شهرت دارد،
دومین شهر بزرگ روسیه پس از مسکو است که به خاطر جاذبه های تاریخی و طبیعی به یکی از زیباترین و توریستیترین شهرهای دنیا تبدیل شده است.
این شهر که در سال 1703 میلادی به دستور پترکبیر ساخته شد تا سال 1918 برای نزدیک به دو سده پایتخت روسیه بود. از آنجا که در سن پترزبورگ بافت قدیمی، بناها و خانههای قدیمی شهر از اواخر قرن 19 تا اوایل قرن 20 هم چنان حفظ شده مردم روسیه به این شهر لقب "الماس تاریخ روسیه" دادهاند.
"برانسون دکو" عکاس و گردشگر امریکایی که در سال 1931 به روسیه سفر کرده یکی از کسانی است که در اوایل قرن بیستم این شهر را دیده و از آن عکاسی کرده است. در زمان سفر دکو دیگر 13 سال می گذشت که سن پترزبورگ پایتخت مسکو نبود و نامش نیز به "لینگراد" تغییر کرده بود. در کشور نیز لنین از دنیا رفته و استالین قدرت را در دست دارد. عکاس که همراه با همسرش به روسیه سفر کرده بود عکس های مختلفی از فضای شهری، ساختمانها، بناها و مردم برداشت که امروز برای شناخت این شهر در آغاز قرن گذشته جالب توجه است؛ او که عادت داشت عکس های سیاه و سفید خود را روی شیشه ظاهر و با دست به صورت رنگی در می آورد، این کار را با مجموعه عکس هایش از سن پترزبورگ نیز انجام داد.
خیابان "نوسکی"، معروف ترین خیابان سنت پترزبورگ
خیابان "نوسکی"، معروف ترین خیابان سنت پترزبورگ
نمای بیرونی موزه "آرمیتاژ"؛ این موزه یکی از بزرگترین موزههای جهان و از قدیمیترین گالریهای هنری و موزههای تاریخ و فرهنگ بشری در جهان است.
گردشگری که شهر را با درشکه میگردد.
کلیسای جامع "ناجی در خون"؛ این کلیسا که مشابه کلیسای "سنت باسیل" (واسیل مقدس) مسکو ساخته شده است. گفته میشود ساخت بنای کلیسا در سال 1883 بهدستور الکساندر سوم، بهعنوان یادبودی برای پدرش، تزار الکساندر دوم و در محل ترور او شروع شد. تزار الکساندر دوم همان کسی بود که در سال 1861 قانون منع رعیتداری در روسیه را تصویب کرد و همین باعث ترور او شد. از این رو، کلیسای یادشده که بهعنوان یادبود تزار شهید و در محل ترور او ساخته شده، کلیسای "خون ریختهشده" نام گرفته است.
صف نان در سن پترزبورگ
خیابان "نوسکی"، معروف ترین خیابان سنت پترزبورگ
"طاق نصرت مسکو"؛ این بنا در سال 1883 به افتخار پیروزی روسیه بر عثمانی بنا شده است.
یک کشاورز مزارع حومه سن پترزبورگ
خیابان "نوسکی"، معروف ترین خیابان سنت پترزبورگ
پیر زن روستایی در حومه سن پترزبورگ
پیرمرد روستایی در حومه سن پترزبورگ
دهکده تزاری "پوشکین" در 25 کیلومتری جنوب سن پترزبورگ؛ این دهکده از آنجا که محل استراحت تزار بود به "ییلاق تزار" شهرت داشت.
دهکده تزاری "پوشکین"
دهکده تزاری "پوشکین"
کلیسای جامع "سنت اسحاق"؛ این کلیسا بزرگ ترین کلیسای شهر است که حدود 200 سال پیش توسط یک معمار فرانسوی طراحی شد و ساخت آن 40 سال به طول انجامید.
سه دختر روس در مقابل ورودی موزه "آرمیتاژ"
نمای بیرونی از موزه "آرمیتاژ"
یک خانه روستایی در حومه سن پترزبورگ
خیابان "نوسکی"، معروف ترین خیابان سنت پترزبورگ
زندگی روستائیان در حومه سن پترزبورگ
نمایی از داخل کاخ "کاترین" در دهکده تزاری پوشکین
کشاورزان روسی در حومه سن پترزبورگ
درشکه در خیابان های سن پترزبورگ
نمایی از مسجد سن پترزبورگ؛ این مسجد در سال 1910 هنگام جشن 25 سالگی خلافت "عبدالاحد خان" بر بخارا ساخته شد. تعداد مسلمانان سن پترزبورگ در آن دوران بالغ بر هزار نفر بود.
نمای بیرونی از کاخ کاترین در دهکده تزاری "پوشکین"؛ کاخ کاترین قصر تابستانی کاترین اول، که پتر کبیر همسرش به او هدیه داد. این منطقه تا قرن هجدهم میلادی در اشغال کشور سوئد قرار داشت و پس از پیروزی روسیه بر ارتش سوئد باز پس گرفته شد.
دو زن در نمایی از مرکز شهر سن پترزبورگ