ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر ترافیک بر سلامت جامعه

در عصری زندگی می‌کنیم که تکنولوژی در اوج قدرت خود قرار دارد

در عصری زندگی می‌کنیم که تکنولوژی در اوج قدرت خود قرار دارد. کمتر روزی وجود دارد که در اخبار، خبری مبنی بر یک نوآوری جدید در عرصه‌ی تکنولوژی و صنعت به گوشمان نرسد. مدرنیته در کنار تمام فوایدی که برای توسعه و سرعت بخشیدن به زندگی بشری دارد در برخی از مواقع به دلیل استفاده‌ی نادرست و نا به‌جا می‌تواند مخاطراتی برای جامعه‌ی انسانی در پی داشته باشد.
یکی از اثرات نامطلوب توسعه‌ی صنعتی و مدرنیته، ترافیک است. در سده‌های اخیر به سبب توسعه‌ی صنعتی، شاهد هستیم که روزانه میلیون‌ها خودرو تولید و روانه‌ی بازار می‌شوند و این حجم بالا از اتومبیل سبب ایجاد ترافیک در کلان ‌شهرها شده است. تا انتها با
بنیتا همراه باشید تا اثرات این معضل، بر سلامت جامعه را مورد بررسی قرار دهیم.

 ترافیک چیست؟

ترافیک

ترافیک یک واژه‌ی شناخته‌شده در سطح جهانی است که در قوانین به مجموع عبور و مرور وسایل نقلیه، انسان و حیوانات در راه‌ها گفته می‌شود؛ اما این واژه در میان مردم دارای مفهومی متفاوت است. مردم ترافیک را شلوغی ایجاد شده در اثر استفاده‌ی بیش از حد وسایل نقلیه از خیابان‌ها می‌دانند. واژه‌ی ترافیک برای انتقال اطلاعات و داده‌ها در شبکه‌های مخابراتی نیز به کار می‌رود که این مفهوم مدنظر این مطلب نیست.

ترافیک و سلامت جامعه:

ترافیک همواره ابعاد مختلف سلامت را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. ترافیک فعالیت فیزیکی، روانی و اجتماعی که سه بعد مهم سلامت هستند را دچار مشکل می‌سازد. در این مطلب قصد داریم به چند نمونه از تأثیرات منفی ترافیک بر سلامت جامعه، اشاره‌کنیم.

همواره آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه کودکان و نوزادان هستند. این گروه سنی در موضوع آسیب‌های ترافیک نیز از این قاعده مستثنا نیستند. متأسفانه در این مورد، مشکلات از تصورات ما نیز فراتر رفته‌اند و قبل از تولد نوزاد (دوران جنینی) آغاز می‌شوند. در زیر به یکی از این مشکلات به‌اختصار اشاره‌ می‌کنیم.

اوتیسم (درخودماندگی)

یکی از خطرات ترافیک و آلودگی ناشی از آن، خطر تحت تأثیر قرار گرفتن مغز در دوران شکل‌گیری جنین است. نتایج تحقیقی در آمریکا نشان می‌دهد که کودکان، مادران بارداری که در بزرگراه شهر لس‌آنجلس زندگی می‌کنند، دو برابر سایر کودکان در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند.
ترافیک علاوه بر سلامت کودکان بر سلامت سایر افراد نیز تأثیر می‌گذارد. بیشترین تأثیر ترافیک بر مغز است؛ ترافیک سبب به وجود امدن امراضی مانند آلزایمر و پارکینسون می‌شود. ترافیک تأثیراتی بر سلامت روانی افراد نیز دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به برخی از این مشکلات اشاره‌ای گذرا کنیم.

خشم دوره‌ای

روانشناسان گستره‌ی‌ خشم را از عصبانیت‌های لحظه‌ای تا انفجار فرد می‌دانند. در کشور ما متأسفانه به دلایل متعدد آستانه‌ی تحمل افراد بسیار پایین است و درنتیجه میزان خشونت و پرخاشگری در جامعه بسیار بالا رفته است. ترافیک یکی از عواملی است که آستانه‌ی تحمل را به ‌شدت پایین می‌آورد. متأسفانه در معابر برخی از شهرهای کوچک شاهد آن هستیم که رانندگان وسایل نقلیه بر سر کوچک‌ترین مسائل به جدل و پرخاشگری می‌پردازند که متأسفانه برخی اوقات این درگیری‌های لفظی به برخورد‌های فیزیکی نیز تبدیل می‌شود.

سندرم استرس ترافیک

ترافیک

سندرم استرس ترافیک نوعی سندرم است که راننده‌ی مبتلا به آن از کند شدن سرعت تردد (ترافیک) می‌ترسد. رانندگان مبتلا به این بیماری در صورت مواجهه با ترافیک به حد دیوانه کننده‌ای از ترس می‌رسند که آن را «بمب زمان» می‌نامند. راننده در چنین شرایطی بدون در نظر گرفتن هرگونه مسئله‌ی ایمنی، سرعت می‌گیرد و تا جایی که امکان دارد از ترافیک فاصله می‌گیرد؛ زیرا از گیر افتادن در ترافیک هراس دارد.

این مواردی که ذکر کردیم فقط ذر‌ه‌ای از مشکلات بی‌شماری است که ترافیک می‌تواند برای سلامت هر جامعه‌ای ایجاد کند. ما اعتقاد داریم که نقل مشکلات و معضلات به‌ خصوص در حوزه‌های اجتماعی می‌تواند در آگاهی‌بخشی به مردم و مسئولین و درنتیجه حل آن‌ها تأثیرگذار باشد.

 در انتها امیدواریم همه‌ی ما در کاهش ترافیک و مشکلات آن تمام تلاش خود را به کار بگیریم. به امید روزی که شاهد کمترین مشکلات را در حوزه‌ی ترافیک باشیم.

‌می‌توانید نگاهی هم به «چرا بیش از گذشتگان خود افسرده و دلواپس هستیم؟» بیندازید.

منبع: بنیتا

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان