در این سری از مجموعه مطالب ما قصد داریم انواع دوختهای سنتی ایرانی را برای شما معرفی کنیم. در قسمت اول پنج مورد از انواع دوخت را معرفی کردیم و در این بخش به ادامه معرفی میپردازیم.
6ـ ساتن دوزی
این نوع دوخت نوعی دوخت پر است که در آن به برگها و گلبرگها طرح مورد نظر را میدهیم و به طور کلی طرح پر از دوخت میشود.
7ـ لبههای ریشهدار
این لبهها بیشتر در صنایع دستی قبایل و عشایر مانند شاهسونها و ترکمنها به کار رفته است. آنان در گلیم، شال، روسری، خورجین و بند افسار از این لبههای ریشه دار و منگوله دار رنگارنگ استفاده میکنند.
8- ابریشم دوزی
ابریشم دوزی از زمان پرورش کرم ابریشم در ایران رایج شد که به آن خامهدوزی نیز میگویند. این نوع دوخت بیشتر در تهران، تبریز، اصفهان، کاشان و یزد رایج بود.
9- قیطان دوزی
قیطان دوزی یا نوار دوزی که از قدیم برای تزیین حاشیه جانماز، شنل، سرآستین، لبه، کیف، یقه و دور بقچه استفاده میشده است. این نوع دوخت بیشتر در تبریز، خراسان و ترکمن صحرا رایج بوده است.
10- پته دوزی
پته دوزی که به آن سلسله دوزی نیز میگویند، یکی از دوختهای سنتی و پر زحمت ایرانی است که از گذشته دور تاکنون مقام خاصی در هنرهای دستی مردمان کرمان دارد.
ما در این دو مقاله چند نوع دوخت گلدوزی را معرفی کردیم؛ امیدواریم که بتوانیم در آینده آموزش گام به گام این نوع دوختها را نیز داشته باشیم که این بستگی به نظرات و پیشنهادهای شما عزیزان دارد.