دانشیار دانشگاه علوم پرشکى شهید بهشتى با بیان اینکه افسردگى و اختلالات اضطرابى و اعتیاد شایعترین اختلالات روانپزشکى در جهان به شمار میرود، گفت: علوم اعصاب نقش مهمى در زندگى روزمره داشته لذا سرمایه گذارى در این حوزه ضروت دارد.
به گزارش ، روابط عمومی ششمین کنگره علوم اعصاب; دکتر جمال شمس در آستانه برگزاری ششمین کنگره بین الملی علوم اعصاب پایه و بالینی اظهارداشت: این کنگره 29 آذر تا 1 دی ماه سالجاری در مرکز همایشهای رازی تهران با هدف ارتقاء جایگاه علوم اعصاب در بین دانشگاهیان و آشنایى بیشتر پژوهشگران و متخصصین فیلدهاى مربوط به علوم اعصاب با زمینههاى جدید پژوهشى برگزار میشود.
وی افزود: آشنایى دانشجویان با کاربردهاى یافتهها در زندگى روزمره و آشنایى پژوهشگران با یکدیگر و ایجاد زمینه تعامل بین ایشان از دیگر اهداف برگزاری ششمین کنگره بین الملی علوم اعصاب پایه و بالینی است.
دبیرعلمی بخش بالینی ششمین کنگره بین الملی علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان اینکه علوم اعصاب پاسخهایى به نیازهاى گسترده بشر محسوب میشود، ادامه داد: بیماریهاى روانپزشکى با توجه به تغییرات گسترده اى که در مغز زخ میدهند ایجاد میشوند.
دانشیار دانشگاه علوم پرشکى شهید بهشتى تاکید کرد: این تغییرات در برخى عملکردهاى مغز مثل فعالیتهاى شناختى cognition نقایصى ایجاد میکنند که این فعالیتها مثل توجه و تمرکز بر کارکودهاى عالى مغز همچون تصمیم گیرى، قضاوت و بینش تاثیرات منفى بسیار میگذارند.
شمس با اشاره به اینکه شایعترین اختلالات روانپزشکى در جهان افسردگى و اختلالات اضطرابى و اعتیاد است، که تاثیرات منفى زیادى بر کیفیت زندگى وعملکرد بشر دارد، بیان داشت: افسردگى از علل مهم مرگ و میر بشر بوده که تا چند سال آینده از این نظر نقش مهمترى نیز پیدا خواهد کرد.
این روانپزشک گفت: از نظر ریسک فاکتور در بروز این مشکلات مهمترین عامل در کنار عوامل بیولوژیک همچون ژن، استرس و تنش هاى روانى است.
دانشیار دانشگاه علوم پرشکى شهید بهشتى خاطرنشان کرد: علوم اعصاب با توجه شاخه و زمینه هاى مختلفى که دارد نقش مهمى در زندگى روزمره داشته به نحوى که قرن حاضر را قرن مغز مینامند. همچنین در جهان سرمایه گذارى زیادى در این زمینه انجام شده است.
وی افزود:حساسیت این موضوع به حدی بوده که کاخ سفید مستقیماً گرانتهاى سنگینى به پژوهشهاى علوم اعصاب اختصاص داده و این موضوع نشان دهنده اهمیت و نفش یافتهها در زندگى بشر دارد؛ بنابراین جا دارد پژوهشگران و دانشگاهیان از قافله این علم جانمانده و اهمیت خاصى براى علوم اعصاب قائل شوند.